Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

15 találat a(z) "Szűcs Bálint" cimkére.

Törvény az üzleti titokról: a legfontosabb tudnivalók

2018. szeptember. 07. 09:05
Az augusztus 8-án hatályba lépett törvényt dr. Szűcs Bálint, az RSM Hungary adótanácsadó partnere, a Szűcs és Társai Ügyvédi Társulás vezetője mutatja be.

Végrendelet nélkül darabjaira hullhat a családi cég

2018. május. 28. 11:37
Azoknál a családi vállalatoknál, ahol az öröklés sorrendje egyértelmű és megegyezik a törvényes renddel, feleslegesnek tűnhet végrendelkezni, azonban a gyakorlat nem ezt mutatja – hívja fel a figyelmet dr. Szűcs Bálint, az RSM Hungary adótanácsadó partnere, a Szűcs és Társai Ügyvédi Társulás vezetője.

GDPR: hatályba lépett az Info törvény módosítása

2018. július. 05. 16:32
2018. július elsején hatályba lépett az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény módosítása. A jogharmonizációs célt kitűző jogszabály néhány, az európai adatvédelmi rendelet végrehajtásához szükséges rendelkezéseket tartalmaz – hívja fel a figyelmet dr. Szűcs Bálint, az RSM Hungary adótanácsadó partnere, az RSM Legal | Szűcs & Partnerei Ügyvédi Társulás vezetője.

Hogyan kezelhetők az elhunytak személyes adatai?

2018. január. 09. 17:00
Mi lesz a sorsa az elhunyt személy személyes adatainak adatvédelmi jogi szempontból? Miként kell tekintettel lenniük erre a problémakörre az egyes adatkezelőknek? – A kérdésekre dr. Szűcs Bálint, az RSM Hungary adótanácsadó partnere, a Szűcs és Társai Ügyvédi Társulás vezetője válaszol.

A végrendelet kevés, ha az alkalmatlan utódoktól kell megmenteni a céget

2018. augusztus. 07. 14:07
A rendszerváltás környékén alapított, a magyar gazdaság meghatározó szeletét kitevő családi vállalkozások vezetői tömegesen érik el a nyugdíjkorhatárt, miközben az utódlás sok helyen nem megoldott. Ahol van örökös, még ott sem biztos, hogy a vállalat irányítását ő viszi tovább. Ilyenkor több olyan opció is szóba jöhet, amellyel nem csupán átkerül a vagyon a majdani örökösökhöz, de különböző feltételek is kikötésre kerülnek. Így tervezhet az örökhagyó, ha...

Változások az ingatlanjogban 2018

2018. április. 20. 09:31
Több fontos változás lépett hatályba az ingatlanjog területén az elmúlt hónapokban – hívja fel a figyelmet dr. Szűcs Bálint, az RSM Hungary adótanácsadó partnere, az RSM Legal | Szűcs és Társai Ügyvédi Társulás vezetője.

Fájlcsere: az adatvédelem és szerzői jogok ütközése

2017. szeptember. 29. 15:01
A 2018 májusában hatályba lépő adatvédelmi rendeletnek számos jogterület ütközését kell kezelnie, ilyen a szerzői jog által oltalmazott érdekek vs. személyes adatok védelme is – hangsúlyozza dr. Szűcs Bálint, az RSM Hungary adótanácsadó partnere, a Szűcs és Társai Ügyvédi Társulás vezetője.

Tőkeemelés helyett: végelszámolás

2017. március. 11. 09:31
Néhány nap van csak hátra a 3 millió forint minimális jegyzett tőkével nem rendelkező korlátolt felelősségű társaságok számára a kötelező tőkeemelésre előírt határidőig. Ha a tőkeemelést a cég nem tudja teljesíteni és más gazdasági társasággá sem alakul át, lehetősége van határozni a jogutód nélküli megszűnésről – hívja fel a figyelmet dr. Szűcs Bálint, az RSM Hungary adótanácsadó partnere, a Szűcs és Társai Ügyvédi Társulás vezetője.

Munkavédelmi képviselő: valóban kötelező?

2017. május. 25. 18:31
A nemrégiben közzétett munkavédelmi ellenőrzési terv kapcsán ismét többször merülnek fel kérdések a munkavédelmi képviselő választásával kapcsolatban, esetenként olyan formában, hogy milyen felelősség terheli a munkáltatót a munkaügyi képviselő választás kapcsán, hogyan „vegye rá” a munkavállalóit arra, hogy munkaügyi képviselőt válasszanak – írja dr. Szűcs Bálint, az RSM Hungary adótanácsadó partnere, a Szűcs és Társai Ügyvédi Társulás vezetője.

Adatvédelem: alábecsülik a cégek az új szabályozás súlyát

2017. június. 06. 16:01
A vállalatok gyakran alábecsülik az adatmennyiséget, ami felhalmozódott vásárlóikról, ügyfeleikről. Ez egyben azt is jelenti, hogy alábecsülik az új adatvédelmi szabályozás (GDPR) bevezetésének súlyát és lehetséges következményeit – figyelmeztet dr. Szűcs Bálint, az RSM Hungary adótanácsadója, a Szűcs és Társai Ügyvédi Társulás vezetője.

összesen: 15 db | 10 db/oldal

1 2