Jutalék nélküli tőzsdei szolgáltatást indított csütörtökön Európában a Revolut londoni székhelyű fintech vállalkozás, lehetővé téve ügyfeleinek, hogy háromszáz, a New York-i tőzsdén (NYSE) és a második legnagyobb amerikai tőzsdén, a Nasdaq-on jegyzett részvénybe fektethessenek be.

A Revolut fokozatosan vezeti be a szolgáltatást: először a Metal kártya tulajdonosainak tette elérhetővé, majd a következő hetekben minden ügyfele számára biztosítja.

A Revolut Metal-ügyfelek havonta 100 ingyenes tranzakciót hajthatnak végre, a Premium-ügyfelek nyolcat, a Standard-ügyfelek pedig hármat. A havi csomagban kínált mennyiségen felüli kereskedések után a Revolut tranzakciónkként 1 angol fontot számít fel, az éves letéti díj pedig 0,01 százalék.

A tranzakciókat valós idejű árfrissítésekkel és piaci teljesítményadatokkal támogatja a Revolut. Az elérhető cégek listája bővülni fog, a Revolut tervezi, hogy folyamatosan további részvényeket tesz hozzáférhetővé.

A befektetéshez a Revolut nem állapít meg semmilyen számlalimitet, és lehetőséget biztosít az ügyfeleinek arra, hogy akár 1 dollárért törtrészvényt vásárolhassanak.

A Revolut folyamatosan fejleszti befektetési szolgáltatását olyan tervezett funkciókkal, mint hozzáférés brit és európai részvényekhez. A terv az, hogy a befektetési szolgáltatást globális szintre emeljék, és a jövőben az Európai Gazdasági Térségen kívüli Revolut-felhasználók is élvezhessék annak minden előnyét.

A Revolutot 2015 júliusában indította útjára a Credit Suisse és a Deutsche Bank két korábbi befektetési bankára, Nik Storonsky és Vlad Yatsenko, a nagy bankok digitális alternatívájaként. Már több mint hatmillió ügyfele van, köztük több tízezer magyar. Május óta forintban is fel lehet tölteni a Revolutnál vezetett számlákat.

A vállalat eleinte azzal vonzotta az ügyfeleket, hogy bankközi árfolyamon utalhattak és költhettek pénzt a Revoluttal. Azóta olyan szolgáltatásokat is nyújt, mint kiadási áttekintések, költségvetésellenőrzés, megtakarítási funkció vagy éppen kriptodeviza-váltás.

(Forrás: MTI, fotó: Revolut)