Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

11 találat a(z) "Lepsényi István" cimkére.

Német kamara: munkaerőképzésre kellene kihasználni a gazdaság jelenlegi stabil helyzetét

2018. január. 24. 17:57
A magyar gazdaság helyzete részben a globális konjunktúrának is köszönhetően stabil: kedvezőek a makrogazdasági mutatók, a BUX-index három éve folyamatosan nő. A HG Média csoport Fókuszban rendezvénysorozatának Gazdasági évnyitó című konferenciáján a pozitívumok mellett szó esett az ország versenyképességi problémáiról, a szakemberhiányról is.

Uniós forrásból indul fejlesztési program a középvállalkozásoknak

2018. január. 10. 18:01
Középvállalati fejlesztési program indul 1,7 milliárd forint európai uniós forrásból a nagy növekedési képességű közepes vállalkozások támogatására. A pályázók vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

„Itt van minden, ami modern, fenntartható, innovatív és tudatos”

2018. április. 12. 08:31
Megnyílt a 37. Construma építőipari és otthonteremtési szakkiállítás szerdán, a Hungexpo vásárközpontban 18 ország csaknem 600 kiállítója várja az érdeklődőket április 11. és 15. között.

NGM-államtitkár: erősíteni kell a startupok és a nagyvállalatok együttműködését

2017. november. 24. 12:29
Ösztönözni kell a startupok és a Magyarországon működő nagyvállalatok együttműködését annak érdekében, hogy az induló vállalkozások megerősödhessenek - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkár a Startupok Éjszakája 2017 megnyitóján.

Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát

2017. június. 19. 16:51
Aláírták a magyarországi 5G koalíció alapító nyilatkozatát hétfőn Budapesten: a 46 kormányzati és piaci szereplő, szakmai szervezet, ipari érdekképviselet és egyetem technológiai összefogása az ötödik generációs mobiltechnológia fejlesztését, valamint sikeres és gyors magyarországi bevezetését tűzte ki célul.

Beszállító cégek pályázhatnak fejlesztési forrásra

2017. február. 27. 11:00
Magyarországon termelő multinacionális nagyvállalatok hazai beszállítóinak fejlesztését célzó programot indít az NGM. A kkv-k összesen 14 milliárd forint támogatásra pályázhatnak.

Történelmi léptékű változások formálják az autóipart

2017. december. 06. 15:27
A használtautó-vásárlás idén csúcsot dönt, közel 700 ezer átírás lesz év végéig. Idővel akár az autóvezetést is betilthatják, annyival biztonságosabb lesz a gépek és szoftverek által irányított technológia. Jelenleg nem az elektromos autó drága, hanem az akkumulátorok előállítása – hangzott el a HG Media „Fókuszban: Sebességváltás az autóiparban” című konferenciáján.

Jönnek a mintagyárak

2017. augusztus. 25. 10:00
Néhány hónapon belül elindulhat a kis- és közepes vállalkozások (kkv) technológiai fejlesztését célzó úgynevezett „mintagyárak” létesítése – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért- és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán.

Ipari automatizálási mintaprojektek: 2,5 milliárdos pályázat nyílik az év végén

2016. október. 07. 18:01
A kormány az év végén megnyitja azt a 2,5 milliárd forintos pályázati keretet, amelynek révén robotizálási és automatizálási mintaprojektet hozhatnak létre magyar kkv-k – jelentette be Lepsényi István Székesfehérváron, a VT Metal Kft. új KTL festőüzemének és felületkezelő sorának avatóünnepségén.

Innováció nélkül nem tudnak előrelépni a hazai kkv-k – Videó

2016. november. 23. 10:37
Új ötlet, innováció híján hazai kkv-k nem tudnak előrelépni – hangzott el a Nemzetközi Innovációs Konferencián. A magyar piac ugyanakkor nem elég nagy, a külpiacokra való kilépés egyik legfőbb akadálya a nyelvtudás hiánya.

összesen: 11 db | 10 db/oldal

1 2