Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

206 találat a(z) "RSM Hungary" cimkére.

SZIT-előnyök kis- és nagybefektetőknek

2018. március. 22. 18:55
A szabályozott ingatlanbefektetési társaság (SZIT) intézménye mindaddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, amíg a jogalkotó 2017-ben nem könnyített a magyar piacon túl szigorúnak tűnő peremfeltételeken – írja Fajcsák Gábor, az RSM Hungary adómenedzsere.

A cégértékesítés és a cégvásárlás adóvonzatai

2018. március. 21. 09:29
Cégeladáskor, üzletrész értékesítésekor az eladók részéről adókötelezettség (jövedelemadó-fizetési kötelezettség) keletkezik, legyen szó akár magánszemélyről, akár társaságról. A cég vagy üzletrészvásárlás kapcsán az esetleges illetékkötelezettségeket, illetve az elhatárolt veszteségek későbbi felhasználásának lehetőségét kell megvizsgálni – hívja fel a figyelmet Almási Levente, az RSM Hungary M&A, Cégértékelés, Vállalatfinanszírozás üzletágvezető partnere.

Itt a HIPA határidő – A székhely-áthelyezés buktatói, a rendszer dilemmái

2018. március. 17. 11:10
A március 19-i HIPA-előleg befizetési határidő kapcsán Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletágának vezetője foglalta össze az „optimalizálást” célzó székhely-áthelyezéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és dilemmákat.

Felkészülés az online számlázásra: hogyan kössem be a NAV-hoz a számlázóprogramomat?

2018. március. 09. 10:31
2018 júliusától új szintet lép az adóhatóság működésének digitalizációja. A pénztárgépek bekötéséhez hasonlóan a számlázóprogramok is valós időben fogják támogatni elektronikus üzeneteikkel a NAV belső automatizmusait és adnak betekintést valós időben a cégek számlázására az adóhatóságnak. Az automatikus adatküldés bevezetése ugyanakkor komplexebb technológiai kihívásokkal és lehetséges buktatókkal jár majd együtt – hívja fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM...

Családi vállalatok fennmaradása: a tulajdonos a kulcs

2018. március. 08. 09:32
Magyarországon 10 családi vállalatból 9 esetében nincs terv arra az esetre, ha a cég első emberével – aki gyakran tulajdonos is – bármi történik. A családi vállalatok sikeréhez és túléléséhez, illetve a családi vagyon megóvásához pedig ez is elengedhetetlenül szükséges – hívja fel a figyelmet Kalocsai Zsolt, az RSM Hungary elnök-vezérigazgatója.

NAV ellenőrzés: e-Papír az eseti meghatalmazottaknak

2018. március. 02. 13:35
Széles adózói kört érint, hogy a 2018. január 1-től hatályos szabályozás nem csak az adózók esetében, hanem a helyettük eljáró eseti meghatalmazottak részére is kötelezővé tette a NAV-val az elektronikus kapcsolattartást ellenőrzési ügyekben – hívja fel a figyelmet dr. Fekete Zoltán Titusz, az RSM Hungary adómenedzsere.

Digitális pénzek adózása: amit akkor is érdemes tudni, ha nincs bitcoinunk

2018. január. 31. 09:28
Az elmúlt hónapokban nagy visszhangot keltett a kriptovaluták, köztük a bitcoin szárnyalása, majd zuhanása, rendkívüli árfolyammozgása. Ez ráirányította a figyelmet a kriptovalutákra és sokakban merült fel: hogyan lehetne ilyen digitális pénzhez jutni, hogyan működik az új, forradalmi technológia, de leginkább, hogy vajon megéri-e a kriptovalutákkal foglalkozni és kell-e utánuk adózni? A kérdésekre dr. Kiss Helga, az RSM Hungary szenior adómenedzsere válaszol.

Valós idejű számlaadat-szolgáltatás – Mindenkinek, minden számláról?

2018. január. 24. 10:38
Az NGM napokban megjelent rendelettervezete megerősíti, hogy 2018. július 1-től indul a számlák valós idejű bejelentése a NAV felé – hívja fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM Hungary pénzügyi képviseleti csoportvezetője.

Január: itt a dolgozói nyilatkozatok ideje

2018. január. 18. 12:28
Januárban számos adminisztrációs határidőt kell betartania mind a munkavállalóknak, mind a munkaadóknak a bérszámfejtéshez kapcsolódóan – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.

Miként érdemes vámkezeltetni 2018-ban?

2018. január. 16. 16:32
2018. január 1-jével új nemzeti vámtörvény lépett életbe, melynek következményeként 2018-tól vámigazgatási ügyekben kizárólag a vámjogszabályokat lehet alkalmazni, közigazgatási vagy az adóigazgatási háttérszabályt már nem. 2018-tól vámigazgatási ügyben – amennyiben az ügyfél nem kíván személyesen eljárni – vámügyeit és az azokhoz kapcsolódó jogorvoslati eljárást kizárólag vámjogi képviselője útján intézheti – hívja fel a figyelmet Falcsik István, az RSM Hungary...

összesen: 206 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11