Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

5 találat a(z) "Rátkai Ügyvédi Iroda" cimkére.

Munkáltatók figyelmébe: 18 év alattiak foglalkoztatása munkaviszonyban

2017. június. 23. 10:59
A tizennyolcadik életévét még be nem töltött diákkal létesített munkaviszonnyal kapcsolatos tudnivalókat a Rátkai Ügyvédi Iroda szakemberei foglalják össze.

Megtagadható-e a munkáltató utasítása?

2017. június. 19. 12:45
Egy munkaviszony fennállása alatt előfordulhat olyan helyzet, hogy a munkavállaló nem ért egyet a munkáltatójával vagy a kiadott feladattal. Hol van a határ aközött, amikor a munkavállalónak még teljesítenie kell az utasítást és aközött, amikor már megtagadhatja vagy éppenséggel köteles megtagadni az utasítás teljesítését? A kérdésre a Rátkai Ügyvédi Iroda munkatársai válaszolnak.

Pótlék jár a vasárnapi munkáért. Vagy mégsem?

2017. július. 22. 17:00
Többször halljuk, hogy a vasárnapi munkáért a munkáltatónak minden esetben kötelező pótlékot fizetnie. Vajon valóban így van? A választ a Rátkai Ügyvédi Iroda adja meg.

Követelhető-e a kártérítés a sofőrtől, ha elalszik a volán mögött?

2017. július. 10. 12:55
A Kúria egy friss döntésében járta körül a kártérítéssel kapcsolatos munkavállalói felelősség kérdését: a Rátkai Ügyvédi Iroda összefoglalója.

Megbízási jogviszony vagy munkaviszony?

2017. július. 04. 12:29
Egy jogviszony minősítésekor sokszor nagyon keskeny a határvonal a munkaviszony vagy polgári jogi jogviszonyok (megbízás, vállalkozás) között, ezért minden esetben az összes lényeges körülményre figyelemmel kell lennünk – hangsúlyozzák a Rátkai Ügyvédi Iroda szakemberei.