Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

8 találat a(z) "termelékenység" cimkére.

Baj van Szlovákiában a termelékenységgel

2018. június. 05. 16:00
A szlovákiai vállalatok többségének termelékenysége messze elmarad a kevés számú legjobb vállalatétól – állapítja meg tanulmányában a Pénzügypolitikai Intézet.

A termelékenység javításával komoly potenciált lehetne felszabadítani a kkv-szektorban

2017. május. 29. 19:00
Ha a magyar kis- és középvállalati (kkv) szektor termelékenysége elérné a régió átlagát és közelítene a nagyvállalatokéhoz, akkor a jegybank becslése szerint ez 3-5 százalékkal növelné a magyar bruttó hazai terméket (GDP).

A kkv-szektorban az exportpiac a siker záloga

2017. december. 06. 14:10
A kkkv-knál az exportpiacra lépés ösztönzi a termelékenység növelését, ami az egész nemzetgazdaság fejlődésére pozitívan hat – mondta Balatoni András, az MNB igazgatója.

Ünnepnapok számában ők az európai uniós listavezetők

2016. február. 03. 12:00
Szlovákia az ünnepnapok tekintetében élen jár az Európai Unióban. Idén összesen 15 ilyen napon szünetel a munka, aminek a vállalkozások nem örülnek.

MNB: Javítani akarják a kkv-szektor termelékenységét

2015. szeptember. 11. 10:17
A kis- és középvállalati (kkv) szektor termelékenységének javítását kell a következő évek, évtizedek gazdaságstratégiájának középpontjába állítani - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója.

Szoftver a ViVeTech-től: Optimális ergonómia a gyártás tervezésében is

2015. október. 21. 08:15
Világszínvonalú magyar ergonómiai és mérnöki szoftvert dobott piacra a ViVeTech Kft. Az újítással a vállalatok a dolgozók egészségének károsítása nélkül növelhetik termelékenységüket.

Nagy a különbség a hazai nagyvállalatok és a kkv-k termelékenysége között

2015. december. 07. 17:45
A nagy-, valamint a kis- és középvállalatok termelékenysége közötti eltérés hazánkban nemzetközi összevetésben jelentősnek tekinthető – áll a jegybank Növekedési jelentésében.

IMF: jövőre már szerényen növekedhet az orosz gazdaság

2015. augusztus. 10. 12:36
Bár Oroszországban nagyon sokat dolgoznak a munkavállalók, a termelékenység és a demográfia hanyatlását ezzel nem tudják kiegyenlíteni.