Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

16 találat a(z) "Rátkai Ügyvédi Iroda" cimkére.

Hány munkavédelmi szakemberre van szükség egy cégnél?

2017. szeptember. 28. 10:30
A Rátkai Ügyvédi Iroda munkatársai könnyen áttekinthető módon foglalták össze, hogy egy cégnél, munkáltatónál pontosan hány munkavédelmi szakembert kell foglalkoztatni.

Mikor jogszerű a felmondás indoklása?

2017. szeptember. 22. 13:28
A munkajogi szabályok alapján a munkáltatói felmondásnak valósnak, világosnak és okszerűnek kell lennie; munkaügyi per esetén a munkáltató köteles bizonyítani, hogy a Munka Törvénykönyvének megfelelt a felmondás – írják egy jogesetet ismertető friss bejegyzésükben a Rátkai Ügyvédi Iroda munkatársai.

A munkabalesettel kapcsolatos megtérítési igény

2017. szeptember. 14. 13:30
A munkavédelemről szóló törvény szigorú előírásokat tartalmaz a munkáltatók számára, hogy miként kell biztosítaniuk az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit. Amennyiben ezt elmulasztják és a törvény valamely rendelkezéseit megsértik, számolniuk kell azzal, hogy ha munkabaleset történik, a társadalombiztosítás által nyújtott ellátást a tb szerv a munkáltatótól visszaköveteli (úgynevezett regressz-igény) – hívják fel a figyelmet a Rátkai Ügyvédi Iroda...

Érdemes már most felkészülni – Munkaügyi ellenőrzések az utolsó negyedévben

2017. szeptember. 06. 11:01
A negyedik negyedévben várható munkaügyi ellenőrzésekre a Rátkai Ügyvédi Iroda munkatársai hívják fel a figyelmet.

Így foglalkoztathatóak a nyugdíjasok munkaviszonyban

2017. október. 31. 10:00
Manapság szinte mindenhol azt halljuk és olvassuk, hogy Magyarországon munkaerőhiány van. A HR szakembereknek gondot okoz a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerő felkutatása és kiválasztása – írja a Rátkai Ügyvédi Iroda.

Munkahelyi alkalmassági vizsgálatok: munkajogi és adatvédelmi szabályok

2017. október. 24. 12:04
A munkaviszony fennállása során számos esetben előfordulhat, hogy a munkáltató alkalmassági vizsgálatokkal, tesztekkel méri a munkavállaló kvalitásait. A Rátkai Ügyvédi iroda munkatársai áttekintették, hogy ennek milyen munkajogi és adatvédelmi szabályai vannak.

Lehet jogellenes a próbaidő alatti felmondás?

2017. október. 05. 16:16
Akármennyire is rugalmas lehetőség a próbaidő alatti felmondás, az mégsem korlátok nélküli – hívják fel a figyelmet a Rátkai Ügyvédi Iroda szakértői.

Munkavállaló külföldi kiküldetése: a legfontosabb teendők

2017. november. 09. 10:15
Mire kell figyelniük a HR-eseknek a munkavállalók külföldi kiküldetése esetén? A legfontosabb szempontokat a Rátkai Ügyvédi Iroda foglalta össze.

Munkáltatók figyelmébe: 18 év alattiak foglalkoztatása munkaviszonyban

2017. június. 23. 10:59
A tizennyolcadik életévét még be nem töltött diákkal létesített munkaviszonnyal kapcsolatos tudnivalókat a Rátkai Ügyvédi Iroda szakemberei foglalják össze.

Megtagadható-e a munkáltató utasítása?

2017. június. 19. 12:45
Egy munkaviszony fennállása alatt előfordulhat olyan helyzet, hogy a munkavállaló nem ért egyet a munkáltatójával vagy a kiadott feladattal. Hol van a határ aközött, amikor a munkavállalónak még teljesítenie kell az utasítást és aközött, amikor már megtagadhatja vagy éppenséggel köteles megtagadni az utasítás teljesítését? A kérdésre a Rátkai Ügyvédi Iroda munkatársai válaszolnak.

összesen: 16 db | 10 db/oldal

1 2