Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

14 találat a(z) "perek" cimkére.

Börtönbüntetésre ítélték a gyémántos piramisjáték szervezőit

2018. május. 19. 14:06
Csalás miatt négy év börtönre, illetve két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte nem jogerősen a Fővárosi Törvényszék a megismételt elsőfokú eljárásban a DT Diamond Rt. két volt vezetőjét, akik még a 2000-es évek elején drágaköveket adtak el, visszavásárlást és magas hozamot ígérve úgy, hogy esélyük sem volt azt megfizetni.

Így látja a Kúria a munkáltatók kártérítési felelősségét a munkahelyi egészségkárosodásoknál

2018. május. 14. 07:58
A munkáltató egészségkárosodásért fennálló kártérítési felelősségével kapcsolatos perek egységes ítélkezési gyakorlata érdekében összefoglaló véleményt készített a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiuma. Ebben felsorolták azt is, mi tartozhat a munkáltató ellenőrzési körébe, ami megalapozza kártérítési felelősségét.

Devizahiteles szerződésekről foglalt állást az Európai Bíróság

2018. június. 01. 08:01
A devizahitel-adósok helyzetének rendezése céljából elfogadott magyar jogszabályoknak biztosítaniuk kell, hogy a fogyasztói devizahitel-szerződésekbe foglalt tisztességtelen feltételek miatt ne szenvedjen hátrányt az adós - közölte döntését az Európai Bíróság.

Nemi diszkrimináció miatt perlik a Google-t volt dolgozói

2017. szeptember. 15. 11:45
Három volt női alkalmazott pert indított a Google óriáscég ellen, mert ugyanazért a munkáért a férfiakénál kevesebb bért kaptak.

Erre számíthatunk a transzferárakkal kapcsolatban egy NAV-ellenőrzés vagy egy per során

2017. július. 24. 17:44
Megesik, hogy hasonló alapokon nyugvó transzferárperekben egyszer az adóhatóság, egyszer pedig az adózó nyer. A transzferárszakértő szerint a bankok hirdetményei nem, az MNB statisztikái viszont feltételesen felhasználhatóak lehetnek transzferárak alátámasztására.

Bírók szerint ennyit ér a jó hírnevünk és a becsületünk

2016. október. 26. 15:31
A Fővárosi Törvényszéken dolgozó bírák többségének jelenlegi gyakorlata 50 ezer forint körüli összegben határozza meg a sérelemdíj minimumát.

Nem lesz új közigazgatási bírósági rendszer

2016. november. 11. 12:30
A közigazgatási és munkaügyi bíráskodás szervezeti átalakítása lekerült a napirendről - olvasható az Országos Bírósági Hivatal (OBH) honlapján.

Továbbra is sok per indul a devizahitelek miatt

2016. március. 01. 09:00
Manapság is szép számmal indulnak perek a devizahitel-szerződések miatt, az adósok azt szeretnék elérni, hogy a bíróság állapítsa meg, a hajdanán aláírt megállapodások tisztességtelenek, jogsértőek, többen még kártérítésre is igényt tartanak.

A Volkswagen után a Boscht vinnék bíróság elé az Egyesült Államokban

2016. július. 01. 12:46
A Volkswagen után a Bosch autóipari beszállító került a kártérítést követelő amerikai ügyvédek célkeresztjébe. A Volkswagen dízelbotrányban érintett autóinak többségéhez a Bosch szállította a dízelmotorok emissziós értékekeit szabályozó szoftvert.

Kötelező lett az elektronikus kapcsolattartás bírósági ügyekben

2016. július. 01. 09:31
Péntektől kötelező az elektronikus kapcsolattartás az újonnan induló polgári, gazdasági, munkaügyi és közigazgatási bírósági peres ügyekben a jogi képviselővel eljáró felek, a gazdálkodó szervezetek, a közigazgatási szervek és a bíróságok számára.

összesen: 14 db | 10 db/oldal

1 2