Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

45 találat a(z) "Jalsovszky Ügyvédi Iroda" cimkére.

Soha nem volt ilyen nehéz Magyarországon pereskedni

2018. szeptember. 27. 10:30
Idén január óta nehezebb Magyarországon pereskedni, mint valaha is volt. Szakmai pontatlanságokra vagy formai hibára való hivatkozással a bíróságok számolatlanul dobják vissza még a legtapasztaltabb ügyvédek keresetleveleit is. A szigor előreláthatóan az alternatív vitarendezési formák felé tereli majd a vitázó feleket – véli a Jalsovszky ügyvédi Iroda.

58 adó van ma Magyarországon

2018. március. 20. 19:05
Idén ismét eggyel csökkent a magyarországi adók száma, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda ezúttal 58-at számolt. A csökkenés csak technikai jellegű, miközben továbbra is velünk élnek olyan adók, mint a háztartási alkalmazottak után fizetendő díj vagy az újonnan bevezetett plakátadó.

Ha már pereskedünk, nem mindegy, hol tesszük

2018. március. 13. 10:28
Új törvény rendezi az ún. joghatóságra vonatkozó szabályokat, vagyis azt, hogy nemzetközi elemet érintő jogvitákban milyen esetekben lehet, vagy éppen nem lehet a magyar bíróságok előtt pereskedni. Mindezzel együtt egy nemzetközi jogvitában még mindig az az egyik legfontosabb kérdés, hogy melyik ország bírósága bírálja el a vitát, és melyik ország joga szerint – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Újra támadhatóak a lezárt NAV-határozatok?

2018. május. 15. 14:32
Egy banális hiba miatt sorra véreznek el a NAV-határozatok a bíróságok előtt: jó részük ugyanis nem megfelelő aláírást tartalmaz. Ez az eljárási hiba azonban nem csupán folyamatban levő perekben, hanem akár múltbéli, lezárt eljárásokban is felhasználható lehet –vállalkozások százai szerezhetnek vissza elveszettnek hitt adóforintokat – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

„Áfa-bombát” dobott le az Európai Bíróság

2018. május. 07. 10:45
Azok után, hogy nemrég az Európai Unió Bírósága (EUB) jelentősen újraértelmezte a zárt végű pénzügyi lízing fogalmát, egy friss főtanácsnoki vélemény újabb „áfa-bombát” dobott az eddigi gyakorlatra – számol be a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Áfa-visszatérítés: lehetséges az is, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt?

2018. június. 28. 12:32
A cégek számtalan olyan helyzettel szembesülnek, amikor rajtuk kívül álló okokból sem a követelésükhöz, sem annak áfa-tartalmához nem jutnak hozzá. Az adóhatóság ugyanis sokszor akkor sem engedi meg az áfa visszaigénylését, ha azzal a költségvetést nem érné kár. Az Európai Unió Bíróságának (EUB) közelmúltbeli ítéletei alapján azonban több ilyen esetben is visszaszerezhető az áfa – írja közleményében a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Kata, kiva: kisadók, nagy buktatókkal

2018. június. 06. 10:32
Töretlenül nő a kisadók (kata, kiva) népszerűsége, mérnökök, programozók, fodrászok, ügyvédek ezrei választják ezen adózási formák valamelyikét. Mindeközben kevesen szembesülnek azon kockázatokkal, amelyeket ezen adózási formák rejtegetnek. Márpedig ezek következményei súlyos adóforintokban és büntetésekben mérhetők, akár a kisadózó, akár pedig a neki jövedelmet juttató vállalkozás számára – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Az 5 százalékos lakásáfa vége – Kinek kerül többe?

2018. július. 10. 09:05
Az elmúlt napokban sok szó esett arról, hogy a kormánynak nem áll szándékában meghosszabbítani az 5 százalékos, kedvezményes lakásáfa 2019. december 31-én lejáró időszakát. Míg a kedvezmény megvonása értelemszerűen nagyban befolyásolja a jövőbeni lakásépítések rentabilitását, addig annak nagyon komoly hatásai lehetnek a már folyamatban lévő projektekre is. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda szerint bár kézenfekvőnek tűnik emiatt előre hozni a teljes vételár megfizetését,...

Kiköltözés: csökkenhetnek az adóterhek

2018. január. 20. 09:28
Tudatos tervezéssel komoly adómegtakarítás érhető el a kiköltözés során, ráadásul elkerülhetők lehetnek az indokolatlan adó- és járulékterhek is – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Mit tegyünk, ha jön a NAV? – Gyakran ismételt kérdések

2018. február. 28. 16:01
Idén év elejére teljesen megújultak azok a törvények, amelyek az adóellenőrzéseket, adópereket szabályozzák. A terület újraszabályozása a teljes ellenőrzést érinti, az első pillanattól a bírósági szak lezárásáig.

összesen: 45 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5