Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

20 találat a(z) "kártérítés" cimkére.

Mit tehet az a fogyasztó, akinél az áramszünet kárt okozott?

2018. január. 11. 19:30
Üzemzavar miatti áramszünetnél igazolnia kell a szolgáltatónak, hogy nem lépte túl a feszültség rögzített mértékét, és azt is, hogy a tönkrement háztartási készülék nem volt megfelelően biztosítva a túlfeszültség ellen. Máskülönben meg kell térítenie a fogyasztónak okozott és igazolt kárt – mondta ki jogerős ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla abban a perben, amelyet még korábban az ELMŰ Hálózati Kft. indított a Budapesti Békéltető Testület ellen.

A vezető tisztségviselők felelőssége I. – A hatályos jogi szabályozás áttekintése

2018. február. 06. 12:34
Milyen esetekben lehet jogilag felelősségre vonni egy cég vezető tisztségviselőjét? Hogy igényelhet kártérítést egy megszűnt vállalat hitelezője a vezetőtől? Milyen eseteket fed le a jogszerűtlen gazdálkodás a hazai szabályozási környezetben?

Nagyon sokba kerül a Tesconak a könyvelési botrány

2017. március. 28. 13:16
Csaknem 130 millió font pénzbírságot fizet a Tesco a három évvel ezelőtt kipattant könyvelési botrány miatt. A brit kiskereskedelmi lánc további 85 millió font kártérítést fizet azon befektetőinek, akiket megkárosított kozmetikázott nyereségadataival.

Pénzük felét kaphatják vissza a Green Holidays pórul járt utasai

2017. július. 26. 07:59
A Green Holidays utazási iroda csődjével kapcsolatban "a tiszta jogi helyzetű" utasok kárigénye feltételezhetően meghaladja a biztosító által vállalt 500 millió forintos keretet, így a jogos károk megtérítése a mostani számítások alapján hozzávetőleg 50 százalékos lesz.

Az utazási irodák szigorúbb szabályozását javasolja a fogyasztóvédelmi szövetség

2017. július. 04. 13:36
Az utazási irodák szabályozásának átalakítását, esetleg a vagyoni biztosíték emelését vagy más kötelezettségvállalás előírását javasolja a Green Holidays csődjével összefüggésben a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ).

Módosult a versenytörvény: új szabályok a kártérítési igények érvényesítésére

2017. február. 16. 09:01
A versenyjogi kártérítési igények érvényesítésére vonatkozó újdonságokat Szatmáry István és Virág Péter, a DLA Piper szakértői tekintik át.

Amerika 14 milliárd dollárt követel a Deutsche Banktól

2016. szeptember. 16. 10:00
Az amerikai igazságügyi minisztérium 14 milliárd dollárt követelt csütörtökön a német Deutsche Banktól kártérítésként, mert a jelzáloghitel-válság előtt fedezett nélküli, úgynevezett mérgező (toxikus) kötvényeket forgalmazott.

Kártérítést követel a Volkswagentől a londoni polgármester

2016. november. 21. 08:31
Több millió font kártérítésre tart igényt a Volkswagentől Sadiq Khan. London polgármestere a német járműgyártó csoport tavaly kirobbant teszteredmény-hamisítási botrányával indokolja az összesen 2,5 millió fontos (900 millió forint) követelést.

Egyiptomi buszbaleset: kártérítési felelőssége van az utazási irodának

2016. június. 22. 15:31
Teljes körű kártérítési felelőssége van a Best Reisen utazási irodának a 2011 novemberében történt egyiptomi buszbaleset károsultjai iránt, a cég nem korlátozhatja a kártérítés összegét - döntött a Kúria, amely fenntartotta az első és a másodfokon eljáró bíróság hasonló ítéleteit.

Több pénzt kapnak a brókerügyek károsultjai

2016. június. 15. 13:02
Az előzetes becslés szerint a kárrendezési törvény módosításával mintegy 1,4 milliárd forinttal emelkedhet a kifizetés összege több mint hatezer brókerkárosult esetében.

összesen: 20 db | 10 db/oldal

1 2