Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

5 találat a(z) "tejár" cimkére.

Januártól kiszorulhatnak az import UHT tejek a hazai boltokból

2018. július. 06. 14:58
A várakozások szerint az ESL és az UHT tej áfájának jövő januári csökkentésével gyakorlatilag eltűnhetnek az import UHT tejek a hazai boltok polcairól, így ezzel megszűnhet az áfacsalás egyik melegágya.

Kikászálódott a gödörből a magyar tejipar

2017. június. 08. 11:30
Véget ért a válság a hazai tejpiacon. Az optimista hangulathoz a folyamatosan növekvő kereslet és az importáruk csökkenő aránya is hozzájárul.

Nőtt a tej felvásárlási ára, de ez még nem oldja meg az ágazat gondjait

2017. február. 14. 16:16
Fél év alatt harmadával nőtt a tej termelői ára, ám ez még nem elég ahhoz, hogy Magyarország tejnagyhatalommá váljon. Szükség van a hazai tejfogyasztás ösztönzésére, és a nagyobb méretű élelmiszerfeldolgozó cégeknek is lehetőséget kell adni az uniós fejlesztési források igénybevételére.

Tejlocsolással tiltakoztak a dühös gazdák Bukarestben

2016. március. 24. 08:31
Rendbontások és incidensek közepette zajlott a romániai gazdaszervezetek szerdai bukaresti tüntetése, amelyen több száz termelő gyűlt össze az ország minden tájáról. A gazdák elsősorban az állami szubvenciók folyósításának késlekedését kifogásolták.

Tisztul a tejpiac, emelkednek a felvásárlási árak

2016. december. 16. 10:02
Érzékelhető jelei vannak a hazai tejpiac fehéredésének. Csökkent az import termékek aránya és ezzel az adócsalás is, emelkedésnek indultak a elvásárlási árak, jövőre pedig tovább tisztulhat az ágazat.