Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

111 találat a(z) "munka" cimkére.

Korlátozza a növekedésben a hazai vállalkozásokat a munkaerőhiány

2018. április. 23. 09:01
Szívesen felvennének több embert is a Magyarországon működő vállalkozások, de mind nehezebben találnak szakképzett munkaerőt. Az építőiparban a cégek fele, az iparban és a szolgáltató szférában egyharmada számára mára növekedést akadályozza a munkaerőhiány.

Szeretjük a hosszú hétvégéket, csak ledolgozni ne kéne

2018. április. 20. 17:59
A magyarok zöme kifejezetten örül a munkanapok átrendezésével járó hosszabb hétvégéknek, minden hatodik ember külföldi utazást is tervez egy vagy akár több ilyen alkalommal is. A szombati munkanapoknak viszont kevésbé örülünk, és nem is tarjuk eléggé hatékonynak.

Kulcsterületein erősít új szakértővel az EY

2018. április. 20. 16:02
Partnerként csatlakozott az EY üzleti tanácsadással foglalkozó csapatához Demeter Ákos, aki korábban jelentős tapasztalatot szerzett mind a bank-, mind a tanácsadói szektorban. Az új partner márciustól támogatja a szervezet ügyfeleit többek között vállalatuk teljesítményének és hatékonyságának növelésében, valamint a ma már nélkülözhetetlen digitális átállás folyamatában.

Nőtt az álláshirdetések száma az első negyedévben

2018. április. 18. 17:01
Az első negyedévben tizenhét százalékkal nőtt az álláshirdetést feladó cégek, valamint a feladott álláshirdetések száma is az egy évvel korábbi adatokhoz képest – derül ki a Profession.hu jelentéséből.

Elsősorban ezt a három cafeteria-juttatást adják idén a munkáltatók

2018. április. 13. 16:01
Idén januárban is lezajlott egy választás Magyarországon: a munkavállalóknak ekkor kellett dönteniük arról, hogy mely cafeteria-juttatásokban kívánnak részesülni idén munkaadójuktól. A választás során három juttatás (SZÉP-kártya, készpénzfizetés, Erzsébet-utalvány) együttesen idén is kétharmados többséget ért el.

Munkaerőhiánytól keserű a szájíz a hazai édesiparban

2018. április. 12. 18:02
A magyarországi édesipari vállalkozások árbevétele 2012 óta folyamatosan emelkedik. A növekvő cégszám mellett kimutatható alkalmazotti létszám csökkenése ugyanakkor aggodalomra adhat okot.

Medgyessy Gergely vezeti a UPC pr-csapatát

2018. április. 12. 14:57
Medgyessy Gergely a pr-csapat vezetőjeként csatlakozott a UPC Magyarország vállalati kapcsolatok területéhez, fő feladata a sajtóval történő kapcsolattartás, a vállalat társadalmi felelősségvállalási tevékenységének, illetve szolgáltatásainak pr-kommunikációs támogatása lesz. Emellett irányításával tovább erősödik a belső kommunikáció is.

Jól startolt a rendszer, de bőven van még tartalék a nyugdíjas szövetkezetekben

2018. április. 11. 14:58
A legfrissebb adatok szerint ma Magyarországon 114 bejegyzett nyugdíjas szövetkezet működik. Ezek a szervezetek pedig nem csak 3-5 milliárd forint értékű szerződésállománnyal rendelkeznek, de mintegy 8-12 ezer nyugdíjas visszatérését is segítették már a hazai munkaerőpiacra.

Az IMF szerint a bevándorlás ellensúlyozhatja a lakosság elöregedését

2018. április. 10. 09:58
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint a fejlett országoknak bevándorló munkaerőhöz kellene folyamodniuk annak érdekében, hogy ellensúlyozzák aktív életkorú lakosságuk elkerülhetetlen csökkenését és a gazdaságnak a népesség elöregedéséből adódó lassulását.

Egyre nagyobb problémát jelent a modern kori rabszolgaság Európában

2018. április. 04. 08:57
Egyre nagyobb problémát jelent a munkára kényszerítés Európában. A kontinens több országában is ez vette át a szexuális kizsákmányolás helyét az emberkereskedelem leggyakoribb formájaként - derült ki az Európa Tanács (ET) emberkereskedelem elleni szakértői csoportjának (GRETA) jelentéséből.

összesen: 111 db | 10 db/oldal

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12