Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

25 találat a(z) "Sztankó Dániel" cimkére.

Utalványok áfabeli kezelése – 2019-től előre fizetendő?

2018. szeptember. 19. 12:38
Az utalványokra vonatkozó egységes európai változtatások 2019. január 1-től Magyarországon is életbe lépnek. Szűk 4 hónap áll a cégek rendelkezésére, hogy utalványokhoz kapcsolódó gyakorlatukat áttekintsék és ha kell módosítsák, hogy az áfakötelezettség változása ne okozzon problémát januártól – figyelmeztet Sztankó Dániel, az RSM Hungary pénzügyi képviseleti csoportvezetője.

Felkészülés az online számlázásra: hogyan kössem be a NAV-hoz a számlázóprogramomat?

2018. március. 09. 10:31
2018 júliusától új szintet lép az adóhatóság működésének digitalizációja. A pénztárgépek bekötéséhez hasonlóan a számlázóprogramok is valós időben fogják támogatni elektronikus üzeneteikkel a NAV belső automatizmusait és adnak betekintést valós időben a cégek számlázására az adóhatóságnak. Az automatikus adatküldés bevezetése ugyanakkor komplexebb technológiai kihívásokkal és lehetséges buktatókkal jár majd együtt – hívja fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM...

NAV számlabekötés: a legfontosabb tudnivalók

2018. május. 16. 09:33
Július 1-től élesedik a számlaadat-szolgáltatási kötelezettség, amely minden gazdálkodót érint, amely más cég felé legalább 100 000 forint áfatartalmú számlát állít ki. A digitalizáció irányába tereli a cégek számlázási folyamatait, hogy a NAV felé az adatküldésnek azonnal, automatikusan kell megvalósulnia a számla lezárásakor. A legfontosabb tudnivalókat és kérdéseket Sztankó Dániel, az RSM Hungary pénzügyi képviseleti csoportvezetője foglalta össze.

Online számlabekötés: egy hónap türelmi idő

2018. július. 03. 16:36
A vállalatok online számlaadat-szolgáltatásának megkezdésére további 1 hónap felkészülési időt biztosít a szabályozó az utolsó pillanatban megjelent tájékoztatás szerint. Július 31-ig tudják bírságmentesen beüzemelni az adózók számlaadat-jelentésüket, az adatszolgáltatásra kötelezett számlák adatainak 2018. július 31-ig be kell érkeznie az adóhivatalhoz – hívja fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM Hungary pénzügyi képviseleti csoportvezetője.

Valós idejű számlaadat-szolgáltatás – Mindenkinek, minden számláról?

2018. január. 24. 10:38
Az NGM napokban megjelent rendelettervezete megerősíti, hogy 2018. július 1-től indul a számlák valós idejű bejelentése a NAV felé – hívja fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM Hungary pénzügyi képviseleti csoportvezetője.

Online számlaadatküldés – A kérdéses tételek kezelése

2018. február. 23. 10:29
A valós idejű számlaadatküldés világos szabályokkal rögzíti, hogy mi a teendő az alapparamétereknek megfelelő számlákkal. A jogszabály arra is iránymutatást ad, hogy mi a teendő azon esetekben, amikor az eredeti számla ugyan nem tartozik a jelentendő adatkörbe, de „utóélete miatt” mégis jelentési kötelezettséget keletkeztet – hívja fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM Hungary pénzügyi képviseleti csoportvezetője.

Számlaadatküldés a NAV felé: az adatszolgáltatás folyamata és a hibák kezelése

2018. február. 16. 11:29
A valós idejű számlaadat-szolgáltatáshoz kapcsolódó technikai dokumentáció elérhetővé vált az adóhatóság oldalán. Ha eddig nem is, a leírásból egyértelműen kiderül, hogy a cégek új feladatának megoldásához pénzügyi, adós és IT kompetenciákra is szükség van – írja Sztankó Dániel, az RSM Hungary pénzügyi képviseleti csoportvezetője.

Valós idejű számlaadat-szolgáltatás – Mit ellenőrizhet könnyebben a NAV?

2018. február. 08. 12:30
Jelen állapot szerint 2018. július 1-től minden olyan belföldön nyilvántartásba vett adóalany részére kibocsátott számláról, amelynek áfatartalma meghaladja a 100 ezer forintot, adatszolgáltatást kell teljesíteni az adóhatóság felé. Mindezt valós, vagy közel valós időben. De mit is lát majd pontosan a NAV? – teszi fel (és válaszolja meg) a kérdést Sztankó Dániel, az RSM Hungary pénzügyi képviseleti csoportvezetője.

Létezik négyszereplős háromszögügylet?

2017. október. 09. 16:16
Sztankó Dániel, az RSM Hungary pénzügyi képviseleti csoportvezetője olyan láncügyletet mutat be, amelyben négy különböző tagállamban letelepedett vállalkozás vesz részt, de amelyre a háromszögügylet-egyszerűsítés szabályai mégis alkalmazhatóak lehetnek.

A pénzügyi képviselet és az áfaregisztráció előnyei

2017. november. 03. 11:45
Nem biztos, hogy új cég kell, ha nincs alkalmazott külföldön, de van értékesítés. Elég lehet az adószám – hívja fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM Hungary pénzügyi képviseleti csoportvezetője.

összesen: 25 db | 10 db/oldal

1 2 3