Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

38 találat a(z) "Jalsovszky Ügyvédi Iroda" cimkére.

58 adó van ma Magyarországon

2018. március. 20. 19:05
Idén ismét eggyel csökkent a magyarországi adók száma, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda ezúttal 58-at számolt. A csökkenés csak technikai jellegű, miközben továbbra is velünk élnek olyan adók, mint a háztartási alkalmazottak után fizetendő díj vagy az újonnan bevezetett plakátadó.

Ha már pereskedünk, nem mindegy, hol tesszük

2018. március. 13. 10:28
Új törvény rendezi az ún. joghatóságra vonatkozó szabályokat, vagyis azt, hogy nemzetközi elemet érintő jogvitákban milyen esetekben lehet, vagy éppen nem lehet a magyar bíróságok előtt pereskedni. Mindezzel együtt egy nemzetközi jogvitában még mindig az az egyik legfontosabb kérdés, hogy melyik ország bírósága bírálja el a vitát, és melyik ország joga szerint – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Kiköltözés: csökkenhetnek az adóterhek

2018. január. 20. 09:28
Tudatos tervezéssel komoly adómegtakarítás érhető el a kiköltözés során, ráadásul elkerülhetők lehetnek az indokolatlan adó- és járulékterhek is – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Mit tegyünk, ha jön a NAV? – Gyakran ismételt kérdések

2018. február. 28. 16:01
Idén év elejére teljesen megújultak azok a törvények, amelyek az adóellenőrzéseket, adópereket szabályozzák. A terület újraszabályozása a teljes ellenőrzést érinti, az első pillanattól a bírósági szak lezárásáig.

Bitcoin: újabb adóparadicsom a láthatáron?

2018. február. 07. 12:33
Míg a bitcoin sokak üzleti fantáziáját mozgatja világszerte, addig az adóhatóságok is egyre komolyabban fókusz alá vonják a bitcoinnal végzett műveleteket. Mindeközben egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a kriptovaluták képesek lehetnek a bezáruló adóparadicsomok helyét átvenni – véli a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Társasági jogi csapdák – Komoly következmények

2018. április. 20. 12:31
A pár évvel ezelőtt hatályba lépett Ptk. kiszélesítette a társaságok autonómiáját, így a cégek ma már bizonyos korlátok között bátran formálhatják saját képükre belső szervezetüket és működésüket. Ugyanakkor megmaradt számos, kevesek által ismert merev, társasági jogi szabály, amelyben való figyelmetlenség komoly jogi és anyagi következményekkel járhat – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Pénzmosás: nyilatkozniuk kell tulajdonosaikról a vállalkozásoknak

2017. szeptember. 28. 13:59
Októbertől újabb tortúrára kell számítania annak a vállalkozásnak, amely bankszámlát nyit, jogi tanácsot kér, könyvelőnél vagy könyvvizsgálónál jár. Mindaddig nem tud ilyen professzionális szolgáltatást igénybe venni ugyanis, amíg fel nem fedi végső tényleges tulajdonosát.

Közcélú beruházások áfája: fellélegezhetnek az ingatlanfejlesztők

2017. szeptember. 18. 17:01
Komoly feltételekhez kötötte az adólevonási jog érvényesítését az ingatlanfejlesztésekhez kapcsolódó közcélú beruházások áfája esetében az Európai Bíróság, amely egy bolgár ügy miatt foglalkozott a kérdéssel.

Új taktikára lesz szükségük a cégeknek az adóperekben

2017. szeptember. 07. 12:30
A jövő év január 1-jétől várható új jogszabályok átformálnák az adóeljárások és az adóperek menetét. Míg a módosítások egy része vállalkozásbarát, addig azok egyszersmind több olyan csapdát is rejtenek, amelyek kifejezetten hátrányosan érinthetik az adózók érdekeit – olvasható a Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalójában.

Kedvező változások a vezetők csődjogi felelősségében

2017. október. 17. 14:23
A csődtörvény több mint 10 éve hatályban lévő szabálya sokáig lehetetlen választás elé állította azon cégek vezető tisztségviselőit, amelyek fizetésképtelenséggel fenyegető helyzetben vannak. Egy nemrégiben hatályba lépett törvénymódosítás azonban feloldja ezt a patthelyzetet és jobban ösztönzi a válságmenedzsereket, hogy válsághelyzetben az üzletileg indokolt döntéseket hozzák meg – foglalta össze a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

összesen: 38 db | 10 db/oldal

1 2 3 4