Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

8 találat a(z) "Szmicsek Sándor" cimkére.

Nemzetközi transzferárazás: élesítik az akcióterv ajánlásait

2017. június. 15. 15:01
A nemzetközi transzferárazás világának jelenlegi legfontosabb trendje, hogy egyre több ország kezdi el élesíteni az ún. BEPS Akciótervben megfogalmazott ajánlásokat – írja friss bejegyzésében Szmicsek Sándor, a Mazars Adó- és jogi szolgáltatások üzletágának partnere.

Január 1-jétől módosult a számla kötelező adattartalma

2017. január. 27. 12:32
Nagy a zavar az Áfa törvény és az adózás rendjéről szóló törvény (Art.) módosításának eltérő hatályba lépési időpontja körül – hívja fel a figyelmet Szmicsek Sándor, a Mazars Adó- és jogi szolgáltatások üzletágának vezetője.

KATA, KIVA: változások 2017-től

2016. november. 28. 11:01
A KATA és a KIVA rendszerében is az adóalanyokat kedvezően érintő változások lesznek 2017. január 1-től – hívja fel a figyelmet Szmicsek Sándor, a Mazars az Adó- és jogi szolgáltatások üzletág szakértői csapatának koordinátora.

Őszi adócsomag: az iparűzési adót érintő változások

2016. november. 26. 14:00
Az októberben benyújtott T/12741. számú törvényjavaslat több ponton módosítja érdemben az iparűzési adó már kialakult rendszerét – hívja fel a figyelmet Szmicsek Sándor, a Mazars az Adó- és jogi szolgáltatások üzletág szakértői csapatának koordinátora.

Így látják az adószakértők a bérmegállapodást

2016. november. 22. 17:01
Kedvezőnek tartják az MTI által megkérdezett adószakértők a munkaadói járulék csökkentését, ugyanakkor arra is figyelmeztettek, hogy a kis cégeknél a tehercsökkentés nem ellensúlyozza a minimálbér emeléséből fakadó többletterheket.

Újít a NAV: jön az eSZJA, az adózóbarát bevallási felület

2016. november. 14. 17:32
Mi az eSZJA, hogyan élhetünk ezzel a lehetőséggel és milyen jogvesztő határidőkkel kell számolnunk az adócsomag-tervezet alapján? A kérdésekre Szmicsek Sándor, a Mazars Adó- és jogi szolgáltatások üzletágának partnere válaszol.

Nem kell feltétlenül a minimumadót választani!

2016. május. 23. 11:32
2016-ban még több pénzt buknak azok a cégek, akik automatikusan a nyereségminimumot tekintik adóalapnak – hangsúlyozzák a Mazars szakértői.

Nyugdíjcélú megtakarítások: 3 konstrukció, 20 százalékos adójóváírással

2016. augusztus. 31. 10:02
Sokan nem élnek az intézményesített, nyugdíjcélú megtakarítási lehetőségekkel, pedig azok már a jelenben is jelentős anyagi előnyt kínálnak. A három hazai nyugdíjcélú megtakarítási konstrukció közös jellemzője, hogy befizetések után igénybe vehető adójóváírás éves szinten 20 százalék – hangsúlyozzák a Mazars szakemberei.