Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

6 találat a(z) "szerződés" cimkére.

Miként módosítható a megkötött szerződés?

2018. szeptember. 24. 14:05
Szerződéses viszonyokban előfordulhat, hogy a szerződés módosítására van szükség. Ilyenkor felmerül, hogy miként és milyen formában módosíthatnak a felek a szerződésen. Szintén felmerülő kérdés, hogy a szerződő felek valamelyike egyoldalúan változtathat-e a szerződésen, illetve külső szerv – például bíróság – módosíthatja-e a szerződést?

Építőipari drágulás – Módosítható-e a vállalkozói díj?

2018. március. 29. 09:15
Jogosult-e a vállalkozó a vállalkozási díjat módosítani, ha költségei a tervezettnél nagyobb mértékben emelkednek?

Érvényes-e az emailben megkötött szerződés?

2018. július. 26. 09:31
Vajon az emailben megküldött ajánlatok, szerződések, jognyilatkozatok érvényesek-e, keletkeztetnek-e kötelezettséget a küldő, illetve a címzett számára, illetve vita esetén felhasználhatók-e bizonyítékként? A kérdésekre az act legal | Bán és Karika Ügyvédi Társulás szakértője, dr. Ferenczi Mónika ügyvéd válaszol.

Tehet-e valamit, aki aránytalanul alacsony áron adta el ingatlanát?

2018. július. 24. 09:00
Előfordulhat, hogy valaki a valós forgalmi értékénél jelentősen alacsonyabb áron adta el ingatlanát vagy egyéb vagyontárgyát, és ez csak utóbb derül ki számára. Felmerül, hogy ebben az esetben van-e bármilyen lehetősége az eladónak a szerződés érvénytelenítésére vagy a vételár különbözet követelésére?

Mi a teendő, ha egy szerződés teljesítése lehetetlenné vált?

2018. április. 12. 13:30
A szerződésben vállalt kötelezettségeket a szerződésben és a jogszabályokban előírtak szerint kell teljesíteni. Azonban előfordulhat, hogy a szerződésben foglalt kötelezettséget azért nem tudja a fél teljesíteni, mert az lehetetlenné vált. A szerződés teljesítésének lehetetlenülése különböző következményekkel járhat, attól függően, hogy mi volt a lehetetlenülés oka, és ezért ki a felelős.

Mi a teendő, ha a szerződés teljesítése lehetetlenné vált?

2018. április. 11. 08:59
A szerződés teljesítésének lehetetlenülése különböző következményekkel járhat, attól függően, hogy mi volt a lehetetlenülés oka, és ezért ki a felelős. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd, a Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnere tekinti át.