Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

10 találat a(z) "vasúti személyszállítás" cimkére.

Szombattól sűrűbben járnak a vonatok a Balaton felé

2019. április. 26. 14:12
Minden eddiginél korábban kezdődik a vasúti turisztikai szezon, a MÁV-Start már hétvégétől több járatot indít a balatoni vonalakon.

Tovább sztrájkolnak a MÁV utasellátós dolgozói

2017. szeptember. 01. 14:01
A VDSzSz Szolidaritás Utasellátó Alapszervezete hétfő éjfélig meghosszabbította a munkabeszüntetést, mert eredménytelenül zárult a kollektív munkaügyi vita csütörtöki fordulója is.

Olcsóbbak lesznek a vasúti e-vonatjegyek

2017. november. 22. 17:44
Olcsóbbak lesznek a magyarországi vasúttársaságok e-vonatjegyei decembertől. Az automatás vásárlásoknál öt százalékos lesz a kedvezmény, az otthon nyomtatott vagy mobileszközön bemutatott menetjegyeké pedig tíz százalékra nő december 10-től. A MÁV-START egyes járataira 20 százalékkal csökkentheti az e-jegy árakat.

Indul az InterCity kocsik sorozatgyártása a MÁV szolnoki üzemében

2017. november. 15. 13:58
Mivel hamarosan néhány vasútvonal alkalmas lesz a jelenleginél nagyobb sebességű közlekedésre, új InterCity kocsikat is vásárol a MÁV, amelyek 2019-ben jelenhetnek meg a belföldi közlekedésben.

Gőzmozdony matiné lesz hétvégén a Vasúttörténeti Parkban

2017. május. 12. 11:31
Gőzmozdonyon, sínautóban és kerti vasúton is utazhatnak az érdeklődők a szombaton és vasárnap zajló Gőzmozdony matinén a budapesti Vasúttörténeti Parkban.

Visszatéríti a MÁV-Start a keddi sztrájk miatt meghiúsuló utazások árát

2017. augusztus. 29. 11:01
Augusztus 29-én 8 órától 23 óráig sztrájkot hirdetett a VDSzSz Szolidaritás vasutas szakszervezet a MÁV-Start Utasellátó Központjánál, ezért a vasúttársaság nem biztos, hogy el tudja indítani az összes étkező, háló vagy fekvőhelyes kocsit.

Ismét lehet személyszállítás a budapesti körvasúton

2016. május. 23. 10:00
Részben a Nyugati pályaudvar tehermentesítése érdekében újraindulhat a budapesti körvasúti személyszállítás. Elsőként az esztergomi és kelebiai vonalakat kötnék össze 6-7 milliárd forint költséggel.

Elővárosi motorvonatokkal pótolja a MÁV a hiányzó InterCity-ket

2016. december. 06. 11:32
Nincs elegendő jó minőségű távolsági személykocsija a vasúttársaságnak, ezért regionális célra épített motorvonatokat vezényel távolsági forgalomba a következő menetrendi évben.

Megfúrnák a közlekedést a Csatorna-alagúton a sztrájkoló vasutasok

2016. augusztus. 10. 12:31
Négynapos sztrájkot kezdenek a Nagy-Britanniát Európa szárazföldi részével összekötő Eurostar vasúttársaság RMT brit szakszervezethez tartozó dolgozói, akik augusztus végére is háromnapos munkabeszüntetést jelentettek be.

Négy év múlva uniós versenytársakat kaphat a MÁV START?

2016. április. 21. 13:04
Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa megállapodott a negyedik vasúti csomagról, amelynek értelmében a belföldi vasúti személyszállítási piac fokozatosan megnyílik a verseny előtt.