Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

18 találat a(z) "munkajog" cimkére.

Így foglalkoztathatóak a nyugdíjasok munkaviszonyban

2017. október. 31. 10:00
Manapság szinte mindenhol azt halljuk és olvassuk, hogy Magyarországon munkaerőhiány van. A HR szakembereknek gondot okoz a megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerő felkutatása és kiválasztása – írja a Rátkai Ügyvédi Iroda.

Mit tehet a főnök, ha fegyelmezni akar?

2017. március. 22. 15:59
A munka törvénykönyve lehetőséget biztosít arra, hogy a munkáltató valóságos szankciórendszert dolgozzon ki olyan esetekre, amikor a munkavállaló valamely munkaviszonyból eredő kötelezettségét vétkesen megszegi.

Mit tehet a főnök, ha fegyelmezni akar?

2017. március. 22. 15:59
A munka törvénykönyve lehetőséget biztosít arra, hogy a munkáltató valóságos szankciórendszert dolgozzon ki olyan esetekre, amikor a munkavállaló valamely munkaviszonyból eredő kötelezettségét vétkesen megszegi. A szankciókkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat dr. Csengery Levente munkajogi szakértő, a KCG Partners Ügyvédi Társulás partnere foglalja össze.

Mi a különbség az ügyelet és a készenlét között?

2017. május. 29. 15:58
A munkáltatónak joga van arra, hogy előírja, hogy a munkavállaló a beosztás szerinti napi munkaidején túl, meghatározott feltételek mellett rendelkezésre álljon, és ha szükséges, munkát végezzen. Ezekben az esetekben beszélhetünk ügyeletről vagy készenlétről. Melyek az ügyelet és a készenlét alapvető szabályai, és milyen különbség van a kettő között?

Lehetséges-e a munkavállaló „röghöz kötése”?

2017. május. 24. 18:01
Jogellenes, ha a munkavállaló meghatározott juttatások fejében lemond a munkaviszony megszüntetésének jogáról, vannak azonban olyan munkajogi intézmények, amelyekkel a munkáltató elérheti, hogy a munkavállaló rövidebb vagy hosszabb ideig alkalmazásában maradjon.

Megtagadható-e a munkáltató utasítása?

2017. június. 19. 12:45
Egy munkaviszony fennállása alatt előfordulhat olyan helyzet, hogy a munkavállaló nem ért egyet a munkáltatójával vagy a kiadott feladattal. Hol van a határ aközött, amikor a munkavállalónak még teljesítenie kell az utasítást és aközött, amikor már megtagadhatja vagy éppenséggel köteles megtagadni az utasítás teljesítését? A kérdésre a Rátkai Ügyvédi Iroda munkatársai válaszolnak.

Pótlék jár a vasárnapi munkáért. Vagy mégsem?

2017. július. 22. 17:00
Többször halljuk, hogy a vasárnapi munkáért a munkáltatónak minden esetben kötelező pótlékot fizetnie. Vajon valóban így van? A választ a Rátkai Ügyvédi Iroda adja meg.

Nem minden esetben jár díjazás a gyakornoknak

2016. szeptember. 29. 14:00
A gyakornoki foglalkoztatásra a tipikus munkaviszonytól eltérő szabályok és jogszabályok vonatkoznak.

Ha nincs róla papír, a magasabb fizetés sem szabályos

2016. szeptember. 28. 18:00
Mi a teendő, ha a munkavállaló állítása szerint magasabb bérben állapodtak meg a munkáltatóval, mint amennyit végül is megkapott?

Távmunka: a legfontosabb tudnivalók

2016. szeptember. 20. 09:31
A távmunkavégzéssel kapcsolatos alapvető munkajogi és munkavédelmi tudnivalókat az NGM szakemberei foglalták össze.

összesen: 18 db | 10 db/oldal

1 2