Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

17 találat a(z) "Navracsics Tibor" cimkére.

Kik azok a NEET fiatalok és miért nem dolgoznak?

2018. június. 20. 16:59
Európában jelenleg több mint 7 millió fiatal tartozik az úgynevezett NEET kategóriába, azaz olyan 15-29 év közötti fiatal, aki jelenleg nem dolgozik és nem vesz részt semmilyen oktatásban, képzésben sem. Magyarországon a NEET fiatalok száma 2014 óta folyamatosan csökken, de jelenleg is 10 százalék körüli, így a probléma több tízezer fiatalt érint.

Navracsics Tibor: az Európai Bizottság megerősítette a fiatalok lehetőségeinek megsokszorozására irányuló kötelezettségvállalását

2018. június. 11. 17:30
Az Európai Bizottság új programot javasol az Európai Szolidaritási Testület új hosszú távú uniós költségvetés (2021–2027) alatti működésére. A javaslat értelmében a testület az említett időszakban 1,26 milliárd euróval gazdálkodhat. A cél a felkínált lehetőségek körének kibővítése.

Csúcstalálkozó Brüsszelben: a cél az innovatív, inkluzív és értékalapú oktatás

2018. január. 25. 19:00
Az első európai oktatásügyi csúcstalálkozót rendezték csütörtökön Brüsszelben. Az esemény házigazdája Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos. A találkozón számos oktatási szakemberen kívül 18 tagállami miniszter is részt vesz, köztük Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter.

„Legyen vonzó karrier a tanári pálya”

2018. február. 24. 10:30
Noha a legtöbb európai ország már most is tanárhiánnyal küzd, vagy várhatóan tanárhiánnyal fog küzdeni a közeljövőben, sokan közülük nem dolgoznak ki hosszú távú terveket a pedagógusszakma keresleti és kínálati oldalán jelentkező kihívások kezelésére – állapítja meg az Európai Bizottság jelentése.

Svájci precizitás, magyar virtus: a turizmus nagykönyve

2017. október. 16. 14:26
A kormány elfogadta a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030-at, az a magyar turizmus „nagykönyve” lesz - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a Turizmus Summit 2017 konferencián hétfőn Budapesten.

„Európai oktatási térség”: ambiciózus célokat tűzne ki az Európai Bizottság

2017. november. 15. 14:45
Az Európai Bizottság felvázolta elképzelését arról, hogyan lehet 2025-re létrehozni az európai oktatási térséget.

Uniós adatbázis segít összehozni a szolidaritási szervezeteket és a fiatalokat

2017. március. 09. 08:31
Elérhetővé vált az Európai Szolidaritási Testület adatbázisa az érdeklődő fiataloknak munkát biztosító akkreditált szervezetek számára, hogy kiválaszthassák leendő munkatársaikat, gyakornokaikat vagy önkénteseiket.

Erasmus: a 30 év mobilitást mobilalkalmazással (is) ünnepli az Európai Bizottság

2017. június. 14. 07:45
Oksotelefonos alkalmazást is elindított az Erasmus csereprogram 30. „születésnapja” alkalmából az Európai Bizottság.

Európai Szolidaritási Testület: nyilvános konzultációt indított a bizottság

2017. február. 06. 19:14
Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indít, mert képet szeretne kapni arról, hogyan vélekednek a fiatalok, a tanárok, az ifjúságsegítők, a kezdeményezés iránt érdeklődő szervezetek, a munkavállalók és más érdekeltek a nemrég életre hívott Európai Szolidaritási Testület elsődleges feladatairól és a testület tervezett megerősítéséről.

Digitális munkaerő program: átalakul a felnőttképzés, felülvizsgálják a tananyagokat

2017. április. 10. 14:14
Egységes cselekvési programot dolgoz ki a Nemzetgazdasági Minisztérium a magyar munkaerő digitális fejlesztéséért, amely az alapkompetenciák elsajátításától, a felhasználói ismeretek bővítésén át az informatikus képzés megújításáig számos intézkedést tartalmaz – jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a „Digitális munkaerőpiac 2017” című szakmai konferencián.

összesen: 17 db | 10 db/oldal

1 2