Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

35 találat a(z) "korrupció" cimkére.

Zuzana K. 5 ezer euró csúszópénzt kért, lebukott

2017. március. 14. 12:31
Tavaly 260 személyt vádoltak meg korrupcióval Szlovákiában. Kivételt az egészségügy, az egyetemek, az önkormányzatok és a szociális szolgáltatások alkalmazottai sem képeztek. A csúszópénz összege elérte a 338 ezer eurót, a felkínált kenőpénz pedig a 141 ezret.

Még korruptabb lett Magyarország a TI szerint

2017. január. 25. 14:45
Magyarország az 57. a Transparency International (TI) korrupció érzékelési indexe alapján összeállított világranglistán, a tavalyihoz viszonyítva hét helyet csúszott vissza - mondta Martin József Péter, a TI Magyarország ügyvezető igazgatója.

A lakosok 72 százaléka élne korrupciós lehetőségekkel Szlovákiában

2017. január. 02. 08:46
Szlovákia lakosságának fele bejelentené, ha korrupciót észlelne saját környezetében, de csak akkor, ha biztos lehetne a megfelelő védelemben – derül ki a Focus közvélemény-kutató ügynökség felmérésből.

Bizalomvesztésről beszélnek a Romániában befektető külföldiek

2017. február. 03. 09:30
Negatívan hat a román gazdaság megítélésre, hogy a kormány sürgősségi rendelettel módosította a büntető törvénykönyvet, ez a bizalomvesztés nehezen lesz visszafordítható – vallják külföldi befektetők.

Mindennapos a korrupció a magyarországi cégek vezetői szerint

2017. április. 05. 15:02
Míg a gazdaság helyzetét pozitívan ítélik meg a magyarországi cégvezetők, a korrupciós helyzettel kapcsolatban romlott a véleményük. A válaszadók több mint háromnegyede úgy látja, hogy a visszaélések és a korrupció mindennaposak az üzleti életben.

Nyolcból egy cégvezető mérlegelne egy korrupciós ajánlatot

2016. szeptember. 28. 15:31
A magyarországi vállalkozások többségénél, 60 százalékuknál továbbra sem fordítanak figyelmet a korrupciós kockázatok és a cégen belüli visszaélések feltárására.

A korrupció az egyik legnagyobb rákfenéje a magyar versenyképességnek

2016. szeptember. 28. 15:02
Az átláthatatlan állami döntéshozatal, a korrupció és a szakképzett munkaerő megtartásának képtelensége rontják leginkább Magyarország versenyképességét, de sok egyéb mellett a magas adóterhelés, valamint az oktatás és a szakképzés alacsony színvonala is hozzájárul ahhoz, hogy már csak három uniós tagállamot tudhatunk magunk mögött a Világgazdasági Fórum versenyképességi listáján.

Befagyasztották a Carpatica elleni csődeljárást

2016. szeptember. 14. 16:00
A román korrupcióellenes ügyészség (DNA) kérésének helyt adva október közepéig befagyasztotta a román Carpatica biztosító ellen kezdeményezett csődeljárást a legfelső bíróság.

A magyarok szerint romlik a korrupciós helyzet

2016. november. 16. 13:32
A Transparency International felmérése szerint a magyarok úgy látják, hogy a korrupciós helyzet folyamatosan romlik, és több mint felük elégtelennek tartja a kormány intézkedéseit.

Minden ötödik ukrán elköltözne az országából

2016. május. 30. 13:00
Két éve minden nyolcadik ukránt foglalkoztatta a kivándorlás gondolata, ma már minden ötödik csomagolna. Sokaknak elegük van abból, hogy csak ígérgetik a reformokat.

összesen: 35 db | 10 db/oldal

1 2 3 4