Magyarországon nincs ok a monetáris szigorításra, így a várhatóan hosszabb távon is fennmaradó alacsony alapkamat önmagában is támogatja a magyar befektetési eszközök vásárlását, különösen a fix vagy közel fix kamatozású eszközök vonzerejét növeli.

Kocsi János, az Amundi Befektetési Alapkezelő Zrt. elemzője kifejtette: az elsősorban az Egyesült Államok és Kína közötti vámháború miatt kibontakozó gazdasági lassulás a világ legtöbb országában a további monetáris lazítás esélyét növeli. Magyarországon vonzó befektetési eszközök lehetnek például a magyar államkötvények, a vállalati kötvények, az osztalékfizető részvények, az ingatlanok, azon belül is elsősorban a kereskedelmi ingatlanok.

Jelezte: a magyar részvények régiós és világviszonylatban is olcsónak számítanak a rövid-középtávú növekedési lehetőségek és kockázatok tükrében. Az alacsonyabb magyar hozamok miatt rövidtávon az olyan magas osztalékfizető szektorok részvényei tűnnek vonzónak, mint az ingatlanpiac, a telekommunikáció, valamint a megújulóenergia-szektor.

(Forrás: MTI)