Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

17 találat a(z) "kartellezés" cimkére.

Rekord mértékű bírságokat helyez kilátásba a GVH

2018. március. 28. 08:30
A GVH az általa indított eljárásokban az érintett vállalkozások előző évi nettó árbevételének tíz százalékáig terjedő bírságot is kiszabhat – hívja fel a figyelmet dr. Kocsis Márton, a CHSH Dezső és Társai Ügyvédi Iroda vezető ügyvédje.

Rajtaütött a versenyhivatal a Booking.com-on

2017. március. 23. 14:31
Eljárását indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Booking.com Hungary Kft. és a Booking.com International B.V. ellen, és ezzel egyidejűleg a magyar cégnél előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatot is tartott a hivatal.

Kartelleztek a nagy autóalkatrész-beszállítók

2017. március. 09. 10:01
Az Európai Bizottság kartellezés miatt hat, autóba szerelhető klíma és motorhűtő berendezéseket gyártó beszállító céget büntetett, összesen 155,5 millió euróra.

Kartell portál segít eligazodni a vállalkozásoknak

2017. január. 20. 15:30
Edukációs oldallal segíti a versenytárs vállalkozások közötti titkos megállapodások káros hatásainak megértését, illetve a kartellek feltárását a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Összejátszott egymással a Duna House és az Otthon Centrum

2017. január. 10. 14:01
Felosztották a piacot, egyeztették áraikat, minimális közvetítői jutalékot határoztak meg a magyarországi lakásközvetői piac legnagyobb szereplői, a Duna House és az Otthon Centrum. A kartell miatt a társaságokat összesen több mint 75 millió forintra bírságolta a GVH.

A pénzügyi befektetők felelősségéről dönt az Európai Törvényszék

2016. november. 29. 12:45
Kiemelkedő jelentőségű kartellezési ügy vár jelenleg az Európai Törvényszék döntésére. Amennyiben a testület jóváhagyja az Európai Bizottság Goldman Sachs-ot érintő döntését, megnyílik az út a pénzügyi befektetők kartelljogi felelősségének megállapítására a portfóliójukba tartozó vállalkozások jogsértő eljárása esetén.

Kartellező cégek fizették a legtöbb versenyfelügyeleti bírságot

2016. március. 18. 11:01
Az elmúlt két évben csökkent a versenyhivatal által kiszabott versenyfelügyeleti bírság összege. A legnagyobb bírságot minden évben a kartellezők fizették.

Kevés informátora volt, de őket jól megfizette a GVH

2016. január. 21. 08:45
Az informátorok díjazásának 2010-es bevezetése óta nagyjából ötvenen keresték meg a Gazdaság Versenyhivatalt, de végül csak hárman szolgáltattak olyan adatokat, amelyért fizetett is a szervezet.

Anonim fórumon segíthetik a GVH munkáját a vállalkozások

2016. december. 29. 18:01
A kartellről értesülő vállalkozások gyakran azért nem fordulnak a versenyhivatalhoz, mert tartanak a retorzióktól. A GVH Kartell Chatjén azonban anonim módon segíthetik a szervezet munkáját és kérhetnek információt, tanácsot a hivatal munkatársaitól.

Jövőre még többe kerülhet a kartellezés Magyarországon

2016. december. 15. 17:44
Jövőre könnyebben perelhetik kártérítés miatt a versenyjogot megsértő vállalkozásokat az emiatt kárt szenvedett cégek és fogyasztók. Az új hazai szabályozás szerint a károsultak könnyebben juthatnak bizonyítékokhoz, illetve nagyobb szerepet kapnak a versenyhatóságok a kártérítési perekben.

összesen: 17 db | 10 db/oldal

1 2