Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

178 találat a(z) "RSM Hungary" cimkére.

Fájlcsere: az adatvédelem és szerzői jogok ütközése

2017. szeptember. 29. 15:01
A 2018 májusában hatályba lépő adatvédelmi rendeletnek számos jogterület ütközését kell kezelnie, ilyen a szerzői jog által oltalmazott érdekek vs. személyes adatok védelme is – hangsúlyozza dr. Szűcs Bálint, az RSM Hungary adótanácsadó partnere, a Szűcs és Társai Ügyvédi Társulás vezetője.

Vészesen közeleg a határidő! – Komoly szigorítások és brutális szankciók az új Pénzmosási törvényben

2017. szeptember. 27. 11:00
Az új Pénzmosási törvény (Pmt.), valamint az ehhez kapcsolódó vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtásáról szóló törvény idén június 26-án lépett hatályba és számos változást hozott a korábbi szabályokhoz képest – figyelmeztet Fajcsák Gábor, az RSM Hungary adómenedzsere.

Indokolt lenne az új jövedéki törvény változtatása

2017. szeptember. 22. 18:01
Az új jövedéki törvény (Jöt.) még életbelépése előtt módosításra került, de úgy tűnik, hogy a gazdálkodóktól érkező észrevételek, valamint az általános eljárásjogi háttér változása elkerülhetetlenné teszi az ismételt módosításokat, írja Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője, aki szerint a jövedéki engedélyeseknek előírt pénzügyi biztosíték és a kötelező tárolókapacitások meghatározása is kérdéseket vet fel.

Mulasztási bírság: mi változik?

2017. szeptember. 21. 15:30
Az Art. változása a mulasztási bírságok területét és körét is érinti, néhány elem kikerülhet a törvényből jövőre. Megszűnhet az adószám-felfüggesztés intézménye, a tervezet ugyanakkor rögzíti a szankcióként alkalmazandó adószámtörlés eseteit és alkalmazásának részletszabályait is – hívja fel a figyelmet dr. Fekete Zoltán Titusz, az RSM Hungary adómenedzsere.

Cégcsoportok figyelem, módosulnak a transzferárszabályok!

2017. szeptember. 19. 13:31
A Nemzetgazdasági Minisztérium a napokban közzétette a transzferárakra vonatkozó új jogszabály tervezetét, amely felváltja majd a jelenleg hatályos rendeletet. Háromszintű transzferár-nyilvántartás, gyakoribb adatbázisszűrés és nagyobb transzparencia lesz a változások eredménye – hívja fel a figyelmet Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletágának vezetője.

Nincs több gond az EKÁER-rel, ha van AEO-engedély

2017. szeptember. 14. 15:31
A jogszabályban meghatározott feltételek megléte esetén bizonyos gazdálkodók az EKÁER-ben egyszerűsített bejelentés megtételére jogosultak – hívja fel a figyelmet Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője

Adóbírság: jelentős változások jöhetnek

2017. szeptember. 12. 17:01
Jelentős változások életbe lépését vetíti előre az adóbírságok terén az adózás rendjéről szóló törvény (Art.) tervezete – hívja fel a figyelmet dr. Fekete Zoltán Titusz, az RSM Hungary adómenedzsere.

Környezetvédelmi termékdíj: változások várhatóak a szabályozásban

2017. szeptember. 06. 11:45
A közeljövőben törvénymódosító javaslatot terjeszt elő a szaktárca a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény („Ktdt.”) vonatkozásában. A javaslat több olyan változtatást is tartalmaz, amely érdemben érinti a gazdálkodókat, és a kötelezettek körének bővülése is várható – hívja fel a figyelmet Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője.

Adózás: nem csökkennek az adminisztrációs terhek az új törvényjavaslatokkal

2017. október. 27. 12:29
Az adózásra és az adóigazgatási eljárás rendjére vonatkozó törvényjavaslatok alapján az adózók adminisztrációs terhei jelentősen nem csökkennek, a bonyolult szabályozás miatt e teher valójában néhány területen inkább növekedni fog – írja dr. Fekete Zoltán Titusz, az RSM Hungary adómenedzsere.

Nem az eredeti tervek szerint változik a termékdíj

2017. október. 24. 16:59
A környezetvédelmi termékdíj szabályozás módosítását célzó törvényjavaslat változásait Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője tekinti át.

összesen: 178 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11