Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

8 találat a(z) "online számlaadat-szolgáltatás" cimkére.

Felkészülés az online számlázásra: hogyan kössem be a NAV-hoz a számlázóprogramomat?

2018. március. 09. 10:31
2018 júliusától új szintet lép az adóhatóság működésének digitalizációja. A pénztárgépek bekötéséhez hasonlóan a számlázóprogramok is valós időben fogják támogatni elektronikus üzeneteikkel a NAV belső automatizmusait és adnak betekintést valós időben a cégek számlázására az adóhatóságnak. Az automatikus adatküldés bevezetése ugyanakkor komplexebb technológiai kihívásokkal és lehetséges buktatókkal jár majd együtt – hívja fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM...

Online számlaadat-szolgáltatás: mire kell figyelni?

2018. május. 29. 15:28
Július elsején lép hatályba a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé az online számlaadat szolgáltatási kötelezettség, azonban az adóalanyok a jogszabály több pontja kapcsán még bizonytalanok. A Deloitte Magyarország összegyűjtötte, hogy mire érdemes odafigyelni a felkészülés során.

Már lehet regisztrálni a NAV Online Számla rendszerében

2018. június. 18. 12:29
A július elsejétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki belföldi adóalanyok számára legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki akár számlázó programmal, akár számlatömbben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Online Számla felületén a mostantól elvégezhető regisztrációhoz ügyfélkapus hozzáférésre van szükség.

Számlabekötési kötelezettség: a legfontosabb határidők és teendők

2018. június. 16. 10:15
A számlabekötési kötelezettséggel kapcsolatos határidőket és teendőket az RSM Hungary gyűjtötte egy csokorba.

Megjelent az online számlázás végrehajtási szabályait tartalmazó rendeletmódosítás

2018. június. 02. 10:28
Pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben a 100 ezer forintot elérő áfa összeget tartalmazó számlákról való adatszolgáltatást szabályozó rendeletmódosítás – tájékoztatott a Pénzügyminisztérium.

Online számlaadat-szolgáltatás: jelentős változásokra kell felkészülni

2018. január. 31. 12:29
Jelentős változásra kell készülniük az áfakörbe tartozó vállalkozásoknak, mivel 2018. július 1-től életbe lép a valós idejű online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség. Az új kötelezettség bevezetése a következő lépés az adózás digitalizálásában, ami a gazdaság kifehérítését, illetve hosszú távon az adózáshoz kapcsolódó adminisztratív folyamatok hatékonyságának növelését jelentheti. A felkészülést érdemes mielőbb elkezdeni, az adatszolgáltatást elmulasztó cégek...

Online számlaadat-szolgáltatás: az adózón múlik, lesz-e bírság

2018. augusztus. 17. 16:16
Augusztustól az adózó magatartásán múlik, hogy kap-e bírságot a NAV-tól az elmulasztott, vagy késedelmes, hibás online számlaadat-szolgáltatás miatt. Amennyiben minden tőle telhetőt megtett az adatszolgáltatás teljesítése érdekében, akár mentesülhet is a szankció alól – hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

Sok vállalkozás még nem továbbítja számlázási adatait a NAV-nak

2018. augusztus. 08. 10:58
Még jócskán akad olyan cég, amely nem továbbítja online a számlázási adatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), pedig ezzel számlánként 500 ezer forint mulasztási bírságot kockáztat.