Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

56 találat a(z) "vállalkozói tudástár" cimkére.

Számlatartozás vitatása

2017. december. 11. 14:27
A cégünk ellen indított felszámolási eljárást jogszerűen és egyszerűen kivédhetjük, ha a számlák beérkezésének vizsgálatát követően, a kifizetésre nyitva álló határidőt követő 20 napon belül megtesszük a szükséges intézkedéseket. A legfontosabb tudnivalókat dr. Pokó Diána ügyvéd, az iLex együttműkődő partnere foglalta össze.

A társasházi közös tulajdon változása

2017. augusztus. 27. 10:35
A társasházi közös tulajdon hatályos szabályait dr. Bányai Judit ügyvéd–építész egy jogeseten keresztül ismerteti.

Munkaidő, pihenőidő

2017. augusztus. 20. 09:05
Milyen kötelezettségek terhelik a munkáltatót a munkavégzésre előírt időtartamon belül a munkaidő és pihenőidő szabályainak alkalmazása vonatkozásában? A kérdésre dr. Viktor Éva ügyvéd, az iLex együttműködő partnere válaszol.

Fizetési felszólítás

2017. augusztus. 14. 11:48
Hogyan írjunk úgy fizetési felszólítást egy adós vállalkozásnak, hogy az később felszámolási eljárás kezdeményezését is megfelelően megalapozza? A kérdésre dr. Ritter Marianna, az iLex alapítója és vezérigazgatója válaszol.

Fizetés nélküli szabadság

2017. augusztus. 04. 09:30
Milyen kötelezettség terheli a munkáltatót, ha a munkavállaló fizetés nélküli szabadságot kíván igénybe venni? Melyek azok az esetek, amikor köteles a munkáltató azt engedélyezni, és mikor dönthet róla mérlegelési jogkörében eljárva? A Vállalkozói tudástár új cikkében dr. Bogdány Beáta ügyvéd, az iLex együttműködő partnere válaszol a kérdésekre.

Kivitelezési szerződés lakóház építésére

2017. április. 27. 09:31
A Vállalkozói tudástár új cikkében a kivitelezési szerződés szabályait, s ehhez kapcsolódóan egy lakóház építésének szolgáló kivitelezési szerződésmintát mutatunk be.

Vételi jogot alapító szerződés

2017. április. 20. 15:45
A Vállalkozói tudástár új cikkében a vételi joghoz kapcsolódó iratmintát, a vételi jogot alapító szerződés sablont – és ehhez kapcsolódóan a vételi jog szabályait – mutatjuk be.

Ingatlan jelzálogjog szerződés

2017. április. 16. 16:59
A Vállalkozói tudástár új cikkében az ingatlan adásvételek során leggyakrabban használt iratminták egyikét, az ingatlan jelzálogjog sablont – és ehhez kapcsolódóan a zálogjogokat – mutatjuk be.

Mérlegmegállapító taggyűlési jegyzőkönyv

2017. április. 06. 15:00
Új cikkünkben egy felettébb időszerű iratminta, a számviteli törvény szerinti beszámoló taggyűlés általi elfogadásánál felhasználható kft taggyűlési jegyzőkönyv kerül sorra.

Munkáltatói egyoldalú jognyilatkozatok

2016. október. 25. 15:01
Ezek a jognyilatkozatok az alábbi három kategóriába sorolhatók: (1) a munkaviszony egyes tartalmi elemeit módosító jognyilatkozatok; (2) a munkavállalói magatartással összefüggő jognyilatkozatok; (3) a munkaviszony megszüntetésére irányuló jognyilatkozatok.

összesen: 56 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6