Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

7 találat a(z) "munkaidő" cimkére.

Több lesz a munka, kevesebb a szabadság a közszféra dolgozóinak

2019. március. 01. 17:57
Pénteken lépett életbe az új kormányzati igazgatásról szóló jogszabály, amely a minisztériumok és háttérintézményeik, valamint a kormányhivatalok, járási hivatalok dolgozóit, továbbá a nyugdíjfolyósítónál dolgozókat és a Magyar Államkincstár valamennyi kormánytisztviselőjét és ügykezelőjét érinti.

Öt órás munkanap? Korlátlan szabadság? Ahogy a csehek elképzelik

2018. szeptember. 13. 17:00
Míg a cseh szakszervezetek a munkahetet két és fél órával szeretnék rövidíteni, az alkalmazottak sokkal messzebb mennének. Egy friss felmérés szerint öt órás munkanapokat szeretnének.

Ezekre figyeljen, hogy vállalkozása ne csússzon el a munkaidő-nyilvántartáson

2017. november. 08. 19:14
A jogszabályi előírások, illetve az ellenőrzési és ítélkezési gyakorlat esetleges eltérései számos esetben nehézséget okoznak a munkáltatóknak, melynek köszönhetően a munkaidő-nyilvántartás tipikus buktató az ellenőrzött munkáltatók számára.

Munkáltatók figyelmébe: 18 év alattiak foglalkoztatása munkaviszonyban

2017. június. 23. 10:59
A tizennyolcadik életévét még be nem töltött diákkal létesített munkaviszonnyal kapcsolatos tudnivalókat a Rátkai Ügyvédi Iroda szakemberei foglalják össze.

Munkaidő, pihenőidő

2017. augusztus. 20. 09:05
Milyen kötelezettségek terhelik a munkáltatót a munkavégzésre előírt időtartamon belül a munkaidő és pihenőidő szabályainak alkalmazása vonatkozásában? A kérdésre dr. Viktor Éva ügyvéd, az iLex együttműködő partnere válaszol.

Kinek kedvező a munkaidő szabályozása?

2017. április. 19. 09:01
Hamarosan dönthet az Országgyűlés a Munka törvénykönyve munkaidő-szervezésre vonatkozó módosításáról, amely a jelenlegi, egyéves munkaidőkeretet három évben határozná meg.

Mi számít munkaidőnek? Változások az Európai Bíróság ítélete után

2015. szeptember. 29. 12:49
A munkaidőre és a pihenőidőre vonatkozó szabályozás a magyar és európai uniós szabályozás körében kiemelkedő jelentőséggel bír, mivel jelentősen érinti mind a munkáltató, mind a munkavállaló alapvető érdekeit a munkaviszonyban.