Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

101 találat a(z) "Mazars" cimkére.

A csekély mértékű reklámbevételt is be kell jelenteni

2018. május. 20. 09:56
Százmillió forint alatti reklámbevételnél továbbra sem kell reklámadót fizetni, az adóhatóság honlapján megjelent nyomtatványt azonban ki kell tölteni, és május végéig benyújtani, különben az adózó akár el is veszítheti adómentességét.

Újabb komoly nemzetközi lépés az agresszív adótervezés visszaszorításában

2018. május. 04. 19:01
Hónapokon belül hatályba lép az a nagyszabású nemzetközi adóegyezmény, melynek hatására világviszonylatban akár több ezer kettős adóztatás elkerüléséről szóló kétoldalú megállapodás módosulhat „egy csapásra”. Ez idővel természetesen Magyarország nemzetközi adóegyezményeire is kihatással bír majd – hívják fel a figyelmet a Mazars szakértői.

Külföldi bankszámlája van? – Még nem késő bejelenteni

2018. január. 18. 18:03
A 2018. január 1-jén érvényes külföldi bankszámlaszámmal rendelkező belföldi gazdasági társaságok kötelesek ezek adatait bejelenteni a NAV felé – figyelmeztetnek a Mazars szakemberei.

Lejárt a papír alapú kérelmek kora? – Minden cégnek kötelező az e-ügyintézés

2018. január. 17. 10:00
A 2018-as esztendő olyan gyökeres fordulatot hozhat a közigazgatási ügyek elektronikus intézésében – ezáltal az adóügyek területén is –, ami kihat minden magyar gazdasági társaság életére – hívja fel a figyelmet a Mazars.

Sok múlhat az adóeljárási határidők betartásán

2018. február. 07. 10:31
A jövőben az adóhatóság rá lesz kényszerítve, hogy komolyan vegye a határozathozatalra nyitva álló törvényi határidőket, ugyanis a túllép és esetén nem róható ki adóbírság a cégekre. Az adózói oldalon viszont az észrevételek benyújtására kell különösen ügyelni a szigorú határidők miatt – figyelmeztet a Mazars.

Minimumadó: biztosan alkalmaznunk kell?

2018. április. 25. 08:30
Az elmúlt években jelentősen megnőtt azon cégek száma, akik érintettek lehetnek a társasági adó törvény ún. jövedelem- (nyereség-) minimum szabályainak alkalmazásával. Mit is takar pontosan a minimumadóra vonatkozó szabályozás, és mit tehet az, aki nem kíván az „elvárt adóalap” után magasabb adót fizetni, mint amennyi a tényleges adóalap után terhelné? A kérdésekre a Mazars szakértői válaszolnak.

Biztosítás keretében nyújtott szűrővizsgálatok: színlelt szerződéseket gyanít a NAV

2018. április. 21. 11:02
Az adóhatóság nemrég napvilágot látott tájékoztatása arra enged következtetni, hogy akad a piacon néhány olyan termék, mely színlelt kockázati biztosítási szerződés formájában próbál visszaélni a jogalkotó által biztosított adómentességi lehetőséggel – írják a Mazars szakértői.

Szja-bevallás: Pünkösd miatt nyerünk pár napot

2018. április. 17. 10:30
A 2018. január 1-én hatályba lépett törvénymódosítások megfosztották az adóalanyokat a munkáltatói adómegállapítás intézményétől. Semmi okunk azonban kétségbeesni, a tavalyi évhez hasonlóan az adóhatóság idén is elkészítette az adózók bevallási tervezetét a rendelkezésére álló adatok alapján – írják friss hírlevelükben a Mazars szakemberei.

„Behajtási engedélyt” kap a NAV

2017. szeptember. 27. 09:30
2018-tól nehezebb lesz kibújni a köztartozások megfizetése alól, ugyanis a NAV 2018. január 1-től általános végrehajtási hatósággá válik – áll a Mazars legfrissebb összefoglalójában.

Mit tartogatnak az adóvégrehajtás megújult szabályai az adósok számára?

2017. szeptember. 15. 11:15
A Nemzetgazdasági Minisztérium új törvénytervezete az adóeljárási szabályok reformjával párhuzamosan az adóvégrehajtást is új alapokra helyezné.

összesen: 101 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11