Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

52 találat a(z) "jog" cimkére.

A BKIK javaslatokat dolgoz ki a túlszabályozottság csökkentésére

2017. szeptember. 20. 06:59
A bürokratikus túlszabályozás csökkentésének szakmai előkészítésére megalakult a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) deregulációs bizottsága.

Brexit: nem lesznek kaotikus jogi következmények

2017. szeptember. 12. 08:00
A várakozásoknak megfelelően, a kormányindítvány elfogadásával zárult kedden a londoni alsóházban a brit EU-tagságról szóló törvény visszavonásának első parlamenti vitája.

Kúria: módosítani kellene a cégvezetők felelősségének szabályait

2017. március. 29. 14:01
Ideje módosítani a felszámolás alatt álló gazdasági társaságok (gt) vezető tisztségviselőinek a hitelezőkkel szembeni felelősségét rögzítő szabályokat a Kúria joggyakorlat-elemző csoportjának álláspontja szerint.

Az Európai Bizottsághoz fordul a Volán Egyesülés egy osztrák jogszabály miatt

2017. március. 24. 08:46
A Volán Egyesülés szerint súlyosan sérti az európai uniós joganyagot és mesterségesen teremt versenyhátrányt a külföldi, így a magyar fuvarozási vállalkozások számára az a jogszabály, amely az Ausztrián áthaladó gépjárművezetők bérét az ausztriai minimálbérhez igazítja.

Ingyenessé tennék a peres dokumentumok fordítását Szlovákiában

2017. március. 23. 10:01
Májustól ismét térítésmentessé válhatnak az anyanyelvi fordítások a polgári peres eljárásokban Szlovákiában. A javaslatról végelegesen a parlament dönt majd.

Kapós lett végrehajtónak állni

2017. március. 22. 09:30
Az év végén megszűnik azoknak a végrehajtóknak a megbízatása, akiknek december 31-ig nem lesz jogi diplomájuk vagy nem iratkoztak be az egyetemre.

Előadássorozat az információs társadalom jogra gyakorolt hatásáról

2017. március. 19. 09:30
Az információs társadalom jogra gyakorolt hatásával foglalkozó előadássorozat kezdődik a Kúrián hétfőn. Az előadók az adatbázisok, az elektronikus eljárások, az interneten elkövetett személyiségi jogi jogsértések, az internetes vásárlások témakörét járják körül havi rendszerességgel, de szó lesz az elektronikus pénz és a vezető nélküli autók használatából adódó problémákról is.

Első alkalommal rendeznek alternatív vitarendezési versenyt joghallgatóknak

2017. március. 16. 11:31
Országos alternatív vitarendezési versenyt rendeznek joghallgatóknak március 17-én Budapesten. A versenyre valamennyi magyarországi egyetem állam- és jogtudományi karának diákjai nevezhettek két-kétfős csapatokban. Több mint 100 diák jelentkezett, közülük 40 hallgatót válogattak be az országos megmérettetésre.

Zuzana K. 5 ezer euró csúszópénzt kért, lebukott

2017. március. 14. 12:31
Tavaly 260 személyt vádoltak meg korrupcióval Szlovákiában. Kivételt az egészségügy, az egyetemek, az önkormányzatok és a szociális szolgáltatások alkalmazottai sem képeztek. A csúszópénz összege elérte a 338 ezer eurót, a felkínált kenőpénz pedig a 141 ezret.

Egyezséggel zárult az ügyek túlnyomó többsége a budapesti békéltetőknél

2017. március. 13. 17:01
A Budapesti Békéltető Testülettől (BBT) tavaly több mint ötezren kértek segítséget, a lezárt ügyek több mint 70 százaléka megegyezéssel végződött, a fogyasztók és a vállalkozók jelentős része elégedetten távozott.

összesen: 52 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6