Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

6 találat a(z) "Ptk" cimkére.

A vezető tisztségviselők felelőssége I. – A hatályos jogi szabályozás áttekintése

2018. február. 06. 12:34
Milyen esetekben lehet jogilag felelősségre vonni egy cég vezető tisztségviselőjét? Hogy igényelhet kártérítést egy megszűnt vállalat hitelezője a vezetőtől? Milyen eseteket fed le a jogszerűtlen gazdálkodás a hazai szabályozási környezetben?

Társasági jogi csapdák – Komoly következmények

2018. április. 20. 12:31
A pár évvel ezelőtt hatályba lépett Ptk. kiszélesítette a társaságok autonómiáját, így a cégek ma már bizonyos korlátok között bátran formálhatják saját képükre belső szervezetüket és működésüket. Ugyanakkor megmaradt számos, kevesek által ismert merev, társasági jogi szabály, amelyben való figyelmetlenség komoly jogi és anyagi következményekkel járhat – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Vezető tisztségviselők felelőssége II. – A felmentvény

2018. április. 09. 14:59
Mi a felmentvény jogi jelentősége a vállalat, illetve a vezető tisztségviselő számára? Milyen kritériumokat kell figyelembe venni a felmentvényről való döntés során? Milyen jogorvoslati lehetőségekkel élhet az igénylő a felmentvény kapcsán?

Kidobtam a bérlőmet, hogyan tovább?

2016. július. 12. 12:30
Kevés kellemetlenebb dolog létezik a világon, mint a nem fizető bérlőt kirakni az ingatlanból. A jelenlegi Ptk. ugyan már szabályozza, hogy mit követelhet ilyenkor a pórul járt bérbeadó, azonban a részletszabályok korántsem kidolgozottak – véli a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Hibás termékek: dobozos üdítő rongálta meg a laptopot

2015. szeptember. 07. 09:53
A táskában „felrobbant” dobozos üdítő tönkretett egy laptopot. A hibás ágynemű megrongálta a 200 ezer forintos ágyat. Mit tehet ilyenkor a fogyasztó? A Budapesti Békéltető Testület összefoglalta, mi a teendő a hibás termékeket forgalmazókkal szemben.

Új Polgári Törvénykönyv: A korlátolt felelősségű társaságok törzstőkeemelése

2015. július. 24. 10:41
Az új Ptk. több jelentős változást vezetett be, amely komoly feladat elé állítja a gazdasági társaságok vezetőit és a gyakorló jogászokat egyaránt. A KamaraOnline sorozatában dr. Domsits Dávid Mihály jogtanácsos, az iLex Systems Zrt. adminisztratív igazgatója a korlátolt felelősségű társaságok törzstőkeemelését ismerteti.