Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

237 találat a(z) "RSM Hungary" cimkére.

SZIT-előnyök kis- és nagybefektetőknek

2018. március. 22. 18:55
A szabályozott ingatlanbefektetési társaság (SZIT) intézménye mindaddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, amíg a jogalkotó 2017-ben nem könnyített a magyar piacon túl szigorúnak tűnő peremfeltételeken – írja Fajcsák Gábor, az RSM Hungary adómenedzsere.

A cégértékesítés és a cégvásárlás adóvonzatai

2018. március. 21. 09:29
Cégeladáskor, üzletrész értékesítésekor az eladók részéről adókötelezettség (jövedelemadó-fizetési kötelezettség) keletkezik, legyen szó akár magánszemélyről, akár társaságról. A cég vagy üzletrészvásárlás kapcsán az esetleges illetékkötelezettségeket, illetve az elhatárolt veszteségek későbbi felhasználásának lehetőségét kell megvizsgálni – hívja fel a figyelmet Almási Levente, az RSM Hungary M&A, Cégértékelés, Vállalatfinanszírozás üzletágvezető partnere.

Itt a HIPA határidő – A székhely-áthelyezés buktatói, a rendszer dilemmái

2018. március. 17. 11:10
A március 19-i HIPA-előleg befizetési határidő kapcsán Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletágának vezetője foglalta össze az „optimalizálást” célzó székhely-áthelyezéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és dilemmákat.

Felkészülés az online számlázásra: hogyan kössem be a NAV-hoz a számlázóprogramomat?

2018. március. 09. 10:31
2018 júliusától új szintet lép az adóhatóság működésének digitalizációja. A pénztárgépek bekötéséhez hasonlóan a számlázóprogramok is valós időben fogják támogatni elektronikus üzeneteikkel a NAV belső automatizmusait és adnak betekintést valós időben a cégek számlázására az adóhatóságnak. Az automatikus adatküldés bevezetése ugyanakkor komplexebb technológiai kihívásokkal és lehetséges buktatókkal jár majd együtt – hívja fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM...

Családi vállalatok fennmaradása: a tulajdonos a kulcs

2018. március. 08. 09:32
Magyarországon 10 családi vállalatból 9 esetében nincs terv arra az esetre, ha a cég első emberével – aki gyakran tulajdonos is – bármi történik. A családi vállalatok sikeréhez és túléléséhez, illetve a családi vagyon megóvásához pedig ez is elengedhetetlenül szükséges – hívja fel a figyelmet Kalocsai Zsolt, az RSM Hungary elnök-vezérigazgatója.

NAV ellenőrzés: e-Papír az eseti meghatalmazottaknak

2018. március. 02. 13:35
Széles adózói kört érint, hogy a 2018. január 1-től hatályos szabályozás nem csak az adózók esetében, hanem a helyettük eljáró eseti meghatalmazottak részére is kötelezővé tette a NAV-val az elektronikus kapcsolattartást ellenőrzési ügyekben – hívja fel a figyelmet dr. Fekete Zoltán Titusz, az RSM Hungary adómenedzsere.

Végrendelet nélkül darabjaira hullhat a családi cég

2018. május. 28. 11:37
Azoknál a családi vállalatoknál, ahol az öröklés sorrendje egyértelmű és megegyezik a törvényes renddel, feleslegesnek tűnhet végrendelkezni, azonban a gyakorlat nem ezt mutatja – hívja fel a figyelmet dr. Szűcs Bálint, az RSM Hungary adótanácsadó partnere, a Szűcs és Társai Ügyvédi Társulás vezetője.

Veszélyben a szabálytalanul működő vaterázók és airbnb-zők

2018. május. 21. 13:04
Hátrányosan érinti a bejelentés nélkül gazdasági tevékenységet folytató magánszemélyeket (vaterázókat, airbnb-zőket és online kereskedőket) az Európai Bíróság friss ítélete. Ebben ugyanis az uniós szabályozással összhangban lévőnek minősítette az alanyi mentesség választására vonatkozó magyar szabályozást a testület, azaz értékhatárra tekintet nélkül állapíthatja meg a NAV az áfakötelezettséget az üzletszerű tevékenységet folytató magánszemélyeknél – hívja fel a...

NAV számlabekötés: a legfontosabb tudnivalók

2018. május. 16. 09:33
Július 1-től élesedik a számlaadat-szolgáltatási kötelezettség, amely minden gazdálkodót érint, amely más cég felé legalább 100 000 forint áfatartalmú számlát állít ki. A digitalizáció irányába tereli a cégek számlázási folyamatait, hogy a NAV felé az adatküldésnek azonnal, automatikusan kell megvalósulnia a számla lezárásakor. A legfontosabb tudnivalókat és kérdéseket Sztankó Dániel, az RSM Hungary pénzügyi képviseleti csoportvezetője foglalta össze.

Alakuló mentorálás

2018. május. 11. 17:02
A Mentor Program célja, hogy a NAV az újonnan alakult adózók (egyéni vállalkozók, cégbejegyzésre kötelezett szervezetek, civil szervezetek, ügyvédi irodák és szabadalmi ügyvivő irodák) jogkövetését elősegítse és megelőzze a helytelen adózási gyakorlat kialakulását – írja dr. Fekete Zoltán Titusz, az RSM Hungary adóigazgatója.

összesen: 237 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11