Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

12 találat a(z) "végrehajtás" cimkére.

Csaknem egymillió végrehajtást indított tavaly az adóhatóság

2018. június. 04. 08:59
Az adóhatóság tavaly 994 ezer végrehajtási eljárást indított, a követelt tartozások összege meghaladta a 757 milliárd forintot, behajtani 261,6 milliárdot sikerült.

Végrehajtás alá vonható-e a nyugdíj és a rokkantsági járandóság?

2018. január. 24. 10:30
Gyakran előfordul, hogy egy magánszemély eladósodik, aminek egyenes következménye lehet, hogy jövedelmét, illetve vagyontárgyait végrehajtási eljárás alá vonják. Kérdés, hogy hogyan alakulnak a végrehajtási szabályok nyugdíj és a megváltozott munkaképességűek ellátásai (rehabilitációs ellátás vagy rokkantsági ellátás, valamint kivételes rokkantsági ellátás) esetében.

Most kevesebb a végrehajtó, de több lesz

2018. február. 06. 08:00
Az elmúlt hetekben 29 végrehajtónak szűnt meg a megbízatása, az érintettek azért vesztették el az állásukat, mert nincs jogi diplomájuk, és az egyetemre sem iratkoztak be.

Céges ingatlanra vezetett végrehajtás: a legfontosabb tudnivalók

2018. augusztus. 28. 18:05
Milyen szabályokra kell figyelniük az adósoknak az adóvégrehajtás során? Mi történik a nem magánszemély tulajdonában lévő ingatlannal, ha végrehajtási eljárás alá kerül, elkerülhető-e a kényszerértékesítés? A kérdésekre dr. Csüllög Balázs adójogász, az RSM Hungary szenior adótanácsadója válaszol.

A bankok helyett mindinkább a behajtók miatt járnak a békéltetőkhöz az adósok

2018. április. 16. 08:01
Jelentősen megváltozott a pénzügyi békéltetés területe tavaly, a legnagyobb arányt képviselő hitel- és kölcsönügyek száma jelentősen visszaesett, nőtt ugyanakkor a követeléskezelőkkel szembeni, elsősorban méltányossági igényt tartalmazó ügyek száma, utóbbiakra a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) kiemelt figyelmet fordít.

Bajban van három tucat végrehajtó

2017. szeptember. 26. 10:00
Hamarosan akár három tucat végrehajtónak is megszűnhet a megbízatása amiatt, mert nincs jogi diplomájuk és nem is vették fel őket az ország egyetlen jogi karára sem.

Megkaphatnák az "elsétálás" jogát a lakáshitelesek

2017. november. 07. 11:43
A következő fél év alkalmat teremthet az úgynevezett elsétálási jog magyarországi bevezetésére - mondta a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György a Magyar Időknek, amely úgy tudja, az elsétálási jog bevezetése már felmerült a kormányzat berkeiben is.

A műtét sikerült… a beteg meghalt

2017. március. 28. 18:32
Hiába nyer meg egy vállalkozás egy pert az adóhatósággal szemben, ha még az ítélethirdetés előtt csődbe megy. Márpedig ez nem egyedi eset, mivel az adóhatóság a jelenlegi jogszabályok szerint a per ideje alatt is végrehajtást vezethet a vállalkozással szemben. Ráadásul a Jalsovszky Ügyvédi Iroda tapasztalatai szerint az adóhatóság még akkor sem feltétlenül retten vissza a végrehajtástól, ha erre nincs is jogi lehetősége

Kapós lett végrehajtónak állni

2017. március. 22. 09:30
Az év végén megszűnik azoknak a végrehajtóknak a megbízatása, akiknek december 31-ig nem lesz jogi diplomájuk vagy nem iratkoztak be az egyetemre.

„Ne várja meg az adóvégrehajtást!”

2017. július. 06. 14:27
Az adóhatóság az utóbbi években nagyobb hangsúlyt helyez a végrehajtás hatékonyságának növelésére. Bár a jogszabályi háttér változatlan, a helyszíni végrehajtások számának növelését tűzte ki célul a NAV. Az elsődleges cél az adótartozások minél előbbi behajtása, az adótartozás összegéhez igazodó eljárásokkal – összegez Fekete Zoltán Titusz, az RSM Hungary adómenedzsere.

összesen: 12 db | 10 db/oldal

1 2