Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

30 találat a(z) "munka törvénykönyve" cimkére.

A Spar sem vezeti be a 400 órás túlórakeretet

2019. január. 10. 14:05
A Tesco után a Spar is megegyezett a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével, a megállapodás szerint pedig az osztrák tulajdonú kereskedelmi multinacionális vállalat sem alkalmazza áruházaiban a 400 órás túlórakeretet.

A Tesco elsőként mondhat nemet a túlóratörvény munkaidőkeretére

2019. január. 09. 15:21
A Tesco Globál Áruházak Zrt. lehet az első multinacionális cég, amely nem alkalmazza a túlóratörvény által megengedett 400 órás munkaidőkeretet.

Milyen esetekben állítható helyre a munkaviszony?

2018. március. 08. 13:15
Ha a munkaviszony megszüntetésére jogellenesen került sor, a munkaviszony helyreállítására általában nincsen lehetőség. Azonban a Munka Törvénykönyve kivételesen néhány esetben mégis lehetővé teszi, hogy a munkaviszony a dolgozó kérelmére helyreállításra kerüljön. Mikor állítható helyre a munkaviszony? Mi a helyreállítás következménye?

Ezt kell tartalmaznia a diákok munkaszerződésének

2018. május. 18. 13:00
A 16. életévüket betöltött tanulók foglalkoztatásánál is fontos az írásban rögzített munkaszerződés, amelynek tartalmaznia kell az alapbért, a munkakört, a munkavégzés helyét, a napi munkaidőt, illetve a munkaviszony időtartamát - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Módosítható-e a munkaidő-beosztás?

2018. május. 09. 17:33
A Munka Törvénykönyve szerint a munkáltató a munkaidőt az egészséges és biztonságos munkavégzés követelményére, valamint a munka jellegére figyelemmel köteles beosztani. A törvény számos beosztási szabályt tartalmaz, amelyekre figyelemmel kell lenni, illetve azt is előírja, hogy megfelelő pihenő-időszakokat is kell a munkavállaló számára a beosztás útján biztosítani.

Lehet-e felmondási ok a pihenőidőben tanúsított magatartás?

2018. július. 19. 11:30
A Munka Törvénykönyve szerint mind a munkáltatót, mind a munkavállalót együttműködési kötelezettség terheli, például a munkatársakkal szemben is. Az együttműködési kötelezettség sok vonatkozásban megnyilvánulhat, például a másokkal való viselkedés módjában is.

Munka törvénykönyve: milyen változások voltak és lesznek még 2018-ban?

2018. július. 12. 08:30
A munka törvénykönyvének (Mt.) 2018-ban már hatályba lépett, illetve az év során később hatályba lépő változásait Pentz Edina, az RSM Hungary bérszámfejtési vezetője tekinti át.

Újraírná a foglalkoztatási szabályokat a Magyar Szakszervezeti Szövetség

2017. november. 22. 13:58
A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) egy Fehér könyv nevű dokumentumban foglalta össze tagjai elvárásait a kormányzati szerepre készülő pártok számára, javaslatokat fogalmazva meg többek között a munka törvénykönyve módosítására, a bérek további emelésére.

Új vitarendező mechanizmus épül a munkaügyi vitákban

2017. május. 15. 08:31
Kötelezővé tenné a Munkástanácsok a munkaügyi tanácsadói és vitarendező szolgálat igénybevételét kollektív munkaügyi viták esetén. Az egyeztetés hétfőn kezdődik.

Pótlék jár a vasárnapi munkáért. Vagy mégsem?

2017. július. 22. 17:00
Többször halljuk, hogy a vasárnapi munkáért a munkáltatónak minden esetben kötelező pótlékot fizetnie. Vajon valóban így van? A választ a Rátkai Ügyvédi Iroda adja meg.

összesen: 30 db | 10 db/oldal

1 2 3