Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

27 találat a(z) "versenyjog" cimkére.

Edukációs oldallal segíti a tiszta versenyt a GVH

2017. január. 15. 10:01
A versenyjogi megfelelés több, mint a jogszabályok betartása. Egy szemlélet, amely a gazdasági versenyt szabályozó törvények és normák vállalati gyakorlatba ültetését és követését jelenti. Ennek a hozzáállásnak a kialakítását egy külön internetes oldallal is segíti a GVH.

"Testsúlycsökkentő csodaszer" forgalmazóját bírságolta a GVH

2017. január. 12. 12:02
Nem bizonyult testsúlycsökkentő csodaszernek a zöld teában pácolt aszalt japán szilva. A terméket leszedték a boltok polcairól, a forgalmazó megbírságolta a GVH.

Összejátszott egymással a Duna House és az Otthon Centrum

2017. január. 10. 14:01
Felosztották a piacot, egyeztették áraikat, minimális közvetítői jutalékot határoztak meg a magyarországi lakásközvetői piac legnagyobb szereplői, a Duna House és az Otthon Centrum. A kartell miatt a társaságokat összesen több mint 75 millió forintra bírságolta a GVH.

Egy kézbe kerül két nagy magyarországi nyomdacsoport

2016. szeptember. 26. 19:02
A szórólap- és magazinnyomtatás piacának jelentős része, több mint kétharmada kerül egy kézbe, miután a GVH engedélyezte, hogy a német tulajdonú Fastrock felvásárolja az Ipress nyomdaipari vállalkozást.

E-kereskedelem: versenykorlátozó gyakorlatokra hívja fel e figyelmet az Európai Bizottság

2016. szeptember. 16. 14:59
A vállalkozások jól teszik, ha felülvizsgálják jelenlegi forgalmazási szerződéseiket, és azokat összhangba hozzák az uniós versenyszabályokkal – olvasható az Európai Bizottság közleményében.

Sofőrt nem kaptak a terepjáróhoz az Unitravel utasai

2016. október. 28. 12:01
Megtévesztő és hiányos tájékoztatást nyújtott az USA nyugati part és a legszebb nemzeti parkok elnevezésű körutazásával kapcsolatban az Unitravel. Az utazásszervezőt ezért 1,6 millió forintra bírságolta a GVH.

Multi-tabs Multi Kid: megtévesztő reklámok miatt 50 milliós bírságot kapott a Pfizer

2016. október. 04. 21:25
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. (Pfizer) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott Multi-tabs Multi Kid étrend-kiegészítő készítménye népszerűsítésekor, mert azt a megtévesztő és az ágazati szabályokkal ellentétes látszatot keltette e termék használatáról, hogy az alkalmas a kiegyensúlyozott és változatos étrend kiváltására, és megsértette a szakmai gondosság követelményét is.

Új partner a Baker & McKenzie ügyvédi iroda versenyjogi csoportjában

2016. október. 04. 12:00
Új partnerrel bővült a Kajtár Takács Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda szakértői csapata. Dr. Horányi Márton a versenyjog, állami támogatások joga, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok és fogyasztóvédelem, valamint az Európai Uniós jog szakértőjeként segíti az iroda ügyfeleit.

A pénzügyi befektetők felelősségéről dönt az Európai Törvényszék

2016. november. 29. 12:45
Kiemelkedő jelentőségű kartellezési ügy vár jelenleg az Európai Törvényszék döntésére. Amennyiben a testület jóváhagyja az Európai Bizottság Goldman Sachs-ot érintő döntését, megnyílik az út a pénzügyi befektetők kartelljogi felelősségének megállapítására a portfóliójukba tartozó vállalkozások jogsértő eljárása esetén.

Megtévesztette utasait a Kaland Travel

2016. november. 25. 16:31
A Kaland Travel Kft. hiányos tájékoztatást adott az utazások kiválasztása szempontjából lényeges információkról, és megtévesztette a fogyasztókat az utazások áráról közölt tájékoztatásokkal. A versenyhivatal kétmillió forintra bírságolta a céget, és helyreigazító közlemény közzétételére kötelezte a vállalkozást.

összesen: 27 db | 10 db/oldal

1 2 3