Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

7 találat a(z) "védjegy" cimkére.

Mit tehetünk, ha más a márkanevünkkel hirdet? – Védjegyek és online marketing

2018. január. 11. 17:01
Az elmúlt években olyan formabontó online hirdetési lehetőségek jöttek létre, amelyek nemcsak a reklámszakembereket, hanem a jogászokat is új kihívások elé állították. Hogyan lesz hirdetőből védjegybitorló? Mik az AdWords buktatói a hirdetők és a védjegyjogosultak számára? Többek között ezeket a kérdéseket tekintik át Rózsavölgyi Márk és Papp Gábor, a DLA Piper Magyarország munkatársai az ügyvédi iroda blogja, az Advocatus legújabb bejegyzésében.

„Steve Jobs”, az olasz divatmárka

2018. február. 26. 14:31
Sokáig emlékezni fogunk még Steve Jobs számítástechnika területén kifejtett tevékenységére, különösen az Apple Inc.-nél végzett munkája miatt. A 2011-ben történt tragikusan korai halála ellenére a Steve Jobs által megalkotott termékeket máig napi szinten használják az egész világon, és nevét bizonyosan nagyon sokan ismerik. Mindazonáltal jogi szempontból a „Steve Jobs” sok országban egy teljesen eltérő terméket jelent – írják a Sár és Társai Ügyvédi Iroda...

Bukarestben elutasították a Tiltott Csíki Sör márka bejegyzését

2017. december. 21. 07:59
Elutasította a román szabadalmi és védjegy hivatal (OSIM) az összes Tiltott Csíki Sör márka bejegyzését. A székelyföldi Csíkszentsimonban működő cég többségi tulajdonosa, Lénárd András szerint nem fellebbeznek a döntés ellen, visszavonják a romániai védjegykérelmet, mivel az európai uniós márkahivatalnál sikerült már levédetniük a termékneveket.

Figyelmeztetés feltalálóknak, védjegyeztetőknek

2016. augusztus. 20. 13:02
Több milliós károkat is okozhatnak a „szabadalmi és védjegy iroda látszatát, illetve szabadalmi ügyvivői végzettség látszatát keltő szolgáltatók” – figyelmeztet a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara.

Nem vesztek el a szoftverfejlesztők adókedvezményei

2016. augusztus. 16. 12:30
Nemzetközi kötelezettségvállalásai miatt július 1-től jelentősen szűkítette a Parlament a szellemi alkotások adókedvezményére vonatkozó szabályokat. A szoftverfejlesztők továbbra is lényegében változatlan tartalommal élvezhetik a korábbi kedvezményeket.

Magyar munkaerő kell a pékszövetség védjegyéhez

2016. augusztus. 16. 12:01
Védjegyet vezet be a pékszövetség a magyar sütőipari termékekre. A magyar pékség védjegyet azokra a termékekre lehet használni, amelyek igazolhatóan magyar üzemben, magyar munkaerővel, magyar alapanyagokból készültek.

Uniós védjegyoltalom: nem tolonganak a magyar kérelmezők

2016. április. 26. 10:31
Az egymillió lakosra eső uniós védjegyoltalom-kérelmek számát tekintve Magyarország a sereghajtók között van, az uniós átlag harmadának megfelelő mutatóval.