Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

50 találat a(z) "jog" cimkére.

Kúria: módosítani kellene a cégvezetők felelősségének szabályait

2017. március. 29. 14:01
Ideje módosítani a felszámolás alatt álló gazdasági társaságok (gt) vezető tisztségviselőinek a hitelezőkkel szembeni felelősségét rögzítő szabályokat a Kúria joggyakorlat-elemző csoportjának álláspontja szerint.

Az Európai Bizottsághoz fordul a Volán Egyesülés egy osztrák jogszabály miatt

2017. március. 24. 08:46
A Volán Egyesülés szerint súlyosan sérti az európai uniós joganyagot és mesterségesen teremt versenyhátrányt a külföldi, így a magyar fuvarozási vállalkozások számára az a jogszabály, amely az Ausztrián áthaladó gépjárművezetők bérét az ausztriai minimálbérhez igazítja.

Ingyenessé tennék a peres dokumentumok fordítását Szlovákiában

2017. március. 23. 10:01
Májustól ismét térítésmentessé válhatnak az anyanyelvi fordítások a polgári peres eljárásokban Szlovákiában. A javaslatról végelegesen a parlament dönt majd.

Kapós lett végrehajtónak állni

2017. március. 22. 09:30
Az év végén megszűnik azoknak a végrehajtóknak a megbízatása, akiknek december 31-ig nem lesz jogi diplomájuk vagy nem iratkoztak be az egyetemre.

Előadássorozat az információs társadalom jogra gyakorolt hatásáról

2017. március. 19. 09:30
Az információs társadalom jogra gyakorolt hatásával foglalkozó előadássorozat kezdődik a Kúrián hétfőn. Az előadók az adatbázisok, az elektronikus eljárások, az interneten elkövetett személyiségi jogi jogsértések, az internetes vásárlások témakörét járják körül havi rendszerességgel, de szó lesz az elektronikus pénz és a vezető nélküli autók használatából adódó problémákról is.

Első alkalommal rendeznek alternatív vitarendezési versenyt joghallgatóknak

2017. március. 16. 11:31
Országos alternatív vitarendezési versenyt rendeznek joghallgatóknak március 17-én Budapesten. A versenyre valamennyi magyarországi egyetem állam- és jogtudományi karának diákjai nevezhettek két-kétfős csapatokban. Több mint 100 diák jelentkezett, közülük 40 hallgatót válogattak be az országos megmérettetésre.

Zuzana K. 5 ezer euró csúszópénzt kért, lebukott

2017. március. 14. 12:31
Tavaly 260 személyt vádoltak meg korrupcióval Szlovákiában. Kivételt az egészségügy, az egyetemek, az önkormányzatok és a szociális szolgáltatások alkalmazottai sem képeztek. A csúszópénz összege elérte a 338 ezer eurót, a felkínált kenőpénz pedig a 141 ezret.

Egyezséggel zárult az ügyek túlnyomó többsége a budapesti békéltetőknél

2017. március. 13. 17:01
A Budapesti Békéltető Testülettől (BBT) tavaly több mint ötezren kértek segítséget, a lezárt ügyek több mint 70 százaléka megegyezéssel végződött, a fogyasztók és a vállalkozók jelentős része elégedetten távozott.

Nem lehet emelt díjas az ügyfélszolgálatok telefonja

2017. március. 02. 17:32
Az Európai Bíróság döntése szerint egy eladó vagy szolgáltató által működtetett vevőszolgálati telefonvonal hívásának költsége nem haladhatja meg egy helyi vezetékes telefonvonalra, vagy belföldi mobiltelefonra irányuló hívás költségét.

Minden évben több ezer vállalkozót tiltanak el a cégvezetéstől

2017. május. 25. 16:15
Tavaly több mint 13 ezer magyarországi vállalkozáshoz köthető személyt tiltottak el a cégvezetéstől, és ez a szám évről-évre nő. Akit eltiltanak, akár 7-8 évre is „feketelistára” kerülhet.

összesen: 50 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5