Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

11 találat a(z) "Rátkai Ügyvédi Iroda" cimkére.

Mikor jogszerű a felmondás indoklása?

2017. szeptember. 22. 13:28
A munkajogi szabályok alapján a munkáltatói felmondásnak valósnak, világosnak és okszerűnek kell lennie; munkaügyi per esetén a munkáltató köteles bizonyítani, hogy a Munka Törvénykönyvének megfelelt a felmondás – írják egy jogesetet ismertető friss bejegyzésükben a Rátkai Ügyvédi Iroda munkatársai.

A munkabalesettel kapcsolatos megtérítési igény

2017. szeptember. 14. 13:30
A munkavédelemről szóló törvény szigorú előírásokat tartalmaz a munkáltatók számára, hogy miként kell biztosítaniuk az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit. Amennyiben ezt elmulasztják és a törvény valamely rendelkezéseit megsértik, számolniuk kell azzal, hogy ha munkabaleset történik, a társadalombiztosítás által nyújtott ellátást a tb szerv a munkáltatótól visszaköveteli (úgynevezett regressz-igény) – hívják fel a figyelmet a Rátkai Ügyvédi Iroda...

Érdemes már most felkészülni – Munkaügyi ellenőrzések az utolsó negyedévben

2017. szeptember. 06. 11:01
A negyedik negyedévben várható munkaügyi ellenőrzésekre a Rátkai Ügyvédi Iroda munkatársai hívják fel a figyelmet.

Munkáltatók figyelmébe: 18 év alattiak foglalkoztatása munkaviszonyban

2017. június. 23. 10:59
A tizennyolcadik életévét még be nem töltött diákkal létesített munkaviszonnyal kapcsolatos tudnivalókat a Rátkai Ügyvédi Iroda szakemberei foglalják össze.

Megtagadható-e a munkáltató utasítása?

2017. június. 19. 12:45
Egy munkaviszony fennállása alatt előfordulhat olyan helyzet, hogy a munkavállaló nem ért egyet a munkáltatójával vagy a kiadott feladattal. Hol van a határ aközött, amikor a munkavállalónak még teljesítenie kell az utasítást és aközött, amikor már megtagadhatja vagy éppenséggel köteles megtagadni az utasítás teljesítését? A kérdésre a Rátkai Ügyvédi Iroda munkatársai válaszolnak.

Mi a teendő, ha változik a munkáltató?

2017. július. 26. 10:15
Gyakran előfordul, hogy átalakulnak a vállalatok és megváltozik a munkáltató. Felmerülhet, hogy a munkavállaló nem fogadja el a számára felajánlott másik munkakört. Mit tehet ilyenkor a munkáltató? Erre válaszol a Rátkai Ügyvédi Iroda.

Pótlék jár a vasárnapi munkáért. Vagy mégsem?

2017. július. 22. 17:00
Többször halljuk, hogy a vasárnapi munkáért a munkáltatónak minden esetben kötelező pótlékot fizetnie. Vajon valóban így van? A választ a Rátkai Ügyvédi Iroda adja meg.

Követelhető-e a kártérítés a sofőrtől, ha elalszik a volán mögött?

2017. július. 10. 12:55
A Kúria egy friss döntésében járta körül a kártérítéssel kapcsolatos munkavállalói felelősség kérdését: a Rátkai Ügyvédi Iroda összefoglalója.

Megbízási jogviszony vagy munkaviszony?

2017. július. 04. 12:29
Egy jogviszony minősítésekor sokszor nagyon keskeny a határvonal a munkaviszony vagy polgári jogi jogviszonyok (megbízás, vállalkozás) között, ezért minden esetben az összes lényeges körülményre figyelemmel kell lennünk – hangsúlyozzák a Rátkai Ügyvédi Iroda szakemberei.

Érdemes már most felkészülni - Munkavédelmi ellenőrzések az utolsó negyedévben

2017. augusztus. 30. 11:01
A negyedik negyedévi előre ütemezett, fokozott munkavédelmi ellenőrzésekről a Rátkai Ügyvédi Iroda munkatársai foglalták össze a legfontosabb tudnivalókat.

összesen: 11 db | 10 db/oldal

1 2