Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

45 találat a(z) "Jalsovszky Ügyvédi Iroda" cimkére.

Ingatlanbefektetés: változtatni kell a luxemburgi struktúrán

2015. október. 20. 09:57
Magyarország meg fogja adóztatni a luxemburgi cégek által végrehajtott magyarországi társaságértékesítéseket, ha a társaság eszközeinek többsége magyarországi ingatlanból áll. Gyorsan kell cselekedniük azon vállalkozáscsoportoknak, amelyek magyarországi ingatlanbefektetéseikben luxemburgi struktúrákat alkalmaznak - javasolja a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Pénzügyi lízing: új szabályozás, váratlan meglepetésekkel

2015. október. 07. 10:35
A jogi szakma évtizedes vágyát teljesítette az új Ptk., amikor a nevesített szerződések közé beemelte a pénzügyi lízinget. Az új szabályozás azonban számos olyan elemet tartalmaz, amelyek mind adózási, mind jogi szempontból nem várt meglepetést okozhatnak az óvatlan gazdasági szereplők számára.

Ellentétes az uniós joggal a magyar társaságiadó-törvény?

2015. november. 03. 10:54
A társaságiadó-törvény szabályai akadályokat gördítenek a külföldi személyek részére történő ingyenes eszközátadások elé. Ez jelenleg több, nemzetközi vállalkozáscsoporton belüli restrukturálás hatékony és egyszerű megvalósítását akadályozza. Az Európai Bíróság nemrégiben napvilágot látott ítélete alapján azonban feltételezhető, hogy a magyar szabály ellentétes az európai joggal.

Kiskapuk az adóvégrehajtásban

2015. június. 22. 12:22
A NAV az idén szigorúbban foglalkozik az adóvégrehajtással, azaz többször rendel el azonnali beszedést a vállalkozásoktól, mint egy évvel korábban – hívják fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda munkatársai.

Csökkenthet-e HIPA-alapot a bevásárlóközpont?

2015. július. 23. 09:29
A Kúria egy közelmúltbeli ítéletében ismét értelmezte a közvetített szolgáltatás fogalmát a helyi iparűzési adó (hipa) szempontjából – ezúttal a bevásárlóközpontok bérbeadási tevékenysége kapcsán. Bár az ítélet nem zárta ki annak elvi lehetőségét, hogy az üzemeltető a hipa alapját csökkentő tételként számolja el a bérleti díjat, ennek feltételéül azonban nehezen megugorható követelményeket támasztott – véli a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

összesen: 45 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5