Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

418 találat a(z) "mezőgazdaság" cimkére.

Nemzeti Földügyi Központot hoz létre a kormány

2019. március. 26. 17:34
Július 1-jétől ez az agrárminiszter irányítása alá tartozó központi költségvetési szerv végzi az állami földek kezelését, felügyeletét; a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet megszűnik.

Egyre keresettebbek lesznek az IT-szakemberek az agráriumban

2019. március. 06. 17:48
A magyar mezőgazdaság nincs lemaradva sem az automatizációban, sem a digitalizációban, ugyanakkor nagyon sok múlik a szakértői támogatáson, a gazdálkodók és a programozók közötti "tolmácsolás" minőségén - fogalmazott Gorotyák Igor, a mezőgazdasági vezetői információs rendszereket fejlesztő Agro VIR marketingvezetője a Codecool Programozóiskola Meetupján.

Nem szabad engedni, hogy csökkenjenek az uniós agrárforrások

2019. március. 01. 16:36
A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az átcsoportosítások megelőzése érdekében kezdett aláírásgyűjtésbe - mondta Jakab István, a Magosz elnöke az M1 aktuális csatornán pénteken.

Több száz milliós támogatást kapnak idén a méhészek

2019. május. 01. 07:31
Nagy István agrárminiszter keddi bejelentése szerint a kormány idén hatszázmillió forintot biztosít a méhcsaládok egészségügyi állapotának megőrzésére, amelyre a méhészek a kérelmeket a tervek szerint nyáron nyújthatják majd be elektronikusan.

Akár 40 ezer tonnával is kevesebb meggy teremhet idén

2019. június. 05. 10:26
Tavaly rekordot döntött a meggytermés, 100 ezer tonna gyümölcsöt szüreteltek le a termelők, ám idén jóval kevesebb lesz a termés, várhatóan csupán 60-70 ezer tonna. Az alacsonyabb termés és a lengyelországi ültetvények tavaszi fagykára miatt ugyanakkor nő a kereslet, az árak pedig folyamatosan emelkednek.

Az agráriumban szükség van a kamattámogatású hitelre

2019. január. 24. 13:45
Szükség van kamattámogatású hitelezési programra az agráriumban, hiszen az Európai Unió mezőgazdasági fejlesztésre fordítható forrásai ebben a fejlesztési ciklusban már gazdára találtak - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Egyre kevesebb almát veszünk

2019. január. 18. 11:06
Ledó Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnökének közlése alapján, az egy évvel ezelőttinél 30-50 százalékkal alacsonyabb árakon is a szokásosnál jóval kisebb ütemben fogy a hűtőházakból az étkezési alma, ráadásul nagy tételekről derül ki, hogy a minőségük romlása miatt már csak ipari célú felhasználásra alkalmasak.

A meleg idő lenyomja a zöldségek árát

2019. április. 26. 14:43
Kevesebbet kell fizetnünk májustól a hazai termesztésű zöldségekért, miután a meleg időjárás felgyorsította a fóliában és üvegházakban termesztett növények - elsősorban a káposztafélék, a retek, a korai sárgarépa, a saláta, a paprikafélék, a paradicsom és a kígyóuborka - érését.

Egységes nemzeti standon jelentek meg az agrárvállalkozások az AGRARIA kiállításon

2019. április. 12. 14:29
A Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közlése szerint a társaság közreműködésével az idén 14 cég jelent meg az egységes nemzeti standon az agráriparra, illetve a kapcsolódó ágazatokra fókuszáló AGRARIA kiállításon.

Több milliárdos támogatásra pályázhatnak idén a baromfitartók

2019. április. 04. 16:13
Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára szerint a magyar baromfi döntő többsége jól tartott, mert a legtöbb gazda nemcsak az előírásoknak megfelelően, hanem a kötelező tartási feltételeknél jobb körülményeket biztosítva tartja az állatokat.

összesen: 418 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11