Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

13 találat a(z) "transzferár" cimkére.

Komoly bírsággal járhat a figyelmetlenség: jelentősen átalakultak a transzferár dokumentációs szabályok

2018. március. 02. 08:01
A korábbinál nagyobb adminisztrációs terhet ró a vállalkozásokra a transzferár nyilvántartás elkészítése a szabályok változása miatt, így érdemes mielőbb megkezdeni az ezzel kapcsolatos munkát és több időt hagyni a feladatra, mint korábban. Az új előírások alkalmazása 2018-tól lesz kötelező, de már a 2017-es adóévben is választható.

Transzferár-nyilvántartás: ezek a tipikus hibák

2018. május. 27. 10:06
A NAV a transzferár területen végzett ellenőrzései során több, tipikusnak mondható formai hibával találkozott.

Cégcsoportok figyelem, módosulnak a transzferárszabályok!

2017. szeptember. 19. 13:31
A Nemzetgazdasági Minisztérium a napokban közzétette a transzferárakra vonatkozó új jogszabály tervezetét, amely felváltja majd a jelenleg hatályos rendeletet. Háromszintű transzferár-nyilvántartás, gyakoribb adatbázisszűrés és nagyobb transzparencia lesz a változások eredménye – hívja fel a figyelmet Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletágának vezetője.

Új kötelezettségekkel jön az új transzferár nyilvántartási rendelet

2017. október. 16. 19:15
A Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette a szokásos piaci ár meghatározásával összefüggő nyilvántartási kötelezettségről szóló rendelete tervezetét. Az új jogszabály hatályon kívül fogja helyezni a 22/2009. PM rendeletet és a legutóbbi OECD és Európai Uniós transzferár szabályoknak megfelelően érdemben új kötelezettségeket ír elő az adózóknak – hívják fel a figyelmet a Mazars szakértői.

Nemzetközi transzferárazás: élesítik az akcióterv ajánlásait

2017. június. 15. 15:01
A nemzetközi transzferárazás világának jelenlegi legfontosabb trendje, hogy egyre több ország kezdi el élesíteni az ún. BEPS Akciótervben megfogalmazott ajánlásokat – írja friss bejegyzésében Szmicsek Sándor, a Mazars Adó- és jogi szolgáltatások üzletágának partnere.

Erre számíthatunk a transzferárakkal kapcsolatban egy NAV-ellenőrzés vagy egy per során

2017. július. 24. 17:44
Megesik, hogy hasonló alapokon nyugvó transzferárperekben egyszer az adóhatóság, egyszer pedig az adózó nyer. A transzferárszakértő szerint a bankok hirdetményei nem, az MNB statisztikái viszont feltételesen felhasználhatóak lehetnek transzferárak alátámasztására.

Új transzferár-kötelezettségek év végi határidővel

2017. december. 12. 17:46
A nyereségnek az értékteremtés helyén történő adóztatása érdekében a közelmúltban jelentős változások történtek a vállalatcsoporton belüli elszámolóárak alkalmazásának, az úgynevezett transzferárazásnak a szabályozásában is.

Tovább szigorodhatnak a transzferár-szabályok

2016. szeptember. 16. 16:32
A közelmúltban véglegesítette az OECD a nemzetközi adózás rendszerében példa nélkül álló, összehangolt intézkedéscsomagját. A 15 cselekvési területet kijelölő BEPS akciótervet az OECD az adóalap kreatív csökkentésének és a nyereség kimenekítésének megakadályozására dolgozta ki – derül ki a Mazars legújabb összefoglalójából.

Transzferár-vizsgálat: a nyilatkozattétel szabályai és gyakorlata

2016. október. 12. 13:03
Transzferár-ellenőrzések során az adóhatóság rendszeresen nyilatkozattételre hívja fel az adózókat. A nyilatkozattétel kapcsolatos tapasztalatokat Nagy Gabriella, a Mazars Adó- és jogi szolgáltatások üzletágának szenior menedzsere foglalja össze.

Transzferár-nyilvántartás: így változtak a szabályok

2016. május. 24. 11:05
A transzferár-nyilvántartás legfontosabb szabályait Nagy Gabriella, a Mazars szenior menedzsere foglalja össze, külön kiemelve a 2015. adóévre vonatkozó legújabb szabályokat.

összesen: 13 db | 10 db/oldal

1 2