Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

18 találat a(z) "jövedéki adó" cimkére.

A jövedéki adóbevallás elkészítésében is segít a NAV

2018. január. 18. 15:59
Már minden jövedéki adófizetésre kötelezett vállalkozó megkapta a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a decemberi időszakról szóló bevallási tervezetét. A hivatal nyilvántartása szerint a mintegy hétszáz vállalkozó összességében 100 milliárd forint jövedéki adót, illetve dohány áfát fizet majd a költségvetésbe.

Speciális jövedéki ellenőrzések – A hatóság be is költözhet a céghez

2017. május. 04. 17:30
Nehézkesen ugyan, de egyszer biztosan életbe lép az új jövedéki szabályozás. Önmagában az, hogy sorozatosan csúszik az életbelépése, éppen azt támasztja alá, hogy olyan átfogó változások várhatóak, amelyek bevezetése nem megy egyszerűen sem a hatóság, sem a gazdálkodók oldaláról – írja Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás üzletágának vezetője.

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója júliustól

2017. június. 30. 15:31
Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója júliustól, mivel az ásványolaj hordónkénti átlagára a Brent napi jegyzési adatok alapján 50 dollár fölött maradt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által vizsgált időszakban.

Jövőre már a jövedéki adóbevallásokat is a NAV készíti el

2017. június. 16. 11:01
A személyi jövedelemadóhoz hasonlóan a jövedéki adóbevallás tervezetét is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készíti el 2018-tól, miután július elsején hatályba lép az új jövedékiadó-törvény.

Romániában csökken az áfa és az üzemanyagok jövedéki adója

2017. január. 01. 17:10
Romániában újabb egy százalékponttal, 20-ról 19 százalékra csökkent vasárnaptól az általános forgalmi adó, eltörölték az ipari létesítmények egyszázalékos különadóját, illetve az üzemanyagra három éve kivetett pótlólagos jövedéki adót.

Jövedéki adózás: változásokra figyelmeztet a NAV

2017. február. 24. 10:16
2017. április 1-jén hatályba lép az új jövedékiadó-törvény, ami jelentős könnyítéseket, adminisztráció-csökkentést tartalmaz. A hatályba lépés előtt a jövedéki termékkel foglalkozóknak érdemes odafigyelni az engedélyhez, illetve nyilvántartásba vételhez kapcsolódó határidőkre – figyelmeztet az adóhivatal.

Negyedével emelné az üzemanyagok jövedéki adóját a román kormány

2017. augusztus. 09. 08:01
Növelni akarja a román kormány az üzemanyagok jövedéki adóját - erősítette meg a bukaresti sajtó értesülését Calin Popescu Tariceanu szenátusi elnök, a bukaresti kormánykoalíció kisebbik, liberális pártjának elnöke. Szerinte ennek hatása az üzemanyagok árára "elenyésző lesz".

Majdnem a teljes jövedékiadó-csökkenést átengedte a Mol az autósoknak

2017. április. 01. 08:30
A jövedéki adó csökkenése miatt a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 6 forinttal, a gázolajét pedig 12 forinttal csökkentette szombaton a Mol.

Sokkal drágábban tankolhatnak szombattól az autósok

2016. szeptember. 30. 08:31
Több mint hat forinttal kerül többe a benzin literje szombattól, míg a gázolajért csaknem 13 forinttal kell többet fizetni, mert emelkedik az üzemanyagok jövedéki adója, amelyet a parlament egy júniusi törvénymódosítással az olaj világpiaci árához kötött.

Jelentős változások a jövedéki és energia termékekkel foglalkozó cégeknél

2016. szeptember. 27. 12:31
Jövő januárjától a jövedéki adóról szóló törvény szabályozza majd az energiatermékek adózását is. A több ezer céget érintő változás értelmében erre a területre is a jövedéki szankciórendszer szigorúbb és magasabb bírságolási értékhatárú tételei lesznek hatályosak.

összesen: 18 db | 10 db/oldal

1 2