Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

10 találat a(z) "kiküldetés" cimkére.

A kiküldetésben dolgozókat a helyiekkel egyenlő bérek és azonos munkakörülmények illetik meg

2018. május. 29. 14:24
Az ideiglenes kiküldetésben másik európai uniós országban dolgozóknak ezentúl a helyiekkel egyenlő bérek és munkakörülmények járnak: erről szavazott az Európai Parlament kedden.

Mégsem kell helyi bért fizetni a külföldre járó fuvarozóknak

2017. október. 24. 10:59
Kompromisszum született a kiküldött munkavállalókra vonatkozó szabályozás módosításának fő vonalairól a foglalkoztatási és szociális ügyekben illetékes uniós miniszterek luxembourgi tanácskozásán.

EU-n belüli kiküldetések: akár 500 ezer eurós bírság a szabályokat megszegő cégeknek

2016. október. 13. 18:34
Idén tizenhat uniós tagállamban – köztük Magyarországon is – új szabályozás lépett életbe az EU-n belüli kiküldetésekre, amely számos adminisztratív és egyéb jellegű kötelezettséget ír elő a munkavállalókat kiküldő és fogadó munkáltatóknak; a szabályokat megszegő cégek akár 500 ezer eurós bírsággal is számolhatnak – figyelmeztettek a Réti, Antall és Társai PwC Legal szakértői a Pwc csütörtöki sajtóklub rendezvényén.

Folyamatos kiküldetés: változnak a szabályok

2016. november. 14. 12:31
A személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítása nem rendezi megnyugtatóan a kiküldetéssel kapcsolatos problémákat – írja Vizer József, az RSM Hungary adómenedzsere.

Kiküldetés: tizenegy tagállam tiltakozik az Európai Bizottság tervei ellen

2016. május. 14. 10:02
Tizenegy tagállam, köztük Magyarország parlamentje is „sárga lapot” mutatott fel az Európai Bizottságnak a munkavállalók kiküldetéséről szóló irányelv-javaslata miatt – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

Nemzetközi együttműködésben ellenőrzik a hatóságok a kiküldetésben dolgozókat

2016. június. 09. 09:15
Június közepétől változnak a kiküldetésben dolgozók ellenőrzésére vonatkozó szabályok, a küldő és a fogadó ország hatóságai együttműködve ellenőrzik majd a jogszabályi előírások betartását. Brüsszelben dolgoznak a kiküldetéséről szóló irányelv módosításán is, a kelet-közép-európai tagállamok részéről azonban nagy az ellenállás az Európai Bizottság terveivel szemben.

Kiküldetési irányelv: így konzultált az Európai Bizottság

2016. július. 26. 10:32
Az „ugyanazon helyen folytatott ugyanazon munkáért egyenlő díjazás” elvét a kiküldetésben dolgozókra is kiterjesztő bizottsági javaslat nemcsak a tagállamokat osztotta meg: a szakszervezetek támogatták a módosítást, a munkáltatói oldalon azonban sokan „indokolatlan beavatkozásnak” tekintették.

Hivatali–üzleti utazás, kiküldetés, költségtérítés: pontosítások, kiegészítések

2016. december. 28. 17:46
2016. augusztus 1-től változott a kiküldetés fogalma a személyi jövedelemadóban. Az új fogalommal kapcsolatosan számos jogértelmezési kérdés merült fel, amelyek szükségessé tették a fogalmi meghatározás pontosítását, kiegészítését.

Kiküldetés: augusztus 1-jén módosult a definíció

2016. augusztus. 09. 18:03
2016. augusztus 1-jén módosult a kiküldetés fogalmának meghatározása – figyelmeztet a NAV.

Csak minisztereknek jár első osztályú repülőjegy Magyarországon

2015. szeptember. 22. 10:22
A kormányzati tagok közül csak a miniszter jogosult első osztályon repülni, ha hivatalos külföldi kiküldetésre utazik, az államtitkárok és helyetteseik nem. Igaz, ha vonatoznának, akkor mindhárom funkciót betöltők jogosultak első osztályon utazni – olvasható a legfrissebb Magyar Közlönyben.