Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

6 találat a(z) "számlaadás" cimkére.

Már lehet regisztrálni a NAV Online Számla rendszerében

2018. június. 18. 12:29
A július elsejétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki belföldi adóalanyok számára legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki akár számlázó programmal, akár számlatömbben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Online Számla felületén a mostantól elvégezhető regisztrációhoz ügyfélkapus hozzáférésre van szükség.

Júliustól indul az online számlázás

2018. január. 18. 11:59
Idén július elsejétől élesben indul a gazdaságfehérítés újabb eszköze, az online számlázás, a kormány több mint egy éves felkészülési időt biztosít az átállásra, amelyhez az adóhivatal minden segítséget megad.

Mitől számla egy számla? – A legfontosabb tudnivalók

2018. január. 05. 12:30
A számla valamiért örökzöld téma a pénzügyekben. A számlázásra vonatkozó előírások ugyanis kicsit olyanok, mint a Biblia: mindenki úgy értelmezi, hogy alátámassza vele a saját véleményét. Ami már önmagában is éppen elég nagy baj, hiszen az áfatörvény meglehetősen egyértelmű – mégis rengeteg tévhit kering ezzel kapcsolatban.

Kiszámlázott pénzük negyedére várniuk kell a hazai vállalkozásoknak

2017. november. 21. 10:14
A cégek összesített árbevételének mintegy 28 százaléka olyan összeg, amit már kiszámláztak, de még nem fizettek ki.

Júliustól e-adatszolgáltatást kell adni minden számlázó programból

2017. április. 13. 14:03
Még mindig nem jelent meg az a rendeletet, amely meghatározza, hogy júliustól milyen adatokat kell beküldeniük a NAV-nak azoknak a vállalkozásoknak, amelyek számlázó programmal kiállított, 100 ezer forintot meghaladó áfát tartalmazó számlát bocsátanak ki.

Ezt tegye, ha gyanúsnak találja a nem várt számlát!

2015. október. 21. 15:13
Egyre több egyéni vállalkozótól, kis- és középvállalkozástól, valamint társadalmi szervezettől érkezik jelzés a Gazdasági Versenyhivatalhoz számlalevélnek tűnő szerződéses – jellemzően cégnév telefonkönyvben történő szerepeltetésére vonatkozó – ajánlattal összefüggésben.