Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

45 találat a(z) "Jalsovszky Ügyvédi Iroda" cimkére.

Székhelyszolgáltatás: júliustól nagyot fordul a világ

2017. június. 13. 13:30
Egy július 1-től hatályos minisztériumi rendelet várhatóan ellehetetleníti Magyarországon a legtöbb, professzionálisan működő székhelyszolgáltató működését. Az új szabályozás ugyanis előírja, hogy székhelyszolgáltatás alapjául a jövőben csak olyan ingatlan szolgálhat, amely a székhelyszolgáltató kizárólagos tulajdonában áll. A legtöbb professzionális székhelyszolgáltató azonban ma Magyarországon bérelt irodában nyújtja ezeket a szolgáltatásokat – összegzi a...

Mégsem kell lehúzniuk a rolót a székhelyszolgáltatóknak

2017. július. 19. 19:14
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium rendeletével módosította a székhelyszolgáltatás sok vihart kavart szabályait.

Segít az építőipari viták rendezésében, de vannak még homályos foltok a szakértői szerv jogkörében

2017. július. 17. 15:29
Egyre jelentősebb szerepet tölt be építőipari vállalkozások közötti viták rendezésében a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSzSz). Ennek ellenére a TSzSz-szel kapcsolatos néhány jogi kérdés még mindig nem tisztázott; többek között az sem, hogy az általa adott szakvélemény meddig gátolhatja meg egyes szerződéses biztosítékok lehívását.

Ingatlanfejlesztés: ellentmondásos bírói gyakorlat végére tett pontot a Kúria

2017. január. 12. 16:31
A bankoknak újra kell gondolniuk az ingatlanfejlesztési ügyletek biztosíték-struktúráit.

Továbbra is van igény a külföldi cégalapításra

2017. december. 14. 14:49
Miközben az offshore-cégek elleni hajtóvadászat láthatóan meghozza az eredményét, a külföldi cégalapítások iránti igény továbbra sem lankad. Az adóelkerülés és adókijátszás, mint elsődleges motiváció kezd azonban eltűnni és helyüket más, elsősorban üzleti és biztonsági célok veszik át – véli a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Ügyletek átminősítése: fontos döntést hozott a Kúria, szűkül a NAV mozgástere

2017. április. 11. 14:31
Az adóhatóság és az adózó közötti viták egyik leggyakoribb terepe, hogy egy láncértékesítéses ügyletben részt vevő adózó milyen feltételek mellett vonhatja le a rá áthárított áfát. A küzdelemben az adóhatóság a minap egy újabb pofont kapott, amikor a Kúria, precedensértékű ítéletében nem értett egyet az adóhatóság azon gyakorlatával, amely a láncügyletek szereplőit rendszeresen ügynökké minősíti át.

Hiába fogadta el a könyvvizsgáló, mégis büntet a NAV…

2016. szeptember. 06. 13:29
Magyarországon a társasági adó kalkulációja a számviteli elszámolásokon alapszik. Sok esetben kellemetlen meglepetés érheti a gyanútlan adózót, ha a vállalkozás számviteli politikájának megfelelően elszámolt valamit, az adóhatóság ugyanakkor nem engedi meg annak hatását szerepeltetni az adóbevallásban. Jelentős adóbírság lehet az ügy vége.

Előnyösebb lehet társaságon keresztül ingatlant venni

2016. október. 26. 15:02
Az ingatlanok társaságon keresztül való megvásárlása jelenleg is több adóelőnyt tartogat, és ezek köre ráadásul jövő év januárjától bővülni is fog – hívják fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakemberei.

Települési adók: nem vagyunk védtelenek a fantáziadús önkormányzatokkal szemben

2016. október. 12. 11:31
Bár az önkormányzatok adóztatási lehetősége első látásra rendkívül széles körűnek tűnik, egyes jogszabályok, illetve az utóbbi időszakok bírósági gyakorlata korlátok közé szorították az adókivetési jogot – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

A pénzügyi befektetők felelősségéről dönt az Európai Törvényszék

2016. november. 29. 12:45
Kiemelkedő jelentőségű kartellezési ügy vár jelenleg az Európai Törvényszék döntésére. Amennyiben a testület jóváhagyja az Európai Bizottság Goldman Sachs-ot érintő döntését, megnyílik az út a pénzügyi befektetők kartelljogi felelősségének megállapítására a portfóliójukba tartozó vállalkozások jogsértő eljárása esetén.

összesen: 45 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5