A Magyar – Szlovák Gazdasági Együttműködés Fóruma után megkötött BKIK-PMKIK együttműködési megállapodás egyik kiemelt fontosságú eleme a V4 és V4+ országok kereskedelmi és iparkamaráival folytatott közös gazdaságszervezés.

A BKIK és a PMKIK közös szervezésében Dunaszerdahelyen, a DAC Aréna konferenciatermében 2019. szeptember 20-án került sor a Magyar-Szlovák Gazdasági Együttműködés Fórumára. A rendezvényen előadást tartott a magyar-szlovák gazdasági kapcsolatokról Pető Tibor, hazánk szlovákiai nagykövete; a magyar-szlovák energetikai kapcsolatokról Dr. Világi Oszkár, a Magyar-Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara elnöke; a gazdaságszervezési lehetőségekről a V4 országokban témáról Dr. Kupcsok Lajos, a BKIK elnöki főtanácsadója; a V4 országok észak-déli összehangolt közlekedési infrastruktúra fejlesztéséről Dr. Vereczkey Zoltán, a PMKIK elnöke; a pozsonyi régió gazdasági aktualitásairól Juraj Majtan, a Pozsonyi Regionális Kamara igazgatója, valamint Európa és a V4-ek jelentőségéről Prof. Dr. Nógrádi György, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára.

A fórumot követő közös BKIK–PMKIK elnökségi ülésen, a tagozati elnökök tagozatukat bemutató előadásai után a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara részéről Nagy Elek elnök, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara nevében Dr. Vereczkey Zoltán elnök együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek kiemelt fontosságú eleme a V4 és V4+ országok kereskedelmi és iparkamaráival folytatott közös gazdaságszervezés.