Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

28 találat a(z) "Pentz Edina" cimkére.

Foglalkoztatói kérelmek: július 1-től változik a benyújtás módja

2017. június. 27. 14:21
Július 1-től lép hivatalosan életbe az a január 1-ről elhalasztott új szabály, amely szerint a kifizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztatók a csedre, a gyedre, a táppénzre és a baleseti táppénzre vonatkozó kérelmet kizárólag elektronikus úton nyújthatják be – hívja fel a figyelmet Pentz Edina, az RSM Hungary bérszámfejtési vezetője.

A vezető állású munkavállalókra vonatkozó szabályok

2017. június. 23. 15:28
Ki számít a Munka Törvénykönyve (Mt.) értelmében vezető állású munkavállalónak, és milyen – az általánostól eltérő – munkajogi szabályok vonatkoznak rájuk? A kérdésre Pentz Edina, az RSM Hungary bérszámfejtési vezetője válaszol.

Diákokat foglalkoztat a nyári időszakban? Ezt érdemes tudnia!

2017. június. 15. 15:22
A Munka törvénykönyve értelmében diákok is foglalkoztathatók, ami néhány ágazatban lélegzetvételhez juttatja a munkáltatókat a nyári időszakban. A diákok munkába állására életkoruktól függően eltérő szabályok vonatkoznak, meghatározva, hogy mikor – szorgalmi időszakban vagy csak szünidőben – és milyen módon létesíthetnek jogviszonyt. A legfontosabb tudnivalókat Pentz Edina, az RSM Hungary bérszámfejtési vezetője foglalta össze.

Mennyi szabadságunk van 2017-ben?

2017. június. 11. 09:05
A szabadnapok számával, a pótszabadsággal, szabadság kiadásával és elszámolásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat Pentz Edina, az RSM Hungary bérszámfejtési üzletágának vezetője foglalja össze.

Januári bérszámfejtési teendők

2017. január. 20. 13:32
Január folyamán számos adminisztrációs határidőt kell betartania mind a munkavállalóknak, mind pedig a munkaadóknak a bérszámfejtéshez kapcsolódóan – hívja fel a figyelmet Pentz Edina, az RSM Hungary bérszámfejtési vezetője.

Munkaszüneti napok, hosszú hétvégék 2017-ben

2017. január. 11. 18:58
A korábbi évektől eltérően nincs munkanap áthelyezés a 2017-ben, de négy-, illetve háromnapos hosszú hétvégék azért lesznek – derül ki Pentz Edina, az RSM Hungary bérszámfejtési vezetőjének összefoglalójából.

Távolléti díj: a legfontosabb tudnivalók

2017. január. 04. 15:29
Mikor jár és hogyan számítandó a távolléti díj a Munka Törvénykönyve szerint? A kérdésre Pentz Edina, az RSM Hungary bérszámfejtési vezetője válaszol.

A munka törvénykönyve tervezett módosításáról…

2017. április. 20. 13:02
Az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottsága 2017. április 18-án tartott ülésén egyhangú szavazással támogatta a munkaidő-szervezés egyes kérdéseiről szóló törvényjavaslat részletes parlamenti vitára bocsátását, mely parlamenti státuszát tekintve jelenleg a „részletesvita-szakasz megnyitására vár”. Az Munka törvénykönyvét módosító törvényjavaslat már beterjesztésekor vitákat kavart, nézzük a részleteket! – javasolja Pentz Edina, az RSM Hungary bérszámfejtési...

Óránként 10 perc szünet jár a monitor előtt dolgozóknak

2016. szeptember. 29. 16:29
A képernyős munkakörökben a munkáltató úgy köteles megszervezni a munkafolyamatokat, hogy a folyamatos képernyő előtti munkavégzést óránként legalább 10 perces szünetek szakítsák meg, továbbá a képernyő előtti tényleges munkavégzés összes ideje a napi hat órát ne haladja meg – idézi a mai is hatályos 50/1999. (XI. 3.) EüM rendeletet Pentz Edina, az RSM Hungary bérszámfejtési vezetője.

Változik a napi pihenőidő szabályozása

2016. szeptember. 23. 12:25
A napi pihenőidőre vonatkozó szabályozás január 1-jével életbe lépő változásit Pentz Edina, az RSM Hungary bérszámfejtési vezetője foglalja össze.

összesen: 28 db | 10 db/oldal

1 2 3