Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

14 találat a(z) "jogorvoslat" cimkére.

Szűkülnek az adózók jogorvoslati lehetőségei az adóperekben

2017. november. 21. 15:31
Mégsem lesz lehetőség fellebbezésre a november 14-én elfogadott adóigazgatási rendtartásra vonatkozó törvényjavaslat értelmében – figyelmeztetnek az Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda szakértői.

Egyezséggel zárult az ügyek túlnyomó többsége a budapesti békéltetőknél

2017. március. 13. 17:01
A Budapesti Békéltető Testülettől (BBT) tavaly több mint ötezren kértek segítséget, a lezárt ügyek több mint 70 százaléka megegyezéssel végződött, a fogyasztók és a vállalkozók jelentős része elégedetten távozott.

RSM: változásra lenne szükség a vám- és adóhatározatok jogorvoslati szabályozásában

2017. május. 30. 14:32
A jogorvoslati eljárás illetéke és költségei a vám és adó területén túlzott terhet rónak a gazdálkodókra – derül ki az RSM Hungary felméréséből.

Vámszankciók: indokolatlan terhek?

2017. május. 09. 17:45
A NAV döntéseinek jelentős része jogszerű, de a napi gyakorlat igazolja azt is, hogy a legnagyobb gondosság mellett is születhetnek és születnek is olyan döntések, amelyekről később, a jogorvoslat során kiderül, hogy helytelen jogalkalmazás vagy jogértelmezés eredményei voltak – írja Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője.

Jelentős változtatásokat javasol az RSM a vám és adóhatározatok jogorvoslatában

2017. július. 13. 14:35
Az RSM Hungary szakemberei jogszabály-változtatási javaslatot dolgoztak ki, amely alapjaiban változtatná meg a „jogorvoslati jog gyakorlását negatívan érintő jogalkalmazást”.

Jogorvoslati változások az adóigazgatási eljárásokban

2017. december. 30. 14:58
2018. január 1. napjától jelentős változások lépnek életbe az adóigazgatási eljárásokban. A jogorvoslattal kapcsolatos újdonságokat dr. Erdei Dalma ügyvédjelölt, az iLex együttműködő partnere foglalja össze.

Menet közben átírta a szabályokat a Fressnapf, bírság lett belőle

2016. március. 31. 16:06
Túl jól sikerült a Fressnapf egyik tavalyi kampánya. Az állateledeleket és -felszereléseket forgalmazó láncnak a vártnál jóval több került volna a promóció, ezért menet közben átírta a feltételeket. A GVH százmillió forint bírsággal jutalmazta a cég a "kreativitását".

Megszűnik a „NAV másodfok”, hatékonyabb lehet az új jogorvoslati rend

2016. március. 23. 18:06
Az adóhatósági határozatokkal szembeni jogorvoslat 2017-től várható új szabályai a Deloitte Legal adóperes szakértője szerint hatékonyabbá teszik a jogorvoslatot.

Újra indulhat közbeszerzéseken a Közgép

2016. június. 23. 09:01
A másodfokú bíróság ítélete alapján a Közgép nem közölt hamis adatot a Győr-Gönyű kikötőhöz kapcsolódó munkák elvégzésére kiírt közbeszerzés ügyében, így a cég mentesül a közbeszerzési eljárásoktól való eltiltás hatálya alól.

Nem tetszik a Raiffeisennek a hitelcseretörvény

2016. augusztus. 30. 11:00
Új szintre lépett a Romániában jelen levő bankok küzdelme az úgynevezett hitelcseretörvény ellen. Az osztrák Raiffeisen Bank levélben értesítette a bukaresti hatóságokat, hogy nemzetközi intézményektől kér jogorvoslatot.

összesen: 14 db | 10 db/oldal

1 2