Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

32 találat a(z) "lakásvásárlás" cimkére.

Verhetetlenek Budapesten az V. kerületi lakásárak

2018. szeptember. 04. 13:00
Az első nyolc hónapban az ingatlan-adásvételek száma meghaladta a 105 ezret, ami némi emelkedést mutat az előző év azonos időszakához képest, amikor összesen 101 404 ingatlan cserélt gazdát - közölte a Duna House saját adatain alapuló becslése alapján.

Ismét jó befektetés a lakásvásárlás, de hol a legjobb?

2018. március. 24. 10:45
Hosszú távú bérbeadásnál a megtérülés szempontjából azok a kerületek és városok a legvonzóbbak, ahol magas albérleti díjak és értéknövekedés mellett lehet kedvező áron lakást venni. Az Otthon Centrum szakértői szerint ilyen Budapesten többek között az V., VI., VII., VIII. és IX. kerület, míg vidéken Debrecen, Kecskemét és Sopron mellett Szolnok és Tatabánya is versenyképes hozammal kecsegteti a lakásbefektetőket.

Jövő héttől már használt lakás vásárlásához is jár a csok

2018. március. 08. 18:01
Március 15-től könnyebben juthatnak hozzá a családok a csok-hoz. Az új rendeletnek köszönhetően hosszútávon tízezrek léphetnek be a lakáspiacra, hiszen eddig azok, akiknek már volt lakásuk, de költözésben gondolkodtak, csak új ingatlan vételéhez, építéséhez igényelhettek csok-ot. Ez megváltozik, mostantól a használt lakások vásárlásaikhoz is megkaphatják ezt a támogatást.

Jellemzően ilyen kondíciók mellett veszik ma fel a lakáshiteleket Magyarországon

2018. május. 29. 16:01
Idén május végére várakozások szerint meghaladja a 100 milliárd forintot a bankok, takarékszövetkezetek által folyósított Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek állománya. Egy átlagos ügyfél bő 16 éves futamidőre közel 11 millió forint összegben vesz fel e – fix kamatú, piaci feltételűeknél döntően olcsóbb és fogyasztóbarát kiszolgálással járó – jelzáloghitelből.

Van, ahol egy fél házra, másutt csak a foglalóra elég a csok

2018. május. 25. 16:58
Megyénként és városonként hatalmas a szórás, hol mire elég a családok otthonteremtési kedvezménye (csok). Van, ahol a csok az ingatlan vételárának akár 60 százalékát is fedezi, másutt ugyanez az összeg legfeljebb a foglalóra elég.

Egyre nehezebb kicsekkolni a mamahotelből

2018. június. 11. 09:58
A lakásárak utóbbi években tapasztalt rendkívül dinamikus emelkedése eredményeként a magyarok 63 százaléka érzi úgy, hogy a lakóhelyén túlárazottak az ingatlanok. Szinte sosem voltak ilyen magasan az ingatlanárak Magyarországon, ezért egyre nehezebb saját lakáshoz jutni, főleg a fiatalok vannak nehéz helyzetben.

Öt tipikus hiba, amibe beleszaladhat lakásvásárláskor

2018. július. 31. 14:02
Nincs könnyű helyzetben, aki mostanában szeretne lakást vásárolni. A vételben gondolkodók kétharmada szerint túlárazottak a lakások a környékükön, és a többségük úgy érzi, az árak még magasabbak lesznek. A jó vételnek számító ingatlanokért nagy a harc, de nem árt vigyázni: gyakran a legkecsegtetőbb ajánlatok tartogatják a legtöbb buktatót.

600 millió euróért vettek lakást, házat Kolozsváron

2018. augusztus. 13. 11:01
Harminc százalékos bővülést produkált tavaly az ingatlanpiac Kolozsváron, mintegy 600 millió euró értékben cseréltek gazdát a telkek és a lakások.

A fiatalok többsége úgy gondolja, össze tud spórolni egy lakásra valót

2018. április. 19. 15:57
A magyar fiatalok többsége nyitott a hitelfelvételre lakásvásárlás esetén. A kölcsön mellett főként saját lakáscélú és egyéb megtakarításaikból tudják elképzelni a lakásvásárlást, de a válaszadók közel fele családi segítségre is számít.

Venni vagy bérelni? Szlovákiában a 7 év a vízválasztó

2018. április. 05. 10:01
Szlovákiában sokakban felmerül a kérdés: érdemesebb-e jelzálogkölcsönt felvenni, s abból lakást vásárolni, vagy pedig előnyben kell-e részesíteni az albérletet.

összesen: 32 db | 10 db/oldal

1 2 3 4