Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

8 találat a(z) "versenytörvény" cimkére.

Edukációs oldallal segíti a tiszta versenyt a GVH

2017. január. 15. 10:01
A versenyjogi megfelelés több, mint a jogszabályok betartása. Egy szemlélet, amely a gazdasági versenyt szabályozó törvények és normák vállalati gyakorlatba ültetését és követését jelenti. Ennek a hozzáállásnak a kialakítását egy külön internetes oldallal is segíti a GVH.

Gyógyszerész ajánlotta a gyógyszert – rossz ötlet volt

2016. november. 10. 14:01
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt 150 millió forintra bírságolta a Merck Vegyi és Gyógyszeripari Kereskedelmi Kft.-t. A társaság reklámjában ugyanis egy gyógyszerész ajánlotta a vény nélkül kapható, de gyógyszerként nyilvántartott Flexagil krémet.

Edukációs kampány segít visszaszorítani a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokat

2016. november. 09. 16:00
A hazai vállalkozások kevesebb mint felénél vannak tisztában azzal, milyen jogszabályi előírásoknak kell megfelelni a hirdetésekkel, reklámokkal kapcsolatban. A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok között segít eligazodni a GVH edukációs kampánya, amely egyaránt hasznos a cégeknek és a fogyasztóknak.

Túlzó reklámjaiért büntette a GVH a BÁV Záloghitelt

2016. február. 04. 13:31
A BÁV nem tudta bizonyítani, hogy valóban övé a legmagasabb zálogkölcsön, illetve a legmagasabb zálogkölcsön aranyfedezetre, ezért a versenyhivatal 60 millió forintra bírságolta.

Három gépjárműpiaci fúziót engedélyezett a GVH

2016. február. 02. 14:00
Tulajdonosi átrendeződések várhatók a gépjárművek forgalmazása, biztosítása és pénzügyi lízingje piacán, miután három fúziót is engedélyezett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Anonim fórumon segíthetik a GVH munkáját a vállalkozások

2016. december. 29. 18:01
A kartellről értesülő vállalkozások gyakran azért nem fordulnak a versenyhivatalhoz, mert tartanak a retorzióktól. A GVH Kartell Chatjén azonban anonim módon segíthetik a szervezet munkáját és kérhetnek információt, tanácsot a hivatal munkatársaitól.

Többféle módon is csökkentheti büntetését, aki együttműködik a versenyhivatallal

2016. december. 22. 18:01
Bízhatnak a GVH támogatásában azok a vállalkozások, amelyek együttműködnek a versenyhivatallal. Az együttműködés formája és minősége – sok egyéb mellett – nagyban múlik azon is, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása előtt vagy azt követően lép az érintett cég.

Elnézőbb lesz a versenytörvény a kkv-kkal

2015. június. 09. 16:42
A versenytörvény módosítása szerint a kis- és középvállalkozások első jogsértésekor – egyes súlyosabb jogsértések kivételével – bírság kiszabása helyett figyelmeztetést lehet adni.