Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

16 találat a(z) "versenytörvény" cimkére.

Nem gyógyít sem a víztisztító, sem a polarizált fény

2017. január. 25. 15:30
Megbírságolta a GVH a Standard Products and Solutions Kft.-t, mert a társaság nem tudta bizonyítani azt az állítását, hogy az általa forgalmazott polarizált fényterápiás lámpák, levegő- és víztisztító készülékek valóban alkalmasak lennének konkrét betegségek gyógyítására.

Megtévesztették ügyfeleiket az üdülési jogokat értékesítő cégek

2017. január. 24. 15:01
Több vállalkozás is az üdülési jog tovább értékesítésével kecsegtette ügyfeleit, ám ennek végül vagy nem tettek eleget, vagy olyan áron, ami mellett ez már nem érte meg. A cégeket a fogyasztók megtévesztéséért megbírságolta a GVH.

Több újdonságra is figyelniük kell a vállalkozásoknak a fúziós eljárásrendben

2017. január. 22. 14:23
A tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (Tpvt., versenytörvény) tavalyi módosítása értelmében többek között hatékonyabbá válik a fúziókontroll és negyedére csökken az igazgatási szolgáltatási díj, de más változásokra is számíthatnak a vállalkozások.

Kartell portál segít eligazodni a vállalkozásoknak

2017. január. 20. 15:30
Edukációs oldallal segíti a versenytárs vállalkozások közötti titkos megállapodások káros hatásainak megértését, illetve a kartellek feltárását a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Edukációs oldallal segíti a tiszta versenyt a GVH

2017. január. 15. 10:01
A versenyjogi megfelelés több, mint a jogszabályok betartása. Egy szemlélet, amely a gazdasági versenyt szabályozó törvények és normák vállalati gyakorlatba ültetését és követését jelenti. Ennek a hozzáállásnak a kialakítását egy külön internetes oldallal is segíti a GVH.

Ismét összehasonlító reklám miatt kapott bírságot a Magyar Telekom

2017. február. 27. 13:01
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértőnek ítélte a Magyar Telekom összehasonlító reklámjait, mert azokban a társaság nem tárgyilagosan vetette össze saját és versenytársai 4G mobilinternet-hálózatát. A GVH 35 millió forint bírságot szabott ki a távközlési vállalatra.

Módosult a versenytörvény: új szabályok a vállalatfelvásárlásokra

2017. február. 09. 18:29
Év elején lépett hatályba a felvásárlásokat és a versenyjogi kártérítési igények érvényesítését alapjaiban módosító szabályozás, amelynek a felvásárlásokkal kapcsolatos főbb újdonságait Szatmáry István és Virág Péter, a DLA Piper szakértői tekintik át.

Átverte ügyfeleit az üdülési jogokkal trükköző társaság

2017. február. 08. 11:45
​Megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogok eladásáról szóló ajánlatával a Light in the Barter LLC. Magyarországi Fióktelepe (LIB Magyarország). Az emellett a szakmai gondosság követelményét is is megsértő társaságot 8,9 millió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Sosem volt kedvezménnyel reklámozták a törökországi körutazást

2017. február. 01. 16:15
Jelentős árengedménnyel és ajándék vacsorával népszerűsítette törökországi körutazásait a Premio Travel, ám kiderült, hogy annyiért sosem értékesítette az utakat, amit eredeti árként feltüntetett, a vacsora pedig eredetileg is része volt az útnak.

Gyógyszerész ajánlotta a gyógyszert – rossz ötlet volt

2016. november. 10. 14:01
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt 150 millió forintra bírságolta a Merck Vegyi és Gyógyszeripari Kereskedelmi Kft.-t. A társaság reklámjában ugyanis egy gyógyszerész ajánlotta a vény nélkül kapható, de gyógyszerként nyilvántartott Flexagil krémet.

összesen: 16 db | 10 db/oldal

1 2