Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

22 találat a(z) "pénzmosás" cimkére.

MNB: rendszerkockázat nincs, 19 milliós bírság van

2018. augusztus. 28. 16:00
A Magyar Nemzeti Bank 19 millió forint bírságot szabott ki az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.-re (NHB Bank) a felügyeleti vizsgálat során feltárt vállalatirányítási, hitelkockázat-kezelési, számviteli, adatszolgáltatási, informatikai, illetve a pénzmosás és terrorizmus finanszírozását megelőzendő hiányosságok miatt.

Bukarest megvédi a külföldön dolgozó románokat

2018. április. 18. 12:57
Nem kapkodja el Románia annak az európai uniós irányelvnek a joggyakorlatba ültetését, amely szerint meg kellene jelölni a forrását minden 1000 eurót meghaladó összegnek, amit hazaküldenek a külföldön dolgozó román állampolgárok.

Pénzmosás: nyilatkozniuk kell tulajdonosaikról a vállalkozásoknak

2017. szeptember. 28. 13:59
Októbertől újabb tortúrára kell számítania annak a vállalkozásnak, amely bankszámlát nyit, jogi tanácsot kér, könyvelőnél vagy könyvvizsgálónál jár. Mindaddig nem tud ilyen professzionális szolgáltatást igénybe venni ugyanis, amíg fel nem fedi végső tényleges tulajdonosát.

Pénzmosási törvény: fontos határidő közeleg

2017. szeptember. 20. 18:15
Az új pénzmosási törvény szabályairól, az ezzel kapcsolatos kötelezettségekről és határidőkről dr. Parázsó Helga, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás ügyvédje foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

Szigorít az EU – Vége a rejtett céges érdekeltségeknek?

2017. október. 05. 12:05
Új, szigorított követelmények lépnek életbe a cégek tényleges tulajdonosaival kapcsolatosan az uniós országokban: az EU Negyedik Pénzmosás Elleni Irányelve megköveteli a társaságoktól és egyéb vállalkozásoktól tényleges tulajdonosaikra vonatkozó pontos nyilvántartások vezetését és adott esetben ezek hozzáférhetővé tételét.

Pénteken még milliárdok érkezhetnek Magyarországra

2017. június. 30. 10:59
Még hét banknál lehet pénteken kifehéríteni azt a jövedelmet, amely után korábban nem adóztak. Egyes becslések szerint tízmilliárdok jöhetnek így haza.

MNB: 20 milliós bírságot fizet a Budapest Bank-csoport

2017. június. 26. 14:45
A Magyar Nemzeti Bank 20,45 millió forint bírság megfizetésére és a jogkövető tevékenységgyakorlásra kötelezte a Budapest Bank-csoportot a vállalatirányítási, kockázatkezelési, tőkeszámítási, pénzmosás elleni, számviteli, informatikai és az OBA díjbevallási, valamint a befektetési szolgáltatási tevékenységet érintő egyes hiányosságok miatt.

Súlyos pénzeket csábított haza a hamarosan lejáró adóamnesztia

2017. június. 23. 18:31
Június végéig vehető igénybe az adókedvezmény, amellyel a külföldön tartott vagyonokat lehet hazahozni. Az Erste Bank eddigi tapasztalatai alátámasztják a korábbi várakozását, amely szerint a nagyon vonzó lehetőség hatására összpiaci szinten tízmilliárdok érkezhetnek haza június végéig.

Akár online, videotelefonálással is azonosíthatjuk magunkat bankunknál

2017. július. 20. 14:46
Az MNB új rendelete szerint személyes ügyintézés helyett például számítógép vagy okostelefon kamerája és mikrofonja révén, távolról is azonosíthatja magát egy ügyfél pénzügyi intézményénél.

Változnak a csekkbefizetési szabályok januártól

2017. december. 29. 09:01
Január 1-től az ügyfelek okmányok bemutatása nélkül fizethetik be csekkjeiket, ha bankkártyával fizetnek, de nem szükségesek az okmányok az adó, illeték, és bírság csekkek befizetésénél, illetve 300 ezer forintig az áru, szolgáltatás ellenértékének készpénzes megfizetésekor sem.

összesen: 22 db | 10 db/oldal

1 2 3