Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

232 találat a(z) "jegybank" cimkére.

Pénzforgalomra vonatkozó előírásokat sértett meg az Oberbank

2018. január. 16. 13:58
Az MNB kötelezte az Oberbank fióktelepét, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelő rendszert alakítson ki az ügyfelekkel szembeni pénzkövetelések végrehajtásához kötődő átutalási végzések, hatósági átutalások kezelésére. A jegybank a feltárt jogsértések miatt 20 millió forint bírságot szabott ki a fióktelepre.

Engedély nélkül gyűjthetett pénzt magyar befektetőktől a CD Insurance

2018. január. 15. 16:58
Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta a budapesti székhelyű CD Insurance Kft.-nek, hogy engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. Az MNB a társasággal szemben piacfelügyeleti eljárást folytat és büntetőfeljelentést tett.

Az MNB fellép a tiltása ellenére tovább működő jogosulatlan szolgáltatókkal szemben

2018. január. 12. 15:01
Az MNB haladéktalanul tájékoztatja a nyomozó hatóságokat és szükség esetén újabb piacfelügyeleti vizsgálatot is indít azoknál a szolgáltatóknál, magánszemélyeknél, amelyek a jegybank korábbi tiltó határozata ellenére tovább folytatják jogosulatlan tevékenységüket.

Erősödik idén a befektetők védelme

2018. január. 02. 08:01
Magyarországon is erősödik idén a befektetők védelme: a befektetési szolgáltatóknak minden költséget be kell mutatniuk az ügyfeleknek a szerződések megkötésekor. Az esetleg felmerülő befektető-védelmi aggályok esetén az MNB a különösen kockázatosnak ítélt tőkepiaci termékek forgalmazását meg is tilthatja.

Engedély nélkül toborozhat ügyfeleket az Albaland és a Pink Rocks

2017. szeptember. 29. 19:28
Az MNB megtiltotta az Albaland Kft.-nek, a belize-i Pink Rocks Groupnak és a két cégben tulajdonos W. Attilának, hogy magyarországi befektetőktől anélkül gyűjtsenek megtakarításokat, hogy arra a jegybanktól engedélyük lenne.

Kecskeméten és Salgótarjánban is nyílik pénzügyi tanácsadó iroda

2017. szeptember. 19. 16:01
Kecskeméti és salgótarjáni ügyfélpontokkal bővült a pénzügyi fogyasztóvédelmi szolgáltatást nyújtó, jegybanki támogatással működő vidéki pénzügyi tanácsadó irodahálózat. Az új kirendeltségekkel együtt a lakosság 13 megyeszékhelyen, illetve a kitelepüléses tanácsadásokkal együtt összesen 30 városban kap ingyenesen szakértői válaszokat kérdéseire.

Érdemes POS-terminált telepíteni, mert imádunk bankkártyával vásárolni

2017. szeptember. 19. 09:02
Mind a darabszám, mind az érték alapján negyedével többet fizettünk a boltokban bankkártyával az idei második negyedévben, mint egy évvel korábban. Az internetes vásárlásoknál a bővülés mértéke ennél is nagyobb volt, elérte a 35 százalékot éves összevetésben.

Már nem csak kivenni, betenni is szeretjük a pénzt bankautomatával

2017. október. 27. 16:57
Ugrásszerűen megnőtt idén a készpénzkiadó automatáknál végrehajtott befizetések száma Magyarországon.

Év végéig intézhetik vidéki helyszíneken az ügyfélvagyon kiadását a Quaestor-károsultak

2017. október. 27. 09:29
A Quaestor Értékpapír Zrt. ügyfelei, akik még nem rendelkeztek a vagyonkiadással összefüggésben kiadható pénzeszközeik átutalásáról, illetve pénzügyi eszközeik transzferálásáról, már csak december 31-ig intézhetik ügyüket vidéki helyszíneken, ezt követően az ügyfélvagyon kiadására már csak személyesen a Quaestor budapesti irodáján lesz lehetőség.

Pár éven belül átveszi a készpénz szerepét a bankkártya

2017. október. 26. 16:13
Rohamosan bővül, 2015 eleje óta háromszorosára nőtt az érintéses vásárlások aránya. A teljes kártyával bonyolított forgalmat nézve is töretlen a fejlődés, egyedül az elfogadóhelyek száma fékezi a további növekedést.

összesen: 232 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11