Regionális képviseletet nyitott hétfőn a dél-morvaországi Brnóban (Brünn) a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.

A regionális képviselet hivatalos megnyitóját a brünni Nemzetközi Gépipari Vásár (MSV) keretében a nemzeti standon tartották, amelyen a CED közreműködésével az idén hét magyarországi vállalkozás mutatkozik be.

Az eseményen részt vett Kiss-Parciu Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára és Csík László, a CED ügyvezetője. Jelen volt Boros Miklós, Magyarország prágai nagykövete, valamint Tibor Bial, Csehország budapesti nagykövete.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium intézményeként a CED legfőbb küldetése Magyarország közép-európai exportösztönzési és gazdaságfejlesztési törekvései megvalósításának elősegítése. A CED eddig 21 városban képviselteti magát a Magyarországgal szomszédos országokban, illetve Lengyelországban. A brünni képviselet a sorrendben a 22. iroda Közép-Európában, Csehországban pedig az első. A CED ezzel teljes jelenlétet biztosít a V4-es tagországokban partnercégei számára.

A brünni nemzetközi gépipari vásárt, amelyen az idén harminc ország 1660 vállalata mutatja be termékeit és szolgáltatásait, Andrej Babis cseh miniszterelnök nyitotta meg, aki a magyar nemzeti standot is meglátogatta.

Az október 11-ig tartó nemzetközi vásár központi témája a digitalizáció. Magyarország első ízben vesz részt nemzeti standdal a vásáron.

(Forrás: MTI, fotó: MSV)