Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

161 találat a(z) "RSM Hungary" cimkére.

Indokolt lenne az új jövedéki törvény változtatása

2017. szeptember. 22. 18:01
Az új jövedéki törvény (Jöt.) még életbelépése előtt módosításra került, de úgy tűnik, hogy a gazdálkodóktól érkező észrevételek, valamint az általános eljárásjogi háttér változása elkerülhetetlenné teszi az ismételt módosításokat, írja Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője, aki szerint a jövedéki engedélyeseknek előírt pénzügyi biztosíték és a kötelező tárolókapacitások meghatározása is kérdéseket vet fel.

Mulasztási bírság: mi változik?

2017. szeptember. 21. 15:30
Az Art. változása a mulasztási bírságok területét és körét is érinti, néhány elem kikerülhet a törvényből jövőre. Megszűnhet az adószám-felfüggesztés intézménye, a tervezet ugyanakkor rögzíti a szankcióként alkalmazandó adószámtörlés eseteit és alkalmazásának részletszabályait is – hívja fel a figyelmet dr. Fekete Zoltán Titusz, az RSM Hungary adómenedzsere.

Cégcsoportok figyelem, módosulnak a transzferárszabályok!

2017. szeptember. 19. 13:31
A Nemzetgazdasági Minisztérium a napokban közzétette a transzferárakra vonatkozó új jogszabály tervezetét, amely felváltja majd a jelenleg hatályos rendeletet. Háromszintű transzferár-nyilvántartás, gyakoribb adatbázisszűrés és nagyobb transzparencia lesz a változások eredménye – hívja fel a figyelmet Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletágának vezetője.

Nincs több gond az EKÁER-rel, ha van AEO-engedély

2017. szeptember. 14. 15:31
A jogszabályban meghatározott feltételek megléte esetén bizonyos gazdálkodók az EKÁER-ben egyszerűsített bejelentés megtételére jogosultak – hívja fel a figyelmet Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője

Adóbírság: jelentős változások jöhetnek

2017. szeptember. 12. 17:01
Jelentős változások életbe lépését vetíti előre az adóbírságok terén az adózás rendjéről szóló törvény (Art.) tervezete – hívja fel a figyelmet dr. Fekete Zoltán Titusz, az RSM Hungary adómenedzsere.

Környezetvédelmi termékdíj: változások várhatóak a szabályozásban

2017. szeptember. 06. 11:45
A közeljövőben törvénymódosító javaslatot terjeszt elő a szaktárca a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény („Ktdt.”) vonatkozásában. A javaslat több olyan változtatást is tartalmaz, amely érdemben érinti a gazdálkodókat, és a kötelezettek körének bővülése is várható – hívja fel a figyelmet Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője.

Adóamnesztia: kétféle lehetőséget kínál az új szabályozás

2017. március. 31. 08:45
A legújabb adóamnesztia-szabályok 2017. január 1-jén léptek hatályba, és kétféle lehetőséget kínálnak: az utólagos adófizetést, illetve a részesedések kedvezményes megszerzését – hívja fel a figyelmet Fajcsák Gábor, az RSM Hungary adómenedzsere.

Paradigmaváltás a NAV-nál: messzebbre lát az adóhivatal

2017. március. 24. 15:29
Az adóellenőrzések területén bekövetkezett paradigmaváltás következtében az adó- és vámhatóságok már messze tovább képesek látni az adatok egyszerű begyűjtésénél és a múltban történt gazdasági események feltárásánál – írja dr. Fekete Zoltán Titusz, az RSM Hungary adómenedzsere.

Országonkénti jelentés: új beszámolási kötelezettség jön Magyarországon is

2017. március. 23. 12:01
2017. március 10-én megjelent az a törvénytervezet, amelynek célja az országonkénti jelentésre vonatkozó automatikus információcsere-szabályok átültetése a hazai jogba – hívja fel a figyelmet Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletágának vezetője.

Felhőalapú szolgáltatások: kilenc kérdés, kilenc válasz

2017. március. 21. 10:31
Héhn Miklós, az RSM Hungary számviteli üzletágának vezetője azokra a gyakran felmerülő kérdésre válaszol, amelyek alapján eldönthető, megfelelőek-e a felhőalapú megoldások egy cég számára.

összesen: 161 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11