Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

5 találat a(z) "űripar" cimkére.

Budapesti inkubátorban ültetik át az űrtechnológiát hétköznapi eszközökbe

2018. július. 03. 10:58
Az Európai Űrügynökség (ESA) a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Wigner Fizikai Kutatóközpontjával együttműködve megnyitotta Budapesten a Magyarországi Üzleti Inkubátorházat, a ESA BIC (Business Incubation Centre) Hungaryt. Az inkubátorházban azokat a startupokat fogják támogatni, amelyek űrtechnológiai fejlesztéseket kívánnak hétköznapi használatra szánt termékeikbe, szolgáltatásaikba beépíteni.

Űrtechnológiák hasznosítására nyert támogatást két magyarországi projekt

2017. augusztus. 01. 17:45
Az Európai Űrügynökség (ESA) 65 ezer euró vissza nem térítendő támogatást ítélt oda a szervezet magyarországi technológiai transzfer irodájának első pályázatán a nyerteseknek, a vállalkozások a támogatást technológia-átadással kapcsolatos költségek fedezésére fordíthatják.

További műholdakkal teszik pontosabbá Európa saját helymeghatározó rendszerét

2016. október. 26. 16:02
Az Európai Unió a Galileo és Kopernikusz programok keretében több mint 30 műholdat tervez pályára állítani a következő 10-15 évben. Az új műholdaknak különösen a jövőbeli európai hordozórakéták, az Ariane-6 és a Vega C kihasználtsága és életképessége szempontjából lesz jelentősége.

Még idén elindul Európa saját navigációs rendszere

2016. november. 18. 15:45
Sikeresen pályára állították az Európai Unió saját, Galileo műholdas navigációs rendszerének újabb négy műholdját, ezzel a számuk 18-ra nőtt.

Százmilliós tartozást fizettek ki az orosz űrrepülőtér építőinek

2015. július. 23. 14:11
A pénzek átutalásával megakadályozták, hogy sztrájkba lépjenek az új orosz űrrepülőtér munkásai. Az orosz elnök elrendelte, hogy még az idén kezdjék meg a kísérleti üzemet az Amur melletti bázison.