Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

243 találat a(z) "RSM Hungary" cimkére.

Cafeteria 2019: „nincs még minden veszve”

2018. szeptember. 25. 14:06
Az eddig leggyakrabban és leginkább alkalmazott juttatások köre ugyan beszűkül, de maradtak a jogszabályban olyan, eddig kevésbé preferált lehetőségek, amelyek most reflektorfénybe kerülhetnek – írja Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletág-vezetője.

Utalványok áfabeli kezelése – 2019-től előre fizetendő?

2018. szeptember. 19. 12:38
Az utalványokra vonatkozó egységes európai változtatások 2019. január 1-től Magyarországon is életbe lépnek. Szűk 4 hónap áll a cégek rendelkezésére, hogy utalványokhoz kapcsolódó gyakorlatukat áttekintsék és ha kell módosítsák, hogy az áfakötelezettség változása ne okozzon problémát januártól – figyelmeztet Sztankó Dániel, az RSM Hungary pénzügyi képviseleti csoportvezetője.

Hogyan kerülhető el a céges ingatlan elárverezése?

2018. szeptember. 17. 10:35
Az adótartozás miatt lefoglalt céges ingatlan becsértékének megállapítása után kerülhet sor annak értékesítésére. Meg kell várni az árverezést, vagy létezik más megoldás? Milyen intézkedésekkel szemben lehet végrehajtási kifogással élni és mire kell ügyelni az eljárás során? A kérdésekre dr. Csüllög Balázs adójogász, az RSM Hungary szenior adótanácsadója válaszol.

Milyen önkorrekciós lehetőségei vannak az adózónak az adóellenőrzés megkezdése előtt?

2018. szeptember. 14. 07:55
Az önadózás rendszerében a tévedés nem megbocsáthatatlan bűn, hanem a jogalkotó által is elismert eshetőség. A hiba orvoslása önellenőrzéssel a gazdasági szereplők számára nyitva álló legitim alternatíva, amelyet az új Art és Tao törvény is biztosít – hívja fel a figyelmet dr. Horváth Zoltán, az RSM Hungary adótanácsadója.

Törvény az üzleti titokról: a legfontosabb tudnivalók

2018. szeptember. 07. 09:05
Az augusztus 8-án hatályba lépett törvényt dr. Szűcs Bálint, az RSM Hungary adótanácsadó partnere, a Szűcs és Társai Ügyvédi Társulás vezetője mutatja be.

SZIT-előnyök kis- és nagybefektetőknek

2018. március. 22. 18:55
A szabályozott ingatlanbefektetési társaság (SZIT) intézménye mindaddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, amíg a jogalkotó 2017-ben nem könnyített a magyar piacon túl szigorúnak tűnő peremfeltételeken – írja Fajcsák Gábor, az RSM Hungary adómenedzsere.

A cégértékesítés és a cégvásárlás adóvonzatai

2018. március. 21. 09:29
Cégeladáskor, üzletrész értékesítésekor az eladók részéről adókötelezettség (jövedelemadó-fizetési kötelezettség) keletkezik, legyen szó akár magánszemélyről, akár társaságról. A cég vagy üzletrészvásárlás kapcsán az esetleges illetékkötelezettségeket, illetve az elhatárolt veszteségek későbbi felhasználásának lehetőségét kell megvizsgálni – hívja fel a figyelmet Almási Levente, az RSM Hungary M&A, Cégértékelés, Vállalatfinanszírozás üzletágvezető partnere.

Itt a HIPA határidő – A székhely-áthelyezés buktatói, a rendszer dilemmái

2018. március. 17. 11:10
A március 19-i HIPA-előleg befizetési határidő kapcsán Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletágának vezetője foglalta össze az „optimalizálást” célzó székhely-áthelyezéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és dilemmákat.

Felkészülés az online számlázásra: hogyan kössem be a NAV-hoz a számlázóprogramomat?

2018. március. 09. 10:31
2018 júliusától új szintet lép az adóhatóság működésének digitalizációja. A pénztárgépek bekötéséhez hasonlóan a számlázóprogramok is valós időben fogják támogatni elektronikus üzeneteikkel a NAV belső automatizmusait és adnak betekintést valós időben a cégek számlázására az adóhatóságnak. Az automatikus adatküldés bevezetése ugyanakkor komplexebb technológiai kihívásokkal és lehetséges buktatókkal jár majd együtt – hívja fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM...

Családi vállalatok fennmaradása: a tulajdonos a kulcs

2018. március. 08. 09:32
Magyarországon 10 családi vállalatból 9 esetében nincs terv arra az esetre, ha a cég első emberével – aki gyakran tulajdonos is – bármi történik. A családi vállalatok sikeréhez és túléléséhez, illetve a családi vagyon megóvásához pedig ez is elengedhetetlenül szükséges – hívja fel a figyelmet Kalocsai Zsolt, az RSM Hungary elnök-vezérigazgatója.

összesen: 243 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11