Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

8 találat a(z) "multinacionális vállalatok" cimkére.

Először a multiknak lesz miért aggódniuk a GDPR miatt

2018. június. 29. 17:59
Várhatóan a multinacionális vállalatok hazai érdekeltségei kerülnek először a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) célkeresztjébe a GDPR betartására vonatkozó vizsgálatoknál, legalábbis erre lehet következtetni a kormány által benyújtott törvénymódosítási javaslatból.

Külföldi cégvezetőnek járó elismerést vehetett át Thyssenkrupp magyarországi vezetője

2018. február. 12. 09:58
A thyssenkrupp Components Hungary Kft. vezetője, Marc de Bastos Eckstein kapta a Budapest Business Journal (BBJ) Expat CEO of the Year (Az év külföldi vállalatvezetője) díját. A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) különdíját Frank Müller, a Volkswagen Kelet-európai regionális irodájának vezetője vehette át a BBJ és a HIPA közös rendezvényén.

Új gyáregységet nyitott Kecskeméten az indiai Samvardhana Motherson

2017. november. 17. 13:14
Az indiai tulajdonú, autóipari Samvardhana Motherson Group (SMG) 30 milliárd forintos beruházással új gyáregységet nyitott Kecskeméten, a fejlesztés 500 új munkahelyet teremt. A lökhárítókat gyártó SMP (Samvardhana Motherson Peguform) kecskeméti gyár létrehozásához a magyar kormány több mint 7,7 milliárd forinttal járult hozzá.

Beszállító cégek pályázhatnak fejlesztési forrásra

2017. február. 27. 11:00
Magyarországon termelő multinacionális nagyvállalatok hazai beszállítóinak fejlesztését célzó programot indít az NGM. A kkv-k összesen 14 milliárd forint támogatásra pályázhatnak.

Brüsszel fülön csípné az adóelkerülő multikat

2016. május. 12. 10:01
Ringbe száll az Európai Unió az adóelkerülő multik ellen, akcióterv és direktíva is készül az adóalapjukat kreatívan alakító nemzetközi cégek ellen, emellett kiegészítenék a kötelező automatikus információcseréről szóló irányelvet is.

Multinacionális vállalatok hazai beszállítói pályázhatnak fejlesztési forrásra

2016. augusztus. 31. 13:07
A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának keretében megjelent a „Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása” című (GINOP-1.3.3-16) felhívás.

Nyakon csípné Brüsszel az adókerülő multikat

2016. augusztus. 24. 08:01
Brüsszel becslése szerint 50-70 milliárd euró adóbevételtől esnek el az uniós tagországok a nemzetközi nagyvállalatok kreatív adóalap-csökkentő gyakorlata következtében. Az adókiesés nagyságrendje miatt az EU néhány hete elfogadott irányelvét a közeljövőben újabb szigorú lépések követhetik.

Módosulhat az uniós számviteli irányelv

2016. április. 13. 18:29
Az Európai Bizottság új javaslata átláthatóbbá teheti a multinacionális vállalatok adózását.