Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

5 találat a(z) "Tudatos Vásárlók Egyesülete" cimkére.

Tízből nyolc budapesti gyrososnál hozzáadott foszfáttal ízesítik a húsokat

2018. június. 20. 18:03
A Tudatos Vásárlók Egyesülete tíz különböző budapesti vendéglátóhelyen vizsgálta a gyroshús hozzáadott foszfáttartalmát. Nyolc étteremben ízesítették a húsokat hozzáadott foszfáttal, de ennek mértéke egyik esetben sem haladta meg az egészségügyi határértéket.

Több növényvédőszer-maradék lehet a bolti eprekben, mint a friss, piaci áruban

2018. június. 04. 16:59
A Tudatos Vásárlók Egyesülete 22 különböző, a hazai szupermarketekben és piacokon kapható földieper növényvédőszer-maradék tartalmát vizsgálta meg laboratóriumban. A teszt eredményei azt mutatják, hogy érdemes kivárni a szezont és inkább piacon vásárolni, ugyanis a bolti eprekben sokkal több vegyszer is lehet, mint a piaciban.

Közel két évig járhatunk önkiszolgáló mosodába egy mosógép árából

2018. június. 03. 12:02
Négy budapesti önkiszolgáló mosodát tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete, ebből az egyik országos hálózattal rendelkezik. Vizsgálták a mosás, szárítás idejét, a rugalmasságot, gyerekbarát szolgáltatást és a környezetvédelmi szempontok érvényesülését is.

Tudja a különbséget a gyümölcs- és a gyümölcs ízű jégrém között?

2018. július. 11. 15:00
A Tudatos Vásárlók Egyesülete 13 eper vagy epres jégkrémet tesztelt. Vizsgálták a termékek gyümölcs- és cukortartalmát, valamint azt, hogy tartalmaznak-e aromát és adalékanyagot.

Arzénnal szennyezett rizst találtak magyar boltokban a fogyasztóvédők

2018. április. 17. 19:01
Bolti rizs és puffasztott rizs esetében az ökológiai termesztés, a Fairtrade védjegy és a szállítás során keletkező környezetterhelés mellett olyan veszélyes nehézfémek jelenlétét is vizsgálta a Tudatos Vásárlók Egyesülete, mint az arzén, higany, ólom és a kadmium. Két terméknél fordult elő kiemelkedően magas arzén-szennyezettség, de egyiknél sem lépte túl az EU-s határértéket.