Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

21 találat a(z) "kiva" cimkére.

Nyári adócsomag: szocho, kiva, kata, áfa

2018. június. 29. 11:05
A parlament elé kerülő nyári adócsomag-tervezet részeként módosulna a szocho, eho, társasági adó, kata, kiva és az eva szabályozása is. A legfontosabb változásokat Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletágának vezetője foglalta össze.

Kata, kiva: kisadók, nagy buktatókkal

2018. június. 06. 10:32
Töretlenül nő a kisadók (kata, kiva) népszerűsége, mérnökök, programozók, fodrászok, ügyvédek ezrei választják ezen adózási formák valamelyikét. Mindeközben kevesen szembesülnek azon kockázatokkal, amelyeket ezen adózási formák rejtegetnek. Márpedig ezek következményei súlyos adóforintokban és büntetésekben mérhetők, akár a kisadózó, akár pedig a neki jövedelmet juttató vállalkozás számára – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Adókalkulátort indított az NGM a vállalkozások számára

2017. november. 17. 17:43
Az áttérésre jogosult, foglalkoztatottal rendelkező cégek több mint 80 százaléka jobban járhat, ha átáll a kisvállalati adóra (kiva), a próbaszámításokhoz ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adókalkulátort indított.

Milliárdokat hagy a vállalkozásoknál a kata és a kiva

2017. március. 08. 11:01
Az elmúlt három évben a kisvállalati adó (kiva) hatálya alá tartozó vállalkozások száma majdnem megduplázódott, míg a kisadózók tételes adóját (kata) fizetők száma közel 120 ezerrel nőtt, a két adónem legutóbbi módosításai révén 24-26 milliárd forinttal több maradhat az érintett vállalkozásoknál.

Adózás: fontos határidők május 31-én

2017. május. 31. 12:33
Május 31-én van a társaságiadó-bevallás, az elektronikus beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének, valamint a helyi iparűzési adó (hipa) bevallás benyújtásának a határideje.

Tavaszi adóváltozások, 2017: ekho, kata, kiva, hipa, áfa és a többiek

2017. május. 08. 14:30
A május elején a parlament elé benyújtott adócsomag változásai javarészt ismertek voltak előzetesen, számos területet, köztük az ekho, a kata, a kiva, a hipa és az áfa szabályait, valamint az adózás rendjéről szóló törvényt is érintik. A legfontosabb tudnivalókat Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletágának vezetője foglalja össze.

Kata, kiva: módosultak a bevételre és a bevétel megszerzésének időpontjára vonatkozó rendelkezések

2017. január. 09. 14:30
A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény (Katv.) 2016. augusztus 1-jén hatályba lépett módosítása értelmében nem számít a kisadózó vállalkozás bevételének a költségek fedezetére vagy fejlesztési célra folyósított támogatás – hívja fel a figyelmet az adóhivatal.

A kisvállalati adókat ajánlja a vállalkozóknak a szaktárca

2017. február. 15. 16:15
Megéri a kis- és középvállalkozásoknak a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) vagy a kisvállalati adót (kiva) választaniuk.

Kata, kiva, alanyi adómentesség: december 31-ig lehet választani

2017. december. 29. 16:01
December 31-én három – a vállalkozásoknak jelentős adómegtakarítást eredményező – választási határidő jár le. Az év utolsó napjáig választható a kisadózók tételes adója (kata) és a kisvállalati adó (kiva) – ha már január elsejétől ezen igen kedvező adózási módok egyike szerint kíván adózni a vállalkozó –, illetve az alanyi mentesség az áfában – figyelmeztet az NGM.

Több tízezer vállalkozás kap most levelet az adóhatóságtól

2017. december. 07. 15:32
Több mint 70 ezer vállalkozást tájékoztat az ügyfélkapun keresztül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) arról, hogy megérné jövőre a kisvállalati adót (kiva) választani.

összesen: 21 db | 10 db/oldal

1 2 3