Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

9 találat a(z) "robotizálás" cimkére.

A magyar munkavállalók 70 százalékát érintheti az automatizáció

2018. május. 25. 18:01
Magyarország az automatizáció következményeinek leginkább kitett országok egyike. Míg az Európai Unióban átlagosan a munkaórák 44, itthon 49 százalékát lehetne automatizálni a már meglévő technológiák felhasználásával. Ugyanakkor, bár sok munkahelyet érint, de keveset vált ki teljesen a robotizáció.

Több új állást hoznak a robotok, mint amennyit elvesznek

2018. május. 24. 15:32
A mesterséges intelligencia (MI) elterjedése hozzájárul a munkahely teremtéshez, az új állások betöltéséhez azonban egyelőre hiányzik a megfelelő szakembergárda – mutat rá az MIT és az EY felmérése.

Hamarosan robotok váltják fel az ügyfélszolgálatok munkatársait

2018. május. 09. 16:58
Becslések szerint 2020-ra az ügyfelek és a vállalatok közötti interakciók 85 százaléka teljesen automatizálttá válik, a rendszerek jelentős részét pedig mesterséges intelligencia alapú algoritmusok segítik majd. Hamarosan MI alapú személyi asszisztensünk intézheti ügyeinket a szintén MI alapú ügyfélszolgálattal.

Mind több magyarországi gyárban robotolnak robotok

2018. január. 29. 12:58
Egy év alatt 13 százalékkal nőtt a Magyarországon üzemben lévő ipari robotok száma és a Nemzetközi Robotikai Szövetség (IFR) további felfutásra számít.

Nyolcból egy munkát már Magyarországon is el tudnának venni a robotok

2017. október. 17. 16:14
A cégek visszajelzései alapján nem valószínű, hogy a jelenleg elérhető olcsó emberi munkaerőt a közeljövőben kiváltanák drágább technológiákkal, egyelőre ez nem érné meg.

Robotok segítik a GE Hungary adminisztratív dolgozóinak munkáját

2017. november. 17. 16:58
Már 19 robot segíti a GE Hungary kétezer főt foglalkoztató budapesti szolgáltató központjában dolgozó munkatársakat. A pénzügyi, HR, jogi, értékesítési, és az ellátási lánchoz kapcsolódó folyamatok egyes elemeinek automatizációjával a GE az adminisztratív tevékenységek minőségét és hatékonyságát kívánja javítani.

A többség nem fél attól, hogy a robotok elveszik a munkáját

2017. május. 25. 15:31
A magyar munkavállalók többsége szerint nem kell tartanunk a robotoktól. Az új technológiák valójában növelik a rendelkezésre álló munkahelyek számát.

Ipari automatizálási mintaprojektek: 2,5 milliárdos pályázat nyílik az év végén

2016. október. 07. 18:01
A kormány az év végén megnyitja azt a 2,5 milliárd forintos pályázati keretet, amelynek révén robotizálási és automatizálási mintaprojektet hozhatnak létre magyar kkv-k – jelentette be Lepsényi István Székesfehérváron, a VT Metal Kft. új KTL festőüzemének és felületkezelő sorának avatóünnepségén.

Az ipari robotok jelenthetnek megoldást a szakemberhiányra

2016. december. 13. 15:47
A robottechnológia lehet a megoldás a szakemberhiányra, főleg az ipart és a szolgáltató szektort segíthetik a korszerű alkalmazások. Az automatizálás Magyarországon félmillió állást válthat ki.