Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

79 találat a(z) "jegybank" cimkére.

A pénzügyi kultúra fejlesztésére írt ki pályázatot az MNB

2017. január. 16. 14:45
Az MNB négy vezető közgazdasági felsőoktatási intézménnyel közösen, „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” címmel pályázatot hirdetett a magyar fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében a résztvevő egyetemek hallgatóinak.

Hatékonyabban védi a felügyelet a befektetők érdekeit

2017. január. 12. 09:31
A tagállami pénzügyi felügyeleti szervek, így Magyarországon a jegybank, jobban odafigyelnek arra, hogy a befektetési vállalkozások az ügyfél számára legkedvezőbb feltételek mellett hajtsák végre megbízásaikat.

Panamai és Seychelle-szigeteki cégek utaztak magyar ügyfelek pénzére

2017. január. 10. 10:15
Összesen közel 300 millió forint bírságot szabott ki az IDW Consulting, a Goldstein Brokers és a Goldstein Equitas társaságokra az MNB, mert a cégek engedély nélkül gyűjtötték és forgatták magyarországi ügyfelek pénzét.

Három év alatt bezárták minden tizedik bankfiókot

2017. január. 10. 08:45
Tovább mérséklődött tavaly a bankfiókok száma Magyarországon, a dolgozók számának csökkenése azonban megállt.

Engedély nélkül vásároltak magyarországi adósságokat

2017. január. 09. 15:31
Az MNB 180 millió forint bírságot szabott ki a luxemburgi Indumet S.A.-ra, illetve 210 millió forintos bírsággal sújtotta a magyar R-TAIL Concept Kft.-t, mert a társaságok úgy vásároltak fel magyarországi adósságokat, hogy arra nem volt engedélyük.

Több tucat ügynököt penderített ki az MNB a pénzpiacról

2017. január. 06. 12:31
Közel félszáz, a törvény által előírt felelősségbiztosítással nem rendelkező vagy annak meglétét az MNB felé nem igazoló pénzpiaci közvetítő tevékenységi engedélyét vonta vissza a jegybank.

Általánosságban rendben volt a devizahitelek forintosítása és a banki elszámolás

2017. január. 05. 16:16
Lezárta az MNB a devizahitelek forintosításának, illetve az elszámolás folyamatának vizsgálatát. Általános, rendszerszintű hibát nem talált, a feltárt egyedi esetekben pedig jellemzően még az ellenőrzés alatt korrigáltak a bankok.

Olcsón működnek a hazai önkéntes nyugdíjpénztárak

2017. január. 05. 11:45
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint 15 év alatt jelentősen csökkent az önkéntes nyugdíjpénztári szektor egészére számított díjterhelés. A pénztárak többségénél 2015-ben az egy százalékot sem érte el.

A tagok igényeihez igazítják a nyugdíjpénztári portfóliókat

2017. január. 04. 14:31
Idén januártól kell alkalmazniuk az önkéntes nyugdíjpénztáraknak az MNB által megújított, a választható portfóliós rendszert szabályozó ajánlást. Ez a korábbiaknál hangsúlyosabban ösztönzi a pénztárakat a tagok életciklusához, kockázatvállaló képességéhez igazodó portfóliók kialakítására.

Meghekkelte a tőzsdét a KBC Security megkergült informatikai rendszere

2017. január. 02. 17:31
Az MNB 8 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a KBC Securitiesre tiltott piacbefolyásolás miatt. A fióktelep hibásan működő informatikai rendszere automatikusan jelentős volumenű tőzsdei megbízást generált, ezzel befolyásolva az árfolyamok alakulását.

összesen: 79 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8